Egy ember meghalt, három kisgyerek életveszélyesen megsérült az 55-ös főúton

KÖZLEMÉNY
2023. 10. 27., 14:07
Összeütközött egy kisteherautó és egy migránsokat szállító személygépkocsi az 55-ös főút 33-as kilométerénél, Ásotthalom külterületén. Egy ember beszorult a személyautóba, őt a tűzoltók szabadították ki a roncsból.
Fotó: Donka Ferenc
A galéria 28 képet tartalmaz

Helyszíni információk szerint a személyautó Baja felől tartott Szeged irányába, amikor a zuhogó esőben egy balkanyarban eddig tisztázatlan okból áttért a szemközti sávba, és frontálisan összeütközött a szemből érkező italszállító kisteherautóval. Az ütközés erejétől a személyautó egy bekötőút felhajtójára sodródott, a kisteherautó pedig az oldalára borult. A kisteherautóban ketten, a kocsiban pedig heten utaztak, egyikük olyan súlyosan megsérült, hogy a helyszínen elhunyt.

Három kisgyermek - 2, 3 és 5 évesek - életveszélyes sérülést szenvedtek, rajtuk már a helyszínen életmentő beavatkozást hajtottak végre a mentősök. Egyiküket mentőhelikopterrel, a másik két gyermeket mentőautókkal szállították kórházba. Rajtuk kívül egy gyermek és négy felnőtt könnyebben sérült a balesetben. Úgy tudjuk, a gyermekek édesanyja halt szörnyet a balesetben.

Hivatalosan meg nem erősített információk szerint, a balesetet okozó, súlyosan sérült embercsempészt a következő csempészautó utasai kimentették és elszállították a baleset helyszínétől.

A hatóságok a főutat teljes szélességében lezárták. A baleset pontos körülményeit a Szegedi Rendőrkapitányság szakértő bevonásával vizsgálja.