Elbúcsúztatták Dávid Károly rendőr vezérőrnagyot

2022. 11. 30., 13:29
Fotó: Banczik Róbert
A galéria 13 képet tartalmaz

A Bács-Kiskun Megyei Rendőr-főkapitányság vezetői beosztásának átadás-átvétele alkalmából rendezett ünnepségen a megyei vezetők, a megye országgyűlési képviselői, városainak polgármestere, az Országos Rendőrfőkapitányság vezetője, a területi szervek vezetői, a bírói és az ügyészi szervek, a rendvédelmi és titkosszolgálati szervek vezetői, munkatársai, a megyei rendőrfőkapitányság munkatársai is megjelentek, az állománygyűlés elöljárója dr. Bolcsik Zoltán, a Belügyminisztérium rendészeti államtitkára volt.

A Novák Katalin köztársasági elnök által aláírt határozat szerint a szolgálat felső korhatárának elérésére tekintettel Dávid Károly rendőr vezérőrnagynak, a Bács-Kiskun Megyei Rendőr-főkapitányság vezetőjének szolgálati viszonya 2022. november 30-i hatállyal megszűnik. Magyarország belügyminisztere az Országos Rendőrfőkapitányság vezetőjének javaslatára - a Bács-Kiskun Megyei Közgyűlés támogatásával - 2022. december 1-jei hatállyal kinevezi a Bács-Kiskun Megyei Rendőr-főkapitányság vezetőjének dr. Gulyás Zsolt rendőr dandártábornokot.

Mielőtt megtörtént volna az átadás-átvételi ceremónia, dr. Bolcsik Zoltán államtitkár átadta Magyarország belügyminiszterének ajándékát a nyugalmazott vezetőnek. Dávid Károly több évtizedes kiemelkedő szolgálati tevékenysége és példamutató életútja elismeréséül, nyugállományba vonulása alkalmából egy díszkardot kapott.

Ezt követően, a vezetés átadásának jelképeként Dávid Károly rendőr vezérőrnagy átadta a csapatzászlót utódjának, dr. Gulyás Zsolt rendőr dandártábornoknak, aki 2022. december 1-jétől betölti a Bács-Kiskun Megyei Rendőr-főkapitányság vezetői posztját.