Elindult a vármegye- és országbérletek árusítása

2023. 04. 28., 15:54
A mai naptól már a jegyautomatákban is könnyen hozzájuthatunk az új vármegye- és országbérletekhez. A május 1-től érvényes bérleteket legegyszerűbben a MÁV-applikációban lehet megvenni, az orszagberlet.hu oldalon pedig minden árusítóhelyet könnyen megtalálhatunk.
Fotó: MÁV

Pár érintés és már meg is vehetjük a vasútállomáson található jegyautomatában az új vármegye- vagy országbérletünket. A menüpontban pár érintéssel, gyorsan kiválasztható a kívánt bérlet. Sőt, az aktuális megye mellett más vármegyékre is rákereshetünk.

Az új díjterméknek köszönhetően májustól korlátlanul lehet utazni vármegyéken, illetve országon belül a MÁV-START, a Volánbusz, a MÁV-HÉV és a GYSEV helyközi járatain. Az új vármegyebérlettel tehát korlátlanul utazhatunk a vármegye határain belül, az országbérlettel pedig az egész országban minden helyközi buszon és nem feláras vonaton.

Az egy-egy vármegye területére érvényes teljes árú bérlet 9.450 forintba, a diákbérlet pedig ennek tizedébe, 945 forintba kerül havonta. A Magyarország egész területére érvényes országbérletet 18.900, illetve 1.890 forintért lehet megvenni.

Fontos, hogy két vármegyebérlet nem válik országbérletté, hiába kerül ugyanannyiba. A MÁV-Volán csoport azt javasolja, ha valaki az utazásai során rendszeresen átlépi a vármegye határát, már megéri országbérletet váltani. A MÁV-Volán-csoport elsőként a MÁV-mobilalkalmazásban tette lehetővé a vármegye- és országbérletek elővételi vásárlását.

A MÁV–Volán-csoport létrehozta az orszagberlet.hu weboldalt is, amely segíti az utasok tájékoztatását és a megfelelő bérlettípus kiválasztását. Az oldal a tizenkilenc vármegye térképén ábrázolja az elérhető helyközi távolsági buszokat, valamint a vasúthálózatot. Ugyancsak térképen kereshetők ki az értékesítőhelyek, amelyek között külön jegypénztárakra és automatákra is lehet keresni.