Eltiltás alatt vezetett, börtönre ítélték

2023. 06. 06., 12:52
A Kiskőrösi Járásbíróság gyorsított eljárás keretében 10 hónap börtönre, 1 év közügyektől eltiltásra, valamint 4 év közúti járművezetéstől eltiltásra ítélt egy 23 éves férfit, akit a Kiskőrösi Járási Ügyészség az eltiltás hatálya alatt megvalósított járművezetés miatt állított bíróság elé.
Elítélték az áruházi rablót

A férfit korábban kétszer is elítélték azért, mert az eltiltás hatálya alatt vezetett, azonban ennek ellenére 2023. június 1-én Kaskantyú területén egy 2022. június 16. napjától hatályos eltiltás alatt vezetett egy tehergépkocsit. Az eltiltás 2025. június 15. napjáig szólt.

A férfi a rendőri intézkedés megkezdését követően a helyszínről elhajtott, azonban három órán belül elfogták és őrizetbe vették. Mivel az intézkedéskor egy másik járműnek a forgalmi rendszámával közlekedett, ezért vele szemben egyedi azonosító jellel visszaélése miatt is eljárást indítottak.

A Kiskőrösi Járásbíróság egyúttal egy 10 hónap felfüggesztett börtönbüntetés végrehajtását is elrendelte, amit 2022. februárjában szintén eltiltás hatálya alatti vezetés miatt szabott ki a Kiskunhalasi Járásbíróság a férfival szemben.

Az ítélet jogerős.

Kecskeméti Törvényszék Sajtóosztálya