Főtéri Maminbaba forgatag a Születésünnepen

2023. 05. 10., 13:53
Babahordozós latin fitness flashmob résztvevői lepték el szerdán délelőtt a főteret. A Maminbaba kecskeméti tagjai édesanyák, akik a magukra rögzített gyermekeikkel adták elő színes tánckoreografáikat. A Születésünnephez kapcsolódó megmozduláson évről-évre egyre több hordozós anyuka és gyermeke vesz részt.
Fotó: Tóth Enikő
A galéria 48 képet tartalmaz

Ritmusos zene, anyukák és gyermekeik, mindenféle babahordózó meg egy nagy adag jókedv. Ez kellett ahhoz a főtéri forgataghoz, amivel a Maminbaba hordozós latin fitness tagjai lepték meg a kecskemétieket a Születésünnep rendezvénysorozat alkalmából.

A Maminbaba egy igazán szórakoztató, mégis csinosító mozgásforma latin tánc alapokkal, ami könnyen követhető elemekből áll, így táncos előképzettség sem szükséges hozzá.

A főtéri forgatagon és a maminbaba foglalkozásokon is évről évre nő a csapatlétszám. A flashmobon az anyukák mellett apukák is részt vehettek, hiszen a hordozást és a latin tánclépéseket bárki könnyen tudta követni.

– Nagyon fontos a megfelelő hordozó eszköz. Amellett, hogy oktató is vagyok, hordozási tanácsadóként is dolgozom, így mindig az anatómiailag megfelelő hordozó eszközt javasoljuk és használjuk az órákon - hangsúlyozta a flashmob után Adorján Liza szervező, Maminbaba oktató, hordozási tanácsadó.

A baba-mama párosok több, jól begyakorolt koreográfiával készültek, amelyek nemcsak a saját, de a járókelők arcára is mosolyt csaltak. A közel háromnegyed órás megmozdulásnak és a foglalkozásoknak jelentős közösségépítő ereje is van a kardioedzés mellett. Csatlakozni akár már terhesen is lehet.

A kecskeméti csoport óráinak helyét és idejét a Maminbaba weboldalán és a közösségi oldalon is megtalálhatják az érdeklődők. A Születésünnep rendezvényei pedig egészen május 20-ig tartanak.

Ennél ma már nem lesz cukibb videónk: Maminbaba flashmob volt a főtéren. Nehéz eldönteni, kik élvezték jobban, a babák, a mamák vagy a járókelők😊

Közzétette: Hiros.hu – 2023. május 10., szerda