Hétfőn járt le a gépjárműadó befizetésének határideje

2024. 04. 16., 12:18
Április 15-én éjfélig lehetett befizetni a gépjárműadót. A legegyszerűbben az elektronikus tárhelyre kapott határozatokban szereplő linkre kattintva vagy a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) applikációjában, a NAV-Mobilban volt befizethető az adó. Amennyiben valaki elkésik, használhatja a NAV késedelmi pótlék-kalkulátorát az utólagos rendezéshez.

Ha a gépjárműadóról szóló határozatot ezen időpont után kapja meg, akkor a határozat véglegessé válása, vagyis a fellebbezési határidő lejárta után 15 napon belül kell megfizetnie az adót. A gépjárműadó összege a befizetési határidő napját megelőzően nem látszik tartozásként az adószámlán.

Fontos, hogy ha 2025-től értesítő levelet kap, nem határozatot, akkor a befizetési határidő az átvételtől függetlenül április 15. Részletfizetés maximum öt részletben 2024. június 30-ig kérhető. A gépjárműadóra automatikusan járó öthavi pótlékmentes részletfizetést magánszemélyek és egyéni vállalkozók vehetik igénybe. Az idei évben a gépjárműadót egy összegben kellett megfizetni.