Hogy lesz egy betörésből három bűntény és három elkövető?

2023. 05. 23., 10:06
A Kalocsai Rendőrkapitányság Vizsgálati Osztálya vádemelést javasol az ügyben. Az ismeretlen tetteseket a körzeti megbízottak kutatták fel.

Még 2022 szeptember közepén, egy holdfényes éjszakán indult portyázni egy 31 éves szakmári férfi azért, hogy pénzt szerezzen. Tette ezt illegális módon, ugyanis egy olyan hétvégi házba tört be, amit a tulajdonosa ritkábban látogat. A tolvaj elégedett lehetett a zsákmánnyal, mivel a következő két éjjel visszatért, és további holmikat vett magához a házból. Szinte mindent vitt, amit talált: gázpalackokat, horgászbotokat a hozzájuk tartozó horgászfelszereléssel, műszereket, távcsövet, sportíjat nyílvesszőkkel, ruhaneműt, használati cikkeket, sőt még lámpákat is.

Szerzeményét aztán testvére – egy 27 éves férfi – segítségével értékesítette, aki előzetesen nem tudott ugyan a lopásról, de készségesen közreműködött az eladásban. A testvérpárnak nem volt nehéz dolga, mivel egyik ismerősük vevő volt szinte mindenre.

A tulajdonos 2022. szeptember 17-én vette észre a betörést, és azonnal értesítette a rendőröket, akik széleskörű adatgyűjtés eredményeként felderítették a történteket és elfogták az elkövetőket.

A tolvajt lopás bűntett elkövetésével, a dolgok értékesítésében közreműködő testvérét bűnpártolás vétségével, az orgazdát pedig pénzmosás bűntettével gyanúsítják a Kalocsai Rendőrkapitányság munkatársai. A bűnelkövetők jelenleg szabadlábon védekezhetnek. Ügyükben a nyomozók vádemelést javasolnak, ezért az iratokat átadták az ügyészségnek.