Idős embert raboltak ki - hat év hat hónap fegyházra ítélték őket

KÖZLEMÉNY
2024. 04. 16., 10:27
A Kalocsai Járásbíróság 6 év 6 hónap fegyházra és 7 év közügyektől eltiltásra ítélt egy 34 és egy 55 éves férfit, akikkel szemben rablás miatt emelt vádat a Kalocsai Járási Ügyészség.
Képünk illusztráció

A többszörösen büntetett előéletű vádlottak 2023. szeptember 3-án 13 óra 30 perc körül megjelentek egy 80 éves korú, rosszul látó és járóbottal közlekedő férfi lakásán, ahova nyitott kapun keresztül mentek be. A sértett ismerte az egyik vádlottat, ezért beszélgetni kezdtek egymással, majd a vádlottak kérésére bement a házba, hogy kávét főzzön nekik.

A vádlottak a sértettet követték a házba, ahol előbb kérték, majd követelték, hogy főzzön nekik ételt és egyiküknek adjon tiszta ruhát, amit a sértett visszautasított. Ekkor a nekik háttal álló sértettet hátulról az egyikük lefogta, a kályhához és a konyhaszekrényhez nyomta, majd közösen testszerte ütlegelték és pénzt követeltek tőle, majd a nadrágja zsebéből kivettek 45.500 forintot.

A sértett a mobiltelefonján megpróbált segítséget hívni, de ezt a vádlottak észrevették és megakadályozták, majd távoztak, a rabolt pénzt egymás között elosztották és italra költötték.

A bíróság az egyik vádlott esetében egy felfüggesztett szabadságvesztés (1 év 6 hónap fogház) végrehajtását is elrendelte, valamint kártérítés megfizetésére kötelezte a vádlottakat.

Az ítélet az egyik vádlott vonatkozásában jogerőre emelkedett, míg a másik terhelt és védője felmentés érdekében jelentettek be fellebbezést, amit a Kecskeméti Törvényszék bírál el. Ennek a vádlottnak a letartóztatását a járásbíróság a másodfokú eljárás befejezéséig fenntartotta - írta közleményében a Kecskeméti Törvényszék