Ittasan csapódott a falba autójával, és még az iratai is hamisak voltak

2023. 11. 21., 10:49
A Kecskeméti Járásbíróság egy hónapra elrendelte a letartóztatását egy 22 éves külföldi férfinek, akit ittas állapotban elkövetett járművezetéssel és közokirat hamisítással gyanúsítanak.
Képünk illusztráció

A megalapozott gyanú szerint a férfi 2023. november 17-én ittasan vezetett egy személygépkocsit, Kecskemét belterületén, amikor letért az úttestről és egy fának-, majd egy lakóház falának ütközött. A férfi a baleset helyszínéről távozott, azonban a rendőrök nem sokkal később elfogták.

A nyomozóhatóság azzal is gyanúsítja a férfit, hogy már korábban, 2023. október 12-én is ittasan közlekedett egy személyautóval Kecskeméten.

A gyanú szerint a férfi a 2023. november 17-ei igazoltatás során úgy kísérelte meg a hatóságot félrevezetni, hogy más nevet (egy belga állampolgárét) diktált be a hatósági iratokba, mint ami a nála lévő személyi igazolványban szerepelt.

A járásbíróság az elérhetőségekkel nem rendelkező külföldi férfi letartóztatását a jelenlétének biztosítása, valamint a bizonyítás megnehezítésének, illetve meghiúsításának megakadályozása érdekében rendelte el.

A bíróság döntése végleges.

(Kecskeméti Törvényszék Sajtóosztálya)