Ittasan, jogsi nélkül vezette a lopott kocsit

2023. 07. 14., 11:54
Lezárták annak a 37 éves férfinak az ügyét, akit ittas és engedély nélküli vezetésen kaptak, ráadásul kiderült, hogy mindezeket lopott kocsival követte el.

Egy személyautót állítottak meg a rendőrök Kecskeméten idén január 2-án és ellenőrizték a sofőrt. Kiderült, hogy ittas, ráadásul vezetői engedélye sem volt. A rendőrök közölték a férfival, hogy előállítják, ezért kérték, hogy zárja le a kocsit. Ám a sofőrnek nem volt kulcsa a járműhöz, ami már önmagában is gyanús volt, de más is szemet szúrt a járőröknek: a gyújtáskapcsoló vezetékei rövidre zárt állapotban voltak. A férfi a kihallgatásán úgy nyilatkozott, hogy az autót egy ismerősétől vásárolta. A nyomozók nem hagyták annyiban a dolgot és felkeresték az állítólagos korábbi tulajdonost, aki ugyan ismerte a férfit, de az autó létezéséről sem tudott.

Szerencsére nem kellett sokáig keresni a valódi üzembentartót, ugyanis időközben kocsilopásról érkezett bejelentés. Kiderült, hogy a járművet egy társasház mellől vitték el, valamikor szilveszter tájt. A kocsit egyébként a történtek előtt nem sokkal vásárolta a sértett, ezért nem volt még a nevén a jármű. A 37 éves férfi végül beismerte a lopást és az ittas, valamint engedély nélküli vezetésért is felelősségre vonták. Ügyében a nyomozást a napokban befejezték a vármegyeszékhely rendőrei és megküldték az iratokat az illetékes ügyészségnek.