Január 1-jétől csak elektronikusan lehet benyújtani egyes kérelmeket az Országos Idegenrendészeti Főigazgatóságnál

2022. 12. 29., 20:31
Január 1-jétől csak elektronikusan lehet benyújtani egyes kérelmeket az Országos Idegenrendészeti Főigazgatóságnál - tudta meg az MTI.
Január 1-jétől csak elektronikusan lehet benyújtani egyes kérelmeket az Országos Idegenrendészeti Főigazgatóságnál - tudta meg az MTI.

A szervezet az MTI-hez csütörtökön  eljuttatott közleményében tudatta: a kérelmet regisztrációs igazolás, tartózkodási kártya, valamint állandó tartózkodási kártya kiadására január 1-jétől kizárólag elektronikusan lehet előterjeszteni. A letelepedési engedély kiadása vagy meghosszabbítása, valamint a tartózkodási engedély meghosszabbítása iránti kérelmet - elektronikus regisztrálást követően - szintén kizárólag elektronikus úton, a https://enterhungary.gov.hu/ oldalon keresztül lehet benyújtani.

Az oldalon a tudnivalók magyar, angol és ukrán nyelven érhetők el.

Január 1-jétől szintén csak elektronikusan lehet benyújtani a kérelmeket jogi képviselő vagy jogi személy meghatalmazotti eljárása esetén, továbbá a harmadik országbeli állampolgárnak a szálláshelye megváltozását is elektronikus úton kell bejelentenie. Az összevont kérelmezési eljárásban - amennyiben az ügyfél írásbeli nyilatkozattal hozzájárul - a kiemelt foglalkoztató is előterjesztheti a kérelmet tartózkodási engedélyre, de ez is csak elektronikusan nyújtható be.