Jó ütemben halad az útfejlesztés Helvécián

2023. 02. 08., 17:38
Megfelelő ütemben halad a Helvéciát Kecskeméttel összekötő Kiskőrösi út építése.Ugyan az időjárás hátráltatta a munkálatokat, már így is elkészült a teljes útalap a Kiskőrösi úton Helvécia és az autópálya között.
A galéria 13 képet tartalmaz

A korábbi földút helyett már egy új útalap várja a Helvécia és Kecskemét között közlekedőket a Kiskőrösi úton. A két várost összekötő szakaszon a Helvécia és az M5-ös autópálya felüljárója között befejeződött a burkolatelőkészítés és már a Köcsög csárda útján is félig kész az útalap. A három fontos szakaszt érintő útfelújítás sokat tud segíteni a környék forgalmának egyenletesebb eloszlásában.

- Ahogy átjönnek a közlekedők Kadafalván a Beretvás közön, tovább tudnak jönni a Köcsög csárda útján és itt be tudnak menni a Kiskőrösi úton a lovarda irányába. A Könyves Kálmán körúton tudnak újra becsatlakozni a város felé - mondta Balogh Károly, Helvécia polgármestere.

— Ahogy átjönnek a közlekedők Kadafalván a Beretvás közön, tovább tudnak jönni a Köcsög csárda útján és itt be tudnak menni a Kiskőrösi úton a lovarda irányába. A Könyves Kálmán körúton tudnak újra becsatlakozni a város felé 
— mondta Balogh Károly, Helvécia polgármestere.

A Helvécia és Kecskemét közötti Kiskőrösi út egy része már egy korábbi pályázatban szilárd burkolatot kapott, most a hiányzó öt kilométeres szakasz és a Köcsög csárda útja kap szilárd felületet, de a Jusztin soron is új útalap készül majd. A munkálatok május végére, vagy legkésőbb júniusban fejeződnek be.

- Nemcsak Helvécia szempontjából jó ez, hanem Kecskemét, Ballószög, Kecskemét - Kadafalva illetve külső Ballószög szempontjából is kiemelkedő, és ezt szeretnénk tovább fejleszteni - folytatta a polgármester.

Az új útépítési terv szerint a Kiskőrösi utat a sztráda melletti földút fejlesztésével összekötnék a Halasi úti hobbiknál lévő úttal, így lenne egy új csatlakozása a térségnek az 54-es főútra és az M5-ös autópályára.