Jó volt a zsaruk megérzése

2022. 12. 28., 12:33
Egy 25 éves helybélit igazoltattak, akiről kiderült, hogy nem sokkal korábban kerékpárt lopott.

A vádirat szerint 2022. április 1-jén este három kiskunmajsai férfi már a helyi kávézó bárpultjánál italozott, amikor egy másik háromfős társaság megjelent. Az utóbb érkező férfiak arrogánsan, indulatosan viselkedtek, miután a pultos megtagadta a kiszolgálásukat, mert másutt vásárolt itallal a kezükben érkeztek. Ezt kifogásolva a pultnál italozó társaság egyik tagja rendre utasította őket, ami miatt szóváltás alakult ki a két társaság között. Ketten közülük váratlanul egymásnak ugrottak, dulakodni kezdtek, majd a verekedésbe mindkét fél oldalán bekapcsolódtak a két társaság további tagjai. Ütötték-rúgták egymást és a földön birkóztak. Egyikük az asztalról felkapott egy üvegpoharat és előbb azzal, majd egy üveggel ellenfelét többször tarkón ütötte.

A rendbontás során a vádlottak a vendégtérben asztalokat, székeket döntöttek fel, poharakat törtek össze. A jelenlévő vendégek igyekeztek szétválasztani és kiterelni őket az utcára, azonban ott is folytatódott a verekedés. A helyszínre érkező rendőrök jelenlétében a vádlottak újra és újra egymásnak estek, csak nagy nehezen sikerült szétválasztani és lecsillapítani őket. A bántalmazás során egyiküknek az orrcsontja is eltört, míg a többiek nyolc napon belül gyógyuló repesztett-zúzódásos sérüléseket szenvedtek.

Az erősen ittas férfiak nyilvános helyen tanúsított erőszakos magatartása a jelenlévőkben riadalmat, megbotránkozást keltett.

Az ügyészség mind a hat férfit csoportosan elkövetett garázdaság bűntettével, az orrcsonttörést szenvedett férfi három támadóját emellett súlyos testi sértés bűntettével is vádolja. Ügyükben a Kiskunhalasi Járásbíróság hoz döntést.