Jocó, vegyél poroltót! - üzente, majd jött a Molotov-koktél

2023. 02. 09., 08:38
Molotov-koktélt készített egy dunaegyházi férfi haragosának, majd egy barátjával bedobatta azt az ablaka redőnyéhez. Előtte egy cetlit küldött a családnak: „Jocó, vegyél poroltót”

Egy dunavecsei férfi tett bejelentést 2023. február 6-án hajnali 3 óra után a Bács-Kiskun Vármegyei Tevékenység-irányítási Központba, és elmondta, hogy valaki egy égő üvegpalackot dobott az egyik ablaka redőnyéhez. Az ún. Molotov-koktélt sikerült eloltani.

A rendőrök az adatgyűjtések és kihallgatások során rövid idő alatt kibogozták, hogy mi történt. Segítségükre volt ebben a háznál felszerelt biztonsági kamera felvétele is, ami alátámasztott a megállapításaikat. A bejelentő és fia elmondták, hogy jó néhány héttel korábban már egy követ is bedobtak az ablakon, illetve pár napja egy cetlit találtak a postaládában, amelyen „Jocó, vegyél poroltót” felirat szerepelt. Közben az is kiderült, hogy a bejelentő fia – Jocó – hosszabb ideje haragos viszonyban áll egy 40 éves dunaegyházi férfivel, így gyanítható volt, hogy az udvariatlan „üzenetek” neki szóltak.

A kimentett kamerafelvételeken azonban nem az ismert ellenérdekű fél volt látható, hanem egy ismeretlen ember, aki a házhoz sétálva meggyújtotta a nála lévő palackba gyömöszölt, benzinnel átitatott, éghető anyagot, és azt bedobta az udvarra, majd elszalad.

Kiderült, a dunaegyházi lakos megismerkedett egy székesfehérvári férfivel, akinek elmesélte, hogy neheztel Jocóra, majd közösen kitalálták, hogy megleckéztetik őt. A haragvó fél az otthonában elkészítette a Molotov-koktélt, új barátja pedig éjszaka nekidobta azt ellenfelük házának.

A Kunszentmiklósi Rendőrkapitányság nyomozói a dunaegyházi bűnelkövetőt közveszélyokozás bűntett kísérletének gyanúja miatt 2023. február 7-én kihallgatták, őrizetbe vették és kezdeményezik letartóztatását.

Társát – egy székesfehérvári illetőségű 19 éves fiatalt – keresik, ellen elfogatóparancsot bocsátottak ki.