Jól halad az elkerülő út és a több kilométernyi kerékpárút építése Szentkirálynál

2023. 04. 18., 18:33
Látványos ütemben haladnak a Szentkirály környéki útfejlesztések. A településre bevezető 4622-es úton már befejeződtek a marási munkák és az aszfaltozás nagy része is. Ennél már csak a kerékpárút építése halad jobban.
Fotó: Harkai György
A galéria 16 képet tartalmaz

Már több kilométernyi új aszfaltos úton juthatunk el Kecskemétről Szentkirályra. A településre vezető 4622-es úton még márciusban kezdték el a marási munkákat a szakemberek. Mára már a lakótelep vonaláig elkészült az útfelújítás.

A Szentkirály környéki útfejlesztések mentén emellett végig kerékpárút is lesz, aminek jelenleg is folynak az alapozási és aszfaltozási munkái.

Jól halad a kivitelező a Szentkirály elején található új ötágú körforgalom kialakításával is. Folyamatosak az alapozási munkálatok, így egyre inkább látható, hogyan is rajzolja át a beruházás a térképen az utakat. A csomópont teljes átalakítására és a szintén formálódó északi elkerülőre azért van szükség, hogy az M44-es csatlakozása felől érkező forgalom ne zavarja a település közlekedését.

Az útfejlesztések természetesen folytatódnak a település és az épülő M44-es gyorsforgalmi út csatlakozásáig. A térség a beruházásnak köszönhetően több mint 12 kilométernyi új kerékpárúttal, ugyanennyi új aszfaltburkolattal egy északi elkerülővel, két turbó körforgalommal, két új csomóponttal és egy pihenő komplexummal is gazdagabb lesz.