Kecskeméti sikerek a Lions Békeposzter pályázatán

2023. 03. 19., 16:41
A Lions klubok világszervezete, több mint három évtizede hirdeti meg különleges művészeti versenyét 11-13 év közötti korosztálynak, iskolákban és ifjúsági csoportokban, a világ 210 országában. A kiírás lényege, hogy a gyerekek kifejezzék a békéről alkotott elképzeléseiket, és inspirálják a világot a művészet és a kreativitás révén. A több 10 000 beérkezett alkotást országonként zsűrizik és minden lions kormányzóság 1 munkával képviseli hazáját a nemzetközi megmérettetésen.
A galéria 18 képet tartalmaz

A Lions Clubok Magyarországi Szövetsége által 2022. évben meghirdetett hazai versenyen többszáz alkotás indult,  közülük a legjobb 23-at választotta ki a képzőművészekből álló zsűri, mely művek Budapesten a Radisson Blu Béke Hotelben kerültek kiállításra.

A 2022-2023. lions évben a nemzetközi Lions Békeposzter pályázat témája 

  "Lead with Compassion" - "Az együttérzés ereje"

"A gyerekek ismerik az együttérzés erejét. Gyakran jobban ki tudják fejezni empátiájukat, mint a felnőttek. A pályázati kiírásban kértük a gyerekeket, hogy fessék le nekünk azt a békés jövőt, melyet az együttérzés vezette cselekvés hozhat el számunkra."

A nemzetközi pályázaton a Kecskeméti Szent László Lions Club segítségével városunkban is sokan indultak és csodálatos alkotások születtek. Köszönjük a II. Rákóczi Ferenc Általános Iskola, a Szent Imre- és a Petőfi Sándor Katolikus Általános Iskolák tanulóinak és felkészítő tanáraiknak: Pestiné Csábi Andrea, Csúzdi Szabó Erika, Koczkáné Sárközi Ilona tanárnőknek, hogy elgondolkoztak a témán és ilyen nagyszerű munkákkal neveztek.

A pályázat országos díjátadására és a kiállítás megnyitójára 2023. 03.17-én került sor Budapesten.

Különösen büszkék vagyunk azokra a kecskeméti pályázóra, akik a 15 országos díjazott munkából 11 elismerést hoztak el. A Szent Imre Katolikus Általános Iskola tanulói különösen brillíroztak, hisz 10 díjazott pályamű, köztük az országos 1., 3. és 4. helyezett is az iskolából került ki. Felkészítő tanáruk Csúzdi Szabó Erika.

Büszkeségeink:

1. helyezett: Klein Fanni (Szent Imre Katolikus Általános Iskola) alkotásával ő képviseli hazánkat a világversenyen

3. helyezett: Merakovics Lili (Szent Imre Katolikus Általános Iskola)

4. helyezett: Olasz Lili Dorka (Szent Imre Katolikus Általános Iskola)

Külön díjat kaptak: Kovár Bettina, Leskovics Dóra, Lipótzy Csenge, Meleg Zsófia, Rittgasser Anna, Szalai Stella, Vásárhelyi Léna (Szent Imre Katolikus Általános Iskola), Bezpala Jana (ukrán menekült kislány, II. Rákóczi Ferenc Általános Iskola) felkészítő tanár: Pestiné Csábi Andrea