Kilenc egyetem szövetsége az európai duális oktatásért

2023. 11. 07., 16:20
A Neumann János Egyetem adott otthont az EU4Dual Rektori Konferencia éves ülésének az elmúlt két napban. Az esemény zárásaként a résztvevő egyetemek rektorai közösen ültettek el egy fát CAMPUS épületének előkertjében.
Fotó: Bogdándi Ferenc
A galéria 17 képet tartalmaz

Nagy volt a sürgés forgás délben a Neumann János Egyetem CAMPUS épületénél. Ma zárult az EU4Dual Rektori Konferenciája éves ülése, amelynek a kecskeméti intézmény adhatott otthont. A program zárásaként a résztvevő rektorok a 9 egyetem szövetségét, egységét és jövőjét szimbolizáló örökzöld fenyőt ültettek el a CAMPUS előkertjében. Az EU4Dual program 2022-ben kezdődött.

-  Itt olyan fontos döntések születtek, hogy a projektet milyen formában, milyen módon fogjuk a következő időszakban tovább lendíteni. Ez egy 4 éves program, amelynek eredményeként szeretnénk majd létrehozni Európa legversenyképesebb duális felsőoktatási intézményét, amely képes lesz majd közös mesterképzések kialakítására a duális képzés területén - mondta dr. Fülöp Tamás, a Neumann János Egyetem rektora.

Az egyedülálló és új képzési lehetőségeket biztosító konzorcium segíthet az ipar és a társadalom globális kihívásainak megoldásában valamint abban, hogy Európát zöldebbé és gazdaságilag sikeresebbé tegyék a duális oktatás segítségével.

- Hiszünk és osztozunk abban, hogy vannak közös területek, ahol együttműködhetünk és felajánlhatjuk diákjainknak, együttműködő cégeinknek és szervezeteinknek a különböző lehetőségeket, például a közös programokra, új mobilitási programokra és kutatási kezdeményezésekre is - emelte ki JonAltuna, a spanyolországi Mondragon Egyetem akadémiai rektorhelyettese, az EU for European DualStudies University Alliance koordinátora.