Megemlékeztek a Hősökről

2023. 05. 28., 12:31
Ünnepi megemlékezéssel és koszorúzással tisztelegtek a Hősök napján Kecskeméten, a II. Világháborús Hősi Emlékműnél vasárnap délelőtt. Az ünnepélyen emlékezőbeszédet mondott v. Kenyeres Dénes nyá. alezredes.
Fotó: Tóth Enikő
A galéria 39 képet tartalmaz

A magyar hősök emléknapja május utolsó vasárnapjához kötődik. Ezen a napon azokra a katonákra és civilekre emlékezünk, akik életüket áldozták hazájukért. Kecskeméten is minden évben megemlékeznek a hősi halottainkról, így volt ez most vasárnap is. A Hősök napi megemlékezésre a Deák Ferenc téri II. világháborús emlékműnél került sor.

Az ünnepségen részt vett a Honvéd Hagyományőrző Egyesület, a Történelmi Vitézi Rend, a Hadigondozottak Területi Szervezetei és a 1956 Magyar Nemzetőrség Kecskeméti Parancsnoksága, tárogatón közreműködött Szabó Sándor tárogatóművész.

A hősök tiszteletére szervezett megemlékezésen ünnepi beszédet v. Kenyeres Dénes nyá. alezredes mondott, aki kiemelte:

Lassan 100 éves hagyománya van annak, hogy május utolsó vasárnapján hazánkban a magyar katonahősökre emlékezünk. Ebbe a fogalomba beletartoznak az ország több, mint 1000 éves fennállása során vívott háborúkban, véres harcokban, a várak és végvárak védelmében hősi halált halt, elesett, eltűnt vagy a kegyetlen élet-halál küzdelmekben áldozatul esett személyek is. Május utolsó vasárnapja kiemelkedő része nemzeti hagyományainknak
—hangsúlyozta v. Kenyeres Dénes nyá. alezredes.

Ünnepi beszéd után koszorúzás zárta az ünnepélyes eseményt.