Női vízilabda Eb - Kiütéses győzelemmel zárta a csoportkört a magyar csapat

2024. 01. 07., 21:29
A magyar női vízilabda-válogatott a papírformának megfelelően simán, 17-2-re nyert a horvát csapat ellen az Eindhovenben zajló Európa-bajnokságon, így első győzelmével az A csoport harmadik helyén zárt.

Mihók Attila és Cseh Sándor együttese hétfőn a nyolc közé jutásért a cseh csapattal találkozik, és ha nyer, akkor az olasz együttessel csatázik az elődöntőért.

A tornán egy olimpiai kvótát osztanak ki, a holland és a vb-döntős spanyol válogatottnak már biztos a párizsi részvétele, így ezt a két csapatot leszámítva a legjobb szerez ötkarikás indulási jogot.

Női Európa-bajnokság (Eindhoven), csoportkör, 3. forduló:

A csoport:
Magyarország-Horvátország 17-2 (5-1, 6-0, 3-1, 3-0)
---------------------------------------------------
gólszerzők: Garda, Leimeter 4-4, Szilágyi 3, Keszthelyi 2, Gurisatti, Vályi, Kuna, Tiba 1-1, illetve Rozic, Jankovic 1-1

A magyarok utolsó csoportmérkőzésén Parkes Rebecca és Faragó Kamilla maradt ki a 15 fős keretből

Azt már előzetesen tudni lehetett, hogy a két csapat nincs azonos szinten, a magyarok nagy fölényben vízilabdáztak, a horvátoknak azonos létszámban nem volt esélyük veszélyes akciót kialakítani. Az első negyedet 5-1-re nyerték a magyarok, akiknek a kapuját a negyed közepétől - először a tornán - Neszmély Boglárka védte, miután Magyari Aldát le kellett cserélni. Ráadásul Gurisatti Gréta szemsérülés miatt harcképtelenné vált.

A második negyedben már féltucat magyar gól született, miközben a horvátok nem tudtak túljárni a fiatal magyar hálóőr eszén.

A fordulást követően az adriaiak megtörték több mint másfél negyeden át tartó gólcsendjüket, ráadásul hátul többször is jól blokkoltak. A magyarok öt és fél perc után Tiba révén találtak be először ebben a játékrészben, amelyet Garda duplájával azért újra megnyertek.

A záró nyolc percre újra gól nélkül maradtak a horvátok, a vége 17-2 lett.

korábban:
Hollandia-Görögország 15-10 (4-3, 5-1, 2-3, 4-3)

A csoport végeredménye: 1. Hollandia 9 pont, 2. Görögország 6, 3. MAGYARORSZÁG 3, 4. Horvátország 0

Az első divízióból az első két helyezett közvetlenül a negyeddöntőbe jutott, a harmadik és negyedik pedig a nyolc közé jutásért játszik.

A további program:

hétfő:

a 13-16. helyért:
Szlovákia-Törökország 12.00
Bulgária-Románia 13.30

a negyeddöntőbe jutásért:
Horvátország-Szerbia 16.00
Izrael - Nagy-Britannia 17.30
Franciaország-Németország 19.00
Magyarország-Csehország 20.30