Pályaorientációs napot tartottak a rendőrök

2023. 02. 22., 14:30
A Bács-Kiskun Vármegyei Rendőr-főkapitányság munkatársai speciális foglalkozásokat tartottak a rendőri pálya széleskörű bemutatása céljából a Helvécia-Ballószög Általános Iskola Feketeerdői Általános Iskolájában.

A 2023. február 21-én megvalósult pályaorientációs napon Ernhoffer István r. főtörzszászlóst már ismerősként fogadták a tanulók, hiszen ő az iskola rendőre. A körzeti megbízott tanácsokkal látta el a gyerekeket különböző, a napi biztonságot érintő baleset- és bűnmegelőzési témákkal kapcsolatban.

A bűnügyi pálya rejtelmeibe Juhász Róbert r. százados – vármegyei főnyomozó – vezette be a hallgatóságot. A rutinos zsaru számtalan, a fiatalok által megfogalmazott kérdésre adott korrekt válaszokat.

A Bács-Kiskun Vármegyei Rendőr-főkapitányság Bűnügyi Technika Osztályának munkatársai a rendőrkutya alkalmazásának feltételeit mutatták be. A programot az állatszerető gyerekek nagy érdeklődéssel követték.

A gyermek- és ifjúságvédelmi szakelőadó a környezet-, természetvédelem és felelős állattartás témákban érzékenyítő beszélgetést folytatott a diákokkal. A személyes biztonság elmélyítése ezen az állomáson is kiemelt szerepet kapott.

Jasenszky Nándor nyá. r. ezredes – a Terrorelhárítási Központ Társadalmi Kapcsolatok osztályvezetője – előadása nagy érdeklődést váltott ki a tanulókból.

A rendezvényen az előadók nagy lelkesedéssel adták át szakmai tudásuk legjavát a Feketeerdői Általános Iskola valamennyi tanulójának és tanárának. Talán a szakmájukat szerető rendőrök is hozzájárultak ahhoz, hogy több gyermek komoly érdeklődést mutatott a hivatásos pálya iránt.