Petőfi Sándorra és a márciusi eseményekre emlékeztek a petőfivárosi Petőfi parkban

2023. 03. 14., 20:39
Megemlékezésre várta Petőfivárost a Nyugdíjasok Klubjainak Megyei Jogú Városi Szövetsége kedden délben. A Petőfi parkban megtartott eseményen az iskolások és óvodások műsora segített feleleveníteni a márciusi forradalom eseményeit és a szabadságharc dicsőséges küzdelmeit.
Fotó: Harkai György
A galéria 25 képet tartalmaz

Először a Vásárhelyi Pál Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskola tanulóinak ünnepi műsorával emlékeztek az egybegyűltek ma délben a petőfivárosban a 1848–49-es forradalom és szabadságharc hőseire. Az előadás egyszerre elevenítette fel a márciusi forradalom lelkesítő eseményeit és a szabadságharc dicsőséges küzdelmeit. Ezt követően az Egyetértés utcai Pöttömkert Óvoda óvodásai hozták el a forradalom híre utáni, örömteli hangulatot a Petőfi-parkba.

A Nyugdíjasok Klubjainak Megyei Jogú Városi Szövetsége szeretettel várta nemcsak a városrész oktatási és nevelő intézményeit, hanem a városrész lakóit és minden érdeklődőt a Petőfi-szobornál megtartott rendezvényen. Az emlékezőket Kormányosné Makai Eszter, a szövetség elnöke köszöntötte, majd elmondta, büszkék lehetünk, hogy a Petőfi200-as évfordulón a költőről elnevezett városrészben és Petőfi szobránál megemlékeznek március 15. eseményeiről.

Engert Jakabné ünnepi beszédében kiemelte, március idusán nemcsak a magyar szabadságeszme született újjá hanem a magyar nemzet is példát mutatva az utókornak. A rendezvény végén a városvezetők, önkormányzati képviselők és a résztvevőintézmények képviselői is elhelyezték koszorúikat Patőfi Sándor szobránál.