Remekeltek a kecskeméti fiatal triatlonosok Gödöllőn

2023. 05. 12., 08:59
Virág Eszter a 2011-es születésű lányok között az összetett 2. helyét szerezte meg, Bakos Bori pedig, egyéni legjobbját futva, a 2010-ben született lányok között a 14. helyen végzett a Sport XXI. Aquatlon Országos Döntőn, Gödöllőn.

Idén Gödöllőn rendezték meg a Sport XXI. Aquatlon Országos Döntőt, ahol az újonc-, gyermek- és serdülő korosztályok küzdöttek meg egymással az első helyekért. A verseny "vizes" szakaszát a Gödöllő Városi és Térségi Uszoda 50 méteres medencéjében teljesítették az indulók, majd a futásra a MATE-Gödöllői EAC Atlétika Centruma adott helyszínt.

Az eseményen az ország minden részéről számos tehetséges fiatal vett részt, akik remekül teljesítettek mind a vízi, mind pedig a futószakaszon. Kecskemétről a Hírös Endurance Kerékpáros és Triatlon Sport Club három fiatalja kvalifikálta magát, azonban betegség miatt csak ketten vettek részt a megmérettetésen, kiváló helyezéseket és időeredményeket elérve. Virág Eszter a 2011-es születésű lányok között szenzációs futással, az úszást követő 5. helyről, az összetett 2. helyét szerezte meg. Bakos Bori pedig stabil úszást követően egyéni legjobbját futva a 2010-ben született lányok között a 14. helyen végzett a népes mezőnyben.

Az egyesület 2020-ban alakult, céljuk, hogy átadják tagjaiknak a sport szeretetét és értékeit, valamint lehetőséget biztosítsanak a tagok fejlődésére, és hogy megvalósíthassák sportolói álmaikat. Az gyermekeket is várják rendszeres edzés és sportolási lehetőséggel, mind a triatlon mind az országúti kerékpár sportágakban.