Rendőr és polgárőr fogták el az orvvadászt

2023. 07. 17., 13:41
A kunadacsi férfi lelőtt egy vadat, így tetten érték a bűnös tevékenysége közben. A lakása közel tucatnyi fegyvert és puskát, valamint félezernél is több lőszert rejtett.

Lövések hangjaira figyelt fel egy kunadacsi lakos 2023. július 14-én késő este. A zaj a település melletti erdőből érkezett, amit azonnal jelzett is a rendőrség felé. Rögtön kiderült, hogy a térségben nincs bejegyzett vadászat, így illegális tevékenységre gyanakodott mindenki. A járőr egy szolgálatban lévő polgárőrrel kiment az erdős részre, ahol rövid időn belül ráakadtak a lövöldözőre, egy 61 éves helyi férfira, aki nem rendelkezett érvényes vadászati engedéllyel. Az orvvadásznál volt egy kilőtt állat is.

A nyomozók átkutatták a férfi házát, és maguk is meglepődtek azon, amit találtak: kispuskák, forgótáras pisztoly, számszeríj mellett egy távcsöves gépkarabélyt is felfedeztek az ingatlanban. Az összesen tíz fegyverrel együtt félezer, különféle kaliberű lőszer is előkerült.

A rendőrök lőfegyverrel vagy lőszerrel visszaélés, valamint orvvadászat bűntettével gyanúsítják a kunadacsi lakost, akit kihallgatását követően őrizetbe vettek és kezdeményezik letartóztatását.