Több mint ötven frissdiplomás kapta kézhez oklevelét szombaton

2024. 07. 07., 20:46
Szombaton tartotta oklevélátadó ünnepségét a Károli Gáspár Református Egyetem Pedagógiai Kara.
Fotó: Banczik Róbert
A galéria 34 képet tartalmaz

Istentisztelettel egybekötött diplomaátadó ünnepséget rendezett, a Károli Gáspár Református Egyetem, a Pedagógus Karon végzett csecsemő- és kisgyermeknevelő, óvodapedagógus, tanító és közösségszervező szakos hallgatóik részére.

A szombati istentiszteleten Dr. Szetey Szabolcs egyetemi docens, intézetvezető hirdetett igét, a liturgiát dr. Balogh Dávid adjunktus vezette. Az igehirdetésen a szőlőmunkásokról szóló példázat hangzott el, melynek tanulsága, hogy az utolsó Isten szemében az első. Prof. dr. Papp Ferenc dékán kihangsúlyozta, hogy a régi latin mondással ellentétben, miszerint akit az istenek gyűlölnek, pedagógussá tesznek, jó ellenpéldája egy hitvalló református tanár gondolata, akinek pályája ezt cáfolta. Ő azt vallotta, hogy akit Isten szeret, jó pedagógussá tesz.

A lényeg a gyerekek szeretete. A bölcs, felelős, következményeket támasztó szeretet, amelyben benne van az empátia, a megértés, hiszen a tanítványok és tanárok egyaránt Isten gyermekei vagyunk. Mondta el az ünnepségen Prof. Dr. Papp Ferenc, a Károli Gáspár Református Egyetem dékánja.

A dékán hozzátette, hogy a jó pedagógus szenvedélyes szakmai szeretete elengedhetetlen, ezzel ad mintát a tanítványainak. A félévzáró után ötven frissdiplomás vehette át az oklevelét.