Trianon 101 - Emlékséta Kecskeméten

2023. 06. 05., 18:00
Nagy érdeklődés mellett zajlott ma a Trianon 101 – Kecskemét emlékséta. A résztvevőket Székelyné Kőrösi Ilona, történész muzeológus vezette végig az izgalmas állomásokon, sok - sok érdekes történetet megosztva velük.
A galéria 9 képet tartalmaz

Az emlékséta érdekes útvonalat jár be: a Trianon Emlékmű – Országzászlótól indulva, a Városháza, Címerdomb, a Református templom, Újkollégium. A Posta után a Kéttemplom közben található Trianon emléktábla következik , majd a Zrínyi Ilona Általános Iskola és végül a Katona József Emlékház. Az emléksétát 3. éve szervezi meg az Aranyhomok Kistérségfejlesztési Egyesület, és évről évre nagy érdeklődés övezi – ismertette Hamzáné Lakó Judit, az Egyesület titkára.

Hozzátette: az útvonalat digitális formában is be lehet járni a Kecskemét és Térsége Turisztikai Mobilapplikációban. A séta elérhető a www.trianonkecskemet.aranyhomok.hu weboldalon is.

A mai alkalmat elsősorban diákoknak és időseknek szervezték. Az érdeklődők május 9-én pénteken, 15 órakor részt vehetnek a sétán, amely bemutatja a kecskeméti helyszíneket, ahol a Trianonnal kapcsolatos események történtek.