Új néven, változatlan célokkal működik tovább hazánk egyik kerékpáros utánpótlásbázisa az MBH Bank Cycling Team

2023. 06. 01., 19:35
Hamarosan új mezben találkozhatunk a nemrég névváltoztatáson átesett, kecskeméti bázisú, de mára már országossá növő kerékpáros csapattal, az MBH Bank Cycling Teammel, akik igazi különlegességnek számítanak hazánkban. Egyrészt azért, mert itthon egyedülállómódon egy több korosztályt átölelő utánpótlással rendelkeznek, melynek tetetjén egy teljes U23-as csapat található, ahonnan már rendszeresen szerepelnek versenyzők a magyar válogatottban.

Emellett az egyesület a 2014-es alapítása óta a versenyrendezésben is jeleskedik, cyclo-cross magyar kupát és országos bajnokságot rendeztek már a téli szakágban, míg országúton mindenki ismeri a Kun Kör országúti verseny nevét, ami a sík útvonal ellenére kemény terepnek számít. A tömegsport és a kerékpározás népszerűsítése sem áll messze a csapattól, a kezdetek óta szerveznek közösségépítő bringás eseményeket, ahol mindenki megszeretheti a kerékpározást, telente komplett sorozattal várják az amatőr bringásokat, melynek egyik legismertebb eseménye a Vad Kunság gravel teljesítménytúra, ahol az indulók megismerhetik a Kiskunság dűnéit.

A csapat életében kiemelt szerepet kap az utánpótlásnevelés, a célok között szerepel, hogy minél több versenyzőt adjanak a magyar válogatottnak, aminek a sikerét jól mutatja, hogy az idei évben két fiatal sportoló is képviselte az MBH Bank Cycling Teamet a magyar válogatottban hazánk legrangosabb kerékpár versenyén, a Tour de Hongrie-n. Jelenleg már nem csak saját nevelésű versenyzők szerepelnek a csapatban, hanem az ország minden tájáról érkeznek kerékpárosok, akik bizalommal választják és lehetőséget látnak az MBH Bank Cycling Teamben, így történhet meg, hogy olyan ismert versenyzők is csapat tagjai, akik már máshol is értek el komolyabb eredményeket-nyilatkozta Sáfár Tamás az egyesület alapítója.

Az utánpótlásnevelés mellett fontos szerepet játszik az egyesület életében, hogy a gyerekekkel megszeretesse a sportot és az egészséges életre nevelje őket, akik felnőtt korukban nem biztos, hogy versenyzőként, de mindenképpen sportszerető amatőrként fognak kerékpározni.

Bátran kijelenthető, hogy a csapat a kerékpározás több területét átfogóan sikeresen működik, melynek eredményeképpen a névadó szponzor, az MBH Bank kiáll az egyesület mellett a bankok egyesülésre után is. Ezért május 1-től a csapatot már MBH Bank Cycling Team néven keressétek és hamarosan új mezben láthatjátok a versenyzőket.

További információ az egyesület eredményeiről, életéről a rövidesen induló mbhcycling.hu oldalon!