Új otthonra talált a Báron Bábos Találkozó

2023. 04. 22., 12:50
Április 21-én, pénteken rendezték meg a 10. jubileumi Báron Bábos Találkozót, melynek idén először adott otthont a Szórakaténusz Játékmúzeum és Műhely.
A galéria 13 képet tartalmaz

A 2011-ben elhunyt Báron László bábpedagógus, a Ciróka Bábszínház alapítója tiszteletére vették fel a nevét. Azóta a pandémia miatt kimaradt két évet leszámítva évente megrendezték a találkozót. Idén három gyerekcsoport vett részt a bábos napon. A Hosszú Utcai Óvodások, a hetényegyházi Futóhomok Bábcsoport és a Vándorbot Báboskör Szirtes Józsefné és Kovács Hajnalka vezetésével.

A gyerekek játéka után Soponyai Rita óvodapedagógus, Harkai György bábjátékos, és Szirtes Józsefné mutatták be előadásaikat. Öröm volt látni a gyerekek és pedagógusok lelkesedését a bábjáték iránt, ezzel is emlékezetünkben tartva Báron László emlékét. A Magyar Bábjátékos Egyesület elnöke Bagi Márta is részt vett a találkozón, és a pedagógusokkal közös szakmai megbeszélés zárta az eseményt.

A pedagógiai bábjáték életben tartása közös ügyünk, hiszen kimeríthetetlen eszköztárával egyszerre több képességét fejleszti a gyerekeknek, emellett örömöt ad és közösséget teremt.

(Szöveg, képek: Fekete Anetta)