Újabb nyertes TOP Plusz pályázatok Bács-Kiskun vármegyében

2023. 02. 13., 17:22
Bács-Kiskun vármegye 54 települése nyert 8 milliárd forintot a TOP Plusznak köszönhetően. Kecskemét Város Önkormányzata 80 millió forintot nyert a fenntartható városfejlesztési stratégiai dokumentumok felülvizsgálatára, a városfejlesztési projektterv elkészítésére. A nyertes települések vezetői ma (hétfőn) írták alá a támogatási szerződéseket a Vármegyeházán.
Fotó: Banczik Róbert
A galéria 20 képet tartalmaz

A nyertes települések vezetői ma írták alá a támogatási szerződéseket a Vármegyeházán. A jelenlévő településvezetőket Rideg László, a Bács-Kiskun Vármegyei Közgyűlés elnöke köszöntötte. Az elnök elmondta, a 7 éves uniós költségvetési ciklusban összesen több mint 100 milliárd forint terület- és településfejlesztési forrás érkezik a vármegyébe, most 8 milliárd forintnyi támogatást nyertek el a vármegyei települések.

Bács-Kiskun vármegye 54 települése nyert 8 milliárd forintot a TOP Plusznak köszönhetően.  Kecskemét Önkormányzata 80 millió forintot nyert a fenntartható városfejlesztési stratégiai dokumentumok felülvizsgálatára, a városfejlesztési projektterv elkészítésére. A nyertes települések vezetői ma (hétfőn) írták alá a támogatási szerződéseket a Vármegyeházán.

- Ez már a második kör, ugyanis a tavalyi évben hasonló nagyságrendű  települések már a nyertes kategóriába tartoztak. Ha a kettőt egybe vesszük, akkor már egy 20 milliárd forintnyi támogatásról beszélünk, amely a települések számlájára kerül néhány napon belül. Szabadon használhatják fel előkészítésre, kiviteli tervek készítésére, közbeszerzésre stb, tehát a pénz a számlájukon lesz, felelősen tudnak a települések dolgozni - mondta Rideg László.

A most elnyert 8,2 milliárd forintot az érintett önkormányzatok: helyi gazdaságfejlesztésre, településfejlesztésre, energetikai beruházásokra, turisztikai fejlesztésekre, útépítésre, óvoda-bölcsőde építés-bővítésre használhatják fel.

Kecskemét Város Önkormányzata 80 millió forintot nyert a fenntartható városfejlesztési stratégiai dokumentumok felülvizsgálatára, a városfejlesztési projektterv elkészítésére.

Szabó Csaba, a területfejlesztési programok végrehajtásáért felelős helyettes államtitkárság programvégrehajtásáért felelős főosztályának vezetője az eseményen ismertette: a vármegyei önkormányzat közreműködésének köszönhetően a vármegyék közül Bács-Kiskun teljesített legjobban a TOP-projektek megvalósításában. Eddig itt hívták le legnagyobb arányban a rendelkezésre álló támogatásokat valamint itt a legmagasabb a már fenntartási időszakban lévő projektek aránya.

Rideg László az eseményen kiemelte: a következő hónapokban további pályázati felhívások várhatók, ezek között kiemelt cél lesz a helyi és térségi turizmusfejlesztés.