Újszülött kislányt találtak a kiskunhalasi kórház babamentő inkubátorában

2024. 02. 10., 21:18
Egy egészséges kislányt hagytak február 9-én hajnalban a Kiskunhalasi Semmelweis Kórház főbejárata mellett, a gyermekszakrendelőnél található babamentő inkubátorban – adta hírül az intézmény a Facebook-oldalán.

Péntek Zitának nevezték el az intézmény dolgozói azt a kislányt, akit 2024. február 9-én hajnalban találtak a Kiskunhalasi Semmelweis Kórház főbejárata mellett, a gyermekszakrendelőnél található babamentő inkubátorban – írja a kórház a Facebook-oldalán.

Az első vizsgálatok alapján a kislány egészséges, 2600 gramm és 46 cm, és mivel gyorsan megtalálták és elátták, nem hűlt ki drasztikusan. „A babára még alapos kivizsgálás és az ilyenkor szükséges ellátások várnak, majd egy darabig a kórház újszülött osztályán marad.”

A további örökbefogadással kapcsolatos információkról a kórház nem tud tájékoztatást adni, írják. A babamentő inkubátor 2018. július óta működik a Kiskunhalasi Semmelweis Kórházban, és Zita az első baba, akit benne találtak. Az inkubátorban az érintettek anoniman helyezhetik el a babát, a beépített rendszer pedig rögtön értesíti a kórházi dolgozókat erről.

🏥❤️👶Újszülöttet találtak a kiskunhalasi kórház inkubátorában- az egészséges baba a Péntek Zita nevet kapta🏥❤️👶 🏥❤️👶A...

Közzétette: Kiskunhalasi Semmelweis Kórház a Szegedi Tudományegyetem Oktató Kórháza – 2024. február 9., péntek