Vonat és terepjáró ütközött Kiskunfélegyházánál

2024. 04. 23., 10:44
Terepjáró ütközött vonattal Kiskunfélegyháza határában, a Csongrádi úti tanyák megállóhely közelében.
Fotó: Donka Ferenc
A galéria 31 képet tartalmaz

A vonat Kiskunfélegyházára tartott, amikor a földúton lévő, Andráskereszttel ellátott átjáróban hajtott a sínekre a terepjáró. Vezetője későn vette észre az érkező vonatot és összeütköztek. A vonat a terepjárót a sínek mellé lökte, a benne ülő idősebb férfi nem sérült meg. A vonaton csak három utas volt, plusz a vonatvezető és a kalauz, nekik nem esett bajuk, de az ütközéstől a gépkocsi és a vonat is megsérült.

Miután befejezték a baleseti helyszínelést, így ismét közlekedhetnek a vonatok Kiskunfélegyháza és Csongrád között, kora délután a menetrend is helyre állt a vonalon. A kiskunfélegyházi tűzoltók áramtalanították a gépkocsit, és segítettek a vonat utasainak a biztonságos átszállásában. Kiskunfélegyháza és Szentes között mentesítő járat közlekedett.

Közel két hete, április 11-én történt súlyos vonatbaleset Kecskeméten, akkor egy kisteherautó ütközött személyvonattal, amiben a vonat leszakította a kisteherautó oldalát. Ott a fiatal sofőr sérült meg életveszélyesen és a vonatban több milliós kár keletkezett.