A hentes szakmát népszerűsítették a MEZGÉ disznóvágásán
2024. 02. 14., 20:07
Hatodik alkalommal rendezte meg szombaton a Kiskunfélegyházi Mezőgazdasági és Élelmiszeripari Technikum, Szakképző Iskola és Kollégium a Farsangi Disznótort. Az esemény már hagyománnyá vált a város szívében, melyen most is több százan áltak sorba a legfinomabb ételekért.
Fotó: Molnár H. Boglárka
A galéria 38 képet tartalmaz
Hagymás vér, sült máj, pecsenye, hurka-kolbász. Reggelire és ebédre is volt mit enni mindazoknak, akik szombaton ellátogattak Kiskunfélegyházán a MEZGÉ farsangi disznótorára. Nem az evésen volt a hangsúly, délelőtt 10 órára érkezett be az a 150 kilós sertés, amit hagyományos módon megperzseltek és szétbontottak a vendégek előtt. Rózsa Pál, a szervező Kiskunfélegyházi Mezőgazdasági és Élelmiszeripari Technikum, Szakképző Iskola és Kollégium igazgatója elmesélte, hogy a disznóvágás során rengeteg gyermek, fiatal körbeállta a sertést, és nagy sokat kérdeztek.
További részletek a KTV riportjában: