Archívum

Molnár H. Boglárka

2024.04.12

Nemcsik Mátyás: „Vancsura ügye a bizonyíték arra, hogy a baloldalnak a kecskemétiek pénze kell”

Vancsura István pénzmosási ügye éppen azt bizonyítja, hogy a Gyurcsány vezette kecskeméti baloldal a város kasszakulcsát akarja megszerezni – erre figyelmeztetett Nemcsik Mátyás. Az önkormányzati képviselő elmondta, hogy hiába kér hét év börtönt az ügyészség Vancsurára, úgy tűnik, ennek sem lesz semmilyen következménye, mint ahogyan az országos politikában sem szokták felelősségre vonni a baloldali pártok a politikusaikat. Nemcsik Mátyás szerint a Gyurcsány vezette kecskeméti baloldalnak lépéseket kellene tennie Vancsura István ügyében.
2024.04.11

Megduplázta látogatószámát a Kecskeméti Vadaskert

Megtartotta hagyományos tavaszi szakmai bejárását a Kecskeméti Vadaskert. A kötetlen hangulatú sétán részt vettek az alapító önkormányzat, a társszervek, partnereik, valamint a média képviselői. Az eseményen az állatkert vezetői beszámoltak az eredményekről és a tervekről. Tokovics Tamás ügyvezető igazgató elmondta, hogy az elmúlt években sikerült 60 ezerről 120 ezerre növelni a látogatószámot.
2024.04.11

Folytatódhat a Kiskörút és a Mátyás király krt. felújítása

Ebben az évben elindulhat a Kiskörút és a Mátyás király krt. felújításának folytatása. Mind erről Szemereyné Pataki Klaudia polgármester beszélt a Rádió 1 Gongban. Mint a műsorban elhangzott az önkormányzat TOP Plusz-os forrást biztosítaná a munkálatokhoz szükséges pénzt.
2024.04.10

Közösen fejlesztik Kecskemét és térségének turizmusát

Kecskemét és Térsége Turisztikai Fórumot szervezett az Aranyhomok Kistérségfejlesztési Egyesület szerda délután a Városháza Dísztermébe. A térség turisztikai szolgáltatóit hívták meg az eseményre, hogy a kapcsolatépítés mellett közösen gondolkodjanak a turizmus fellendítésén Kecskeméten és környékén.
2024.04.10

Hét év börtönt kér az ügyészség Vancsura Istvánra

Pénzmosással vádolja az ügyészség a kecskeméti baloldal képviselőjét, Vancsura Istvánt, aki a kecskeméti baloldal jelöltje a 3-as körzetben az önkormányzati választáson. Abban a vesztegetési ügyben, amelyben a baloldali politikus ötvenkettedrendű vádlott, ötvennégy fő ellen emelt vádat a Központi Nyomozó Főügyészség és a Pénzügyminisztériumban valamint a  Miniszterelnökségben dolgozó egyes kollégákat is érinti az ügy. Az eset kecskeméti érintettjére, a gyurcsányista baloldal jelöltjére, Vancsura Istvánra 7 év börtönbüntetést kér az ügyészség.
2024.04.10

150 vármegyei középiskolás köt szerződést a honvédséggel

Bács-Kiskun vármegye 8 kadétiskolájából több mint 150 kadét és egyéb szakon tanuló középiskolás, hazája iránt felelősséget vállaló állampolgár köt, illetve kötött tartalékos szerződést. Az ünnepélyes aláírásra ma került sor a Kiskunhalasi Szakképzési Centrum Dékáni Árpád Technikum sportcsarnokában.
2024.04.08

Átadták az Autóflex-Knott Kft. új kecskeméti beruházását

Átadták az Autóflex-Knott Kft. új beruházását ma délelőtt Kadafalván. Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter az eseményen elmondta, a hazai autóipari vállalat 800 millió forint értékű fejlesztése az amerikai és az európai piaci részesedés növelését célozta, a kormány pedig 400 millió forinttal támogatta a nagyobb teljesítményű alkatrészek megmunkálására alkalmas gépek beszerzését. Szemereyné Pataki Klaudia polgármester a beruházás kapcsán kifejtette a Kecskeméti Televíziónak, hogy az Autoflex 40 éves családi vállalkozás, amely lényegében elsőként jelent meg a Heliport Ipari Parkban, Kecskemét szintén elsőként létrejött ipari parkjában.
2024.04.05

Vissza fog térni a „Mosó nő” szobra a vármegyei kórház elé

A közösségi oldalakon sokan ijedtségüknek adtak hangot, miután észrevették, hogy eltűnt a „Mosó nő” a Bács-Kiskun Vármegyei Oktatókórházzal szembeni térről. A Kecskeméti Televízió rátalált a szoborra és megtudta, hogy nincs ok a pánikra, restaurálni kell csupán az alkotást, így tehát vissza fog kerülni eredeti helyére.
2024.04.04

4 tonna széndioxidtól kímélte meg Kecskemétet a hidrogénbusz

Kecskeméten egy hónapig tesztelte a Kecskeméti Közlekedési Központ a HUMDA Magyar Mobilitás-fejlesztési Ügynökség Zrt. hidrogénbuszát. A jármű rendes járatot látott el, így mintegy 4000 kilométert tett meg március 2 és április 2 között. Ez idő alatt 4 tonna széndioxid kibocsátástól kímélte meg a várost.
2024.04.04

Jó ütemben halad a főtér tavaszi megújítása

A szökőkutak és a zöldfelületek is megújulnak a belvárosi sétányon. A munkálatok jelenleg is zajlanak, melyek végeztével egy virágos, növényekkel teli, új főteret kapnak a kecskemétiek illetve az ide látogatók. A tervek szerint május közepén befejezik a rekonstrukciókat a Kecskeméti Városüzemeltetés munkatársai.
2024.04.04

Az M44-es gyorsforgalmi út újabb szakasza nyílhat meg hamarosan

Hamarosan megnyílik az M44-es gyorsforgalmi út Lakitelek és Szentkirály közötti szakasza. Dömötör Csaba parlamenti államtitkár, miniszterhelyettes közösségi oldalán arról beszélt, hogy 125 kilométerből körülbelül 90 készen van. Dömötör hangsúlyozta, hogy 2025-ig elkészül a Lakitelek és Kecskemét közötti rész is.
2024.04.02

Több mint hétezer látogatót fogadott a Kecskeméti Vadaskert a hosszúhétvégén

Sikeresek voltak a Kecskeméti Vadaskert programjai, a hosszúhétvégén több mint 7 ezren látogattak el az állatkertbe. A látványetetések mellett tojásvadászat, sok csoki és arcfestés is várta a gyerekeket.
2024.04.01

Hagyományos locsolkodást tartottak a Népi Iparművészeti Gyűjteményben

Második alkalommal szervezett húsvét alkalmából hagyományos locsolkodást, interaktív családi kincskeresést és koncertet a Kecskeméti Katona József Múzeum. A Népi Iparművészeti Gyűjteménybe érkezőket kenyérlángossal, lekváros buktával és kürtős kaláccsal várták.
2024.03.31

Húsvétolón mulattak a Mezei utcában

Közös ebéddel, tánccal, mulatsággal, kézműves sarokkal és tojásvadászattal várták a vendégeket szombaton a Mezei utcában. Jánosi István önkormányzati képviselő és a Tegyük Rendbe Egyesület elnöke, Kállai Rita invitálta meg a környékben élőket, akik szép számban érkeztek a jó hangulatú Húsvétolóra.
2024.03.30

Berzselt és viasszal készültek a tojások a Népi Iparművészeti Gyűjteményben

Kétféle ősi technikával készültek el a tojások ma a Népi Iparművészeti Gyűjteményben. Hagymahéjjal berzseltek és viaszoltak kicsik és a nagyok, akik a kézműves foglalkozás után haza is vihették művüket, hogy Húsvétkor díszíthessék velük az ünnepi asztalt. Mini tárlattal fogadták a családokat ma a Népi Iparművészeti Gyűjteményben. Az egész délelőttöt annak szentelték a szervezők, hogy az […]
2024.03.29

Ne vásároljunk feleslegesen állatot húsvétkor!

Szokássá vált, hogy húsvétkor a szülök élő nyuszival vagy kiscsibével lepik meg gyermekeiket. Ennek viszont sokszor az állatok látják kárát, miután megunják otthon őket, és megszabadulnak tőlük. Ezt megelőzendő van lehetőség a Kecskeméti Vadaskertben egész évben arra, hogy megsimogassák a tapsi füleseket, a gyerekek ott kiélhetik a nyuszik iránti vágyukat.
2024.03.28

Év végére elkészül a kadafalvi bölcsőde

December végére befejezik a kadafalvi bölcsőde építését, így januárban már megnyithatja kapuit az új, korszerű, két csoportos bölcsi. Csütörtök délután sajtótájékoztatót tartottak a helyszínen, ahol Szemereyné Pataki Klaudia polgármester hangsúlyozta, lakossági igény miatt kezdtek az építkezésbe.
2024.03.27

Először tartottak Törös Olga Emléktornát Kecskeméten

Törös Olga olimpiai bronzérmes tornász, edző, testnevelő tanár emlékére és tiszteletére szerveztek emléktornát a Lánchíd Utcai Sport Általános Iskolában. Az esemény fővédnöke Szemereyné Pataki Klaudia polgármester volt, aki rokoni szállal kötődik Törös Olgához.
2024.03.26

Megújult és kibővült Kecskemét legrégibb bölcsődéje

Elkészült a Pöttyös Bölcsőde a Klapka utcán. Ez a harmadik olyan épület, mely egy TOP-os pályázatnak valamint az önkormányzat támogatásának köszönhetően újulhatott meg. A bölcsi szeptembertől 4 csoportszobával, 56 férőhellyel nyitja ki kapuit.
2024.03.24

Gyermekzsibongóval nyílt meg a KölyökDomb játszótér

Gyermekzsibongót rendeztek a Benkó Zoltán Szabadidőközpont KölyökDomb játszóterén szombat délután, mely során hivatalosan is átadták a családok számára az új, speciális élménypark I. ütemét. A Hírös Sport Nonprofit Kft., a Rotary Club Kecskemét Egyesület és az Élethinta Közhasznú Alapítvány kezdeményezésének köszönhetően az ép, valamint a mozgásukban korlátozott gyermekek együtt tudnak mostantól játszani, ezáltal segítik a fogyatékosságokkal élők beilleszkedését és elfogadását.
2024.03.23

A zöldítés és a jó hangulat állt a középpontban a Kert-Elek családi napján

Családi és szakmai napot tartott ma a Kovács Kert-Elek Kft. a Gemino Kft. kőgalériában és a Bagosi Kertészeti Árudában. Az eseményen a kertészetben jártas szakemberekkel lehetett tanácskozni, valamint azt is megtudhatták a résztvevők, hogy a kecskeméti talajadottságokhoz és klímaviszonyokhoz melyek a legmegfelelőbb növények.
2024.03.23

Húsvétra szépítették Műkertvárost

„Húsvét táján nemcsak a lelkünket, hanem a környezetünket is meg kell tisztítani.” Ezt Lévai Jánosné önkormányzati képviselő mondta azon a tavaszi szemétszedésen, melyet a Műkertvárosért Együtt Egyesület szervezett a városrész több pontjára.
2024.03.22

Volt osztályfőnökével találkozott a polgármester

Míg a versenyzők előkészültek a Széchenyi István Technikum gasztronómiai Jubileumi Emlékversenyére, addig volt osztályfőnökével találkozott Szemereyné Pataki Klaudia. A polgármester tablóját is megkereste.
2024.03.22

Átadták a bugaci Aranymonostor Látogatóközpontot

15 évvel ezelőtt vette kezdetét az a régészeti feltárás, melynek gyümölcsét ma (pénteken) arathatták le, amikor átadták a bugaci Aranymonostor Látogatóközpontot, mely az Árpád-kor időszakát mutatja be 21. századi módszerekkel. A kiállítás anyagául szolgáló leleteket a Kecskeméti Katona József Múzeum régészei találták meg dr. Rosta Szabolcs múzeumigazgatóval az élen, a Duna-Tisza köze legnagyobb vallási, kereskedelmi és gazdasági központjának számító Pétermonostoránál.
2024.03.22

Kacsamell és kumkvat került a tányérra a gasztronómiai versenyen

Fennállásának 70. évfordulója alkalmából rendezett ma (péntek) gasztronómiai versenyt a Kecskeméti SzC Széchenyi István Technikum. Három kategóriában 9, köztük egy Németországból érkezett csapat indult a megmérettetésen. A szakácsoknak, a cukrászoknak és a pincéreknek előre egyeztetett feladatokat kellett teljesíteniük.
2024.03.22

Nemcsik Mátyás szerint Gyurcsányék Kecskemét pénzét akarják

„Sokan kérdezik tőlem, mit akarhat a Gyurcsány Ferenc vezette baloldal Kecskeméttől⁉️” – kezdi bejegyzését közösségi oldalán Nemcsik Mátyás. Az önkormányzati képviselő egy olyan videót osztott meg közösségi oldalán, melyben azt taglalja, hogy a bukott miniszterelnök és helyi baloldali képviselők a város kasszáját akarják megszerezni.
2024.03.22

Szörnyű tragédia: Egy hároméves kisfiú halt meg Úrihegyen

Sajtóhírek szerint kerti tóba eshetett egy kisfiú Úrihegyen. A mentőszolgálat tájékoztatása szerint a helyszínen hosszasan küzdöttek a gyermek életéért, de nem sikerült megmenteni.
2024.03.21

Megújulnak Kecskemét szökőkútjai

Két kiemelt szökőkútja is megújul Kecskemétnek. Erről Szemereyné Pataki Klaudia beszélt a Rádió1 Gongnak adott interjújában. A polgármester kiemelte, a Luca kútja már megújult, most pedig a Hírös Forrás, valamint környezete következik.
2024.03.21

Újabb edzőparkot és játszóteret kap a Széchenyiváros

Rövidesen kültéri edzőparkot és új játszóteret kap a Széchenyiváros. Az erősödni vágyó középiskolások, felnőttek a Stádium utca 14. számnál található részen tudják használni az eszközt mintegy másfél hónap múlva. A Fürkész játszóteret pedig bővíti a város, újabb kisgyermekeknek való játszóeszközöket helyeznek el a térre, valamint a futókört is rendbe teszik.
2024.03.20

Több mint száz diák vett részt a HUMDA kecskeméti pályaorientációs napján

Szakmai és pályaorientációs napot tartott szerdán délelőtt a HUMDA Magyar Mobilitás-fejlesztési Ügynökség Zrt. annak kapcsán, hogy hidrogén üzemanyagcellás hajtásrendszerű autóbusz közlekedik egy hónapig Kecskeméten. A résztvevő szakmabeli meghívottak, a középiskolások, valamint az egyetemisták többek között a hidrogén busszal is megismerkedhettek.
2024.03.20

Szépül, zöldül Kecskemét

Mintegy 10 ezer növényt telepítenek Kecskemét nyolc körforgalmába. Ezt Szemereyné Pataki Klaudia jelentette be a Rádió1 Gongnak adott interjújában. A polgármester azt is hangsúlyozta, hogy a főtéren és a Rákóczi úton több ezer új növényt ültetnek a következő időszakban.
2024.03.19

Elkezdődött a P+R parkoló kialakítása Homokbányán

Kezdetét vette a P+R parkoló kialakítása Homokbányán. A munkálatok április végére befejeződhetnek és május elején már használható lesz a parkoló, amit nem csupán ingyenesen lehet majd használni, hanem az ott kikért jeggyel egy fő ingyen utazhat aznap Kecskemét helyi járatain.
2024.03.19

Rio de Janeiróba utazhattak a Margaréta Otthon lakói a virtuális valóság segítségével

A Kínai nagy falhoz és Rio de Janeiro-ba utaztak ma délután a Margaréta Otthon lakói. A CédrusNet ismét elvitte azt a VR szemüveget, amivel régi emlékeket idéztek fel az időseknél, vagy éppen álmaik kirándulását elevenítették meg, ha csak egy kis időre is. Az eseményen Szemereyné Pataki Klaudia polgármester elmondta, világhírűvé vált Kecskemét azzal az ötlettel, hogy az idősotthonokban megteremtik a VR szemüveg használatának lehetőségét.
2024.03.19

Újabb kihívások előtt a magyar mezőgazdaság - Portfolio Agrárium 2024 Konferenciát rendeztek Kecskeméten

Kecskeméten tartotta meg Agrárium 2024 Konferenciáját a Portfolio Csoport ma a Four Points by Sheraton Hotel és Konferenciaközpontban. Az ország egyik legrangosabb szakmai eseményének célja, hogy információkat nyújtson minden olyan fontos változásról, amely meghatározza az agrárpiaci szereplők eredményes gazdálkodási-üzleti tevékenységeit. Az eseményen Nagy István agrárminiszter elmondta, a magyar gazdatársadalom révén a mezőgazdaság és élelmiszeripar az előtte álló kihívásoknak meg tud felelni.
2024.03.18

Tóth Kata szakmai vezető a 15. SZÍN-TÁR fesztiválról

A KTV Kiemelő magazinjának hétfő esti adásában Tóth Katával, a SZÍN-TÁR fesztivál szakmai vezetőjével láthattak rövid beszélgetést az immár 15. alkalommal megrendezett kecskeméti seregszemléről, melyen a Kárpát-medence színművészeti egyetemeinek növendékei mutathatják meg produkcióikat. A 15. SZÍN-TÁR előadásai ezen a héten láthatók a Kelemen László Kamaraszínházban és a Ruszt József Stúdiószínházban.
2024.03.17

150 facsemetét ültettek el a katonatelepi véderdőben

A sűrű eső sem tántorította el a katonatelepi lakosokat, szombaton 150 facsemetét ültettek el a véderdő egyik hézagjának pótlásaként. A 441-es út felújítása során ugyanis megszűnt az egyik ki- és behajtó, így rés keletkezett az erdőben. 5 év múlva már akkorák lesznek a fák, hogy el tudják látni feladatukat.
2024.03.15

Fegyverropogással és ágyúdörgéssel elevenedett meg a történelem a Nyíri-erdőben

Csodás napsütésben emlékezhettünk meg március 15-én az 1848-49-es forradalom és szabadságharcról a hetényegyházi Nyíri-erdei Szent Hubertusz Parkerdőben. Idén 35 éve, hogy hivatalosan is megszervezik az ünnepséget. Szemereyné Pataki Klaudia polgármester beszédében hangsúlyozta, „Hőseink értünk mentek a csatamezőre, értünk, magyarokért, a magyar nemzetért harcoltak.”
2024.03.15

Szemereyné Pataki Klaudia: napjainkban is szükségünk van Petőfi szellemiségére és az abban lakozó erőre

– Mi, itt Kecskeméten hiszünk a közösség felszabadító és alkotó erejében. Hiszünk, mert tudjuk, tapasztaljuk, hogy micsoda teremtő erő lakozik benne - mondta Szemereyné Pataki Klaudia a Katona József Könyvtár előtti téren Lakatos Pál Munkácsy-díjas képzőművész Jel című szobrának leleplezésénél, mely a nemzeti ünnep alkalmából rendezett városi ünnepségsorozat első állomása volt. A polgármester beszédében kérte: „Nézzünk körül, tekintsünk egy pillanatra vissza csak az elmúlt 10 évünkre.”
2024.03.14

Fáklyás megemlékezést tartottak a Református Ókollégiumnál

18:48-kor tartottak fáklyás megemlékezést a Református Ókollégium lépcsőinél. Az ünnep előestéjén Muraközy János, az 1848/49-es forradalom és szabadságharc hőse születésének 200. évfordulójára, illetve Jókai Mór és Petőfi Sándor Kecskeméten töltött időszakára emlékezhettünk.
2024.03.14

Megduplázta jelentkezői számát a Neumann János Egyetem

Nehezített pályán is hozza az eredményeket a kecskeméti Neumann János Egyetem. A tervezetthez képest kétszer többen jelentkeztek 2024-ben a kecskeméti intézménybe. Az elsőhelyes jelentkezési adatok alapján Kecskemét felsőoktatási intézménye várhatóan tartani tudja az elmúlt évek rekordértékű növekedését és ismét közel 2000 hallgató kezdheti meg tanulmányait a Neumannon.
2024.03.13

Megnyílt Kiskunfélegyháza eddigi legkorszerűbb ABC-je

Megnyílt Kiskunfélegyháza eddigi legkorszerűbb ABC-je szerdán délelőtt. Az Integrál Zrt. mintegy 500 millió forintból megvalósuló beruházása a Kiskun utcán kapott helyet, ahol szépen parkosított területtel, játszótérrel várják mostantól a vásárlókat.
2024.03.13

Játékos feladatokkal várták a kicsiket Kiskunhalason a Diákolimpia döntőjén

Szombaton tartották meg több városban az Országos Diákolimpia döntőjét. Kiskunhalason a kisebbek mérhették össze ügyességüket, számukra játékos feladatokat állítottak össze a szervezők.
2024.03.12

A mindennapi kihívások álltak a Tavaszi Ifjúsági- és Diákfórum középpontjában

13 iskola diákönkormányzatával és az egyetem képviselőivel zajlott le ma (kedden) a Tavaszi Ifjúsági- és Diákfórum a Kecskeméti Ifjúsági Otthon tükörtermében. Ezúttal a workshopokon az iskolai életet és a diákönkormányzatok munkáját érintő témákkal foglalkoztak a résztvevők.
2024.03.11

Lovas tartalékosokat toboroz a honvédség

Milyen feltételekkel lehet jelentkezni önkéntes tartalékos katonának? Hogy lehet bekerülni a 4. Területvédelmi Ezred Lovas Századába? Ezekre és hasonló kérdésekre adtak választ szombaton a Bugaci Ménesnél, ahol a Magyar Honvédség a lovas tartalékos toborzást népszerűsítette.
2024.03.11

Kiképzési repülést tartanak Kecskeméten

Kiképzési repülést tartanak a kecskeméti repülőbázison, melynek célja, hogy a JAS-39 repülőgépvezetői állomány minden tagját eljuttassák a „combat ready” szintre. Ez azt jelenti, hogy minden körülmények között, minden feladatot végre tudnak hajtani a pilóták, tehát harckész minősítéssel rendelkeznek. Ennek ösztönzéséül a repülőgépvezetők illetményét megemelték.
2024.03.11

Lovas toborzás

2024.03.11

Május elején megnyithat az új P+R parkoló Homokbányán

Április végére elkészülhet és május elején már használható lesz az a P+R parkoló, amelyet Homokbányán alakítanak ki. Aki oda parkolja le járművét, az nem csupán ingyenesen hagyhatja biztonságban autóját, hanem egy fő ingyen is utazhat aznap Kecskemét helyi buszjáratain.
2024.03.08

Hunyadi Pódium - Merre tart Kecskemét?

A Hunyadi Pódium vendége volt tegnap (csütörtök) délután Szemereyné Pataki Klaudia. A városvezetővel Németh Ernő újságíró beszélgetett. A polgármester a Hunyadivárost érintő legfontosabb témákról szólt a rendezvényen. A város vezetője a Kecskeméti Televíziónak elmondta, Pászti Andrást jelölik a Fidesz-KDNP a 10. egyéni választókerületben.
2024.03.08

Április 1-jéig tesztelik a hidrogén-meghajtású buszt Kecskeméten

Kedden állt forgalomba az a hidrogén meghajtású busz, melyet egy hónapig tesztel Kecskeméten a Kecskeméti Közlekedési Központ. A jármű rendes járatot lát el, ezért ugyanúgy lehet igénybe venni, mint bármely másik autóbuszt. Amennyiben a tapasztalatok is kedvezőek lesznek, a távoli célok közt szerepel, hogy 2025-től kettő, 2028-ra 10 hidrogén meghajtású járművel rendelkezzen a város.
2024.03.08

Kecskemét polgármesterével egyeztettek a polgárőrök, városrendészek és a rendőrök

Évindító megbeszélést tartott a polgárőrség, a rendőrség, a városrendészet és az önkormányzat pénteken délelőtt a Granada Konferencia, Wellness és Sport Hotelben. Szemereyné Pataki Klaudia polgármester az eseményen a Kecskeméti Televíziónak elmondta, a legfőbb cél a polgárok védelme.
2024.03.07

Fogyatékkal élő fiatalok mutatták meg zsinórlabda tudásukat Kecskeméten

Ma (csütörtök) rendezték meg a Katona Gimnázium Dunszt Ferenc Tornacsarnokában a tanulásban, valamint értelmileg akadályozottak Országos Zsinórlabda Diákolimpiájának döntőjét. Az országos megmérettetésen 15 csapat vett részt.
2024.03.06

Középpontban a logopédia

Ma (szerda) tartják a Logopédia Európai Napját, ebből az alkalomból számos programot szerveznek az ellátórendszerekben dolgozó szakemberek Kecskeméten is.
2024.03.04

NAK: mozgalmas húsvéti időszakra készülnek a juhászok

Kedvező kilátásokkal indul az idei húsvéti szezon a hazai juhtenyésztők számára. Az európai piacon egyre erősödő kereslet tapasztalható, amit a korai húsvéttal egybeeső muszlim ramadán ünnep is tovább növel.
2024.03.04

A spektroszkópia módszerébe nyerhetnek bepillantást a diákok

Tudományos ismeretterjesztő előadássorozat indul csütörtökön a Bányai Júlia Gimnáziumban. A spektroszkópiájáról, azaz az elektromágneses sugárzás spektrumának rögzítéséről Weber Márton, a Richter Gedeon gyógyszergyár kutatója beszél a diákoknak. Hétfőn délelőtt Labancz István, a Bányai Júlia Gimnázium földrajz-kémia szakos tanára mutatta be, hogyan is működik a spektrofotométer.
2024.03.04

Vadvilág világnapja a Kecskeméti Vadaskertben

Március 3-án van a vadvilág világnapja, ezen a napon világszerte Földünk vadon élő állat- és növényvilágát ünnepeljük, különös figyelmet fordítva a védett, veszélyeztetett fajokra. Így tettek vasárnap a Kecskeméti Vadaskertben is, ahol a látványetetések mellett, számos információt tudhattak meg a látogatók az állatokról, első kézből a gondozóktól.
2024.03.04

Március 15-én leplezik le Lakatos Pál monumentális plasztikáját

Nemzeti ünnepünkön leplezik le Lakatos Pál Sándor "Jel" című alkotását a Kecskeméti Katona József Könyvtár előtti téren. A Munkácsy-díjas szobrászművész beengedte műhelyébe a Kecskeméti Televízió stábját, többek között arról mesélt, hogy a plasztika minden irodalmi nagyságnak emléket állít, tiszteleg a kultúra értékei előtt, és szimbolizálja az összetartozást is.
2024.03.02

Hetedjére ünnepelték az alapítást a helvéciaiak

Harminchárom főzőcsapattal rajtolt el ma reggel Helvécián a 7. Alapítási Ünnep. Pecsenyét és kolbászt is készítettek a résztvevők. A süteménysütő versenyre pedig 40-en jelentkeztek. Az esemény megnyitóján dr. Szeberényi Gyula Tamás országgyűlési képviselő a település alapításának történetét osztotta meg a helyiekkel.
2024.03.01

Csoda történt: kis mandrill született a Kecskeméti Vadaskertben

Bár az implantátumok miatt nem szaporodhatnak a mandrillok, a természet tette a dolgát, és mégis megszületett egy kismajom a Kecskeméti Vadaskertben. A pici nagyon jól van, el sem engedni az anyját, a mellkasán csüng egész nap.
2024.02.29

Jakabszálláson rendezték meg a 3. REL Expót

Jakabszálláson rendezte meg ma a Rövid Élelmiszer-ellátási Lánc Expót és Konferenciát a Kislépték Egyesület. A Nemzeti Agrárgazdasági Kamara és a Magyar Nemzeti Vidéki Hálózat társszervezésében megvalósuló kiállítás fókusza az ellátási láncokban rejlő együttműködésekre helyeződött, kiemelt szerepet kaptak a mézek, a méhészeti termékek és a gabona értéklánc fejlesztése.
2024.02.29

Ohióba készülnek a magyar elit járőrök

Március végén indul útnak egy magyar küldöttség Ohióba, a Best Warrior járőrversenyre. Mivel Magyarország ismét meghívást kapott a megmérettetésre, ezért el is kezdődött egy 5 hetes felkészülési időszak a kecskeméti repülőbázison, melynek végén kiválasztják azt a négy önkéntes tartalékos katonát, akik képviselhetik hazánkat Amerikában.
2024.02.28

Új eljárást vezettek be a kecskeméti invazív kardiológián

Új eljárást honosított meg a Bács-Kiskun Vármegyei Oktatókórházban dr. Berta Balázs PhD, az Invazív Kardiológiai Osztály osztályvezető főorvosa, melynek segítségével az eddig nehezen megnyitható koszorúér-elzáródásokat tudják helyreállítani. Az első ilyen beavatkozást Kecskeméten 2024 februárjában egy 74 éves férfibetegen végezték el, a kétórás műtét sikeresen, szövődménymentesen zárult.
2024.02.27

Tatárszentgyörgyön is gyakorlatoznak a Lynx-szel

A világon először a Magyar Honvédség rendszeresít Lynx típusú páncélozott gyalogsági harcjárműveket - erről a honvédelmi miniszter beszélt egy tatárszentgyörgyi gyakorlaton ma délelőtt. Szalay-Bobrovniczky Kristóf hangsúlyozta: az a tudás, amit a magyar katonák megszereztek, nemcsak a magyar honvédségben, de a NATO-ban is egyedülálló.
2024.02.27

Ismét lehet felvételi pontokat szerezni a Magyar Honvédségnél

Ismét lehet jelentkezni az Önkéntes Katonai Szolgálat kiképzésére. Ennek teljesítésével a résztvevők akár 64 pluszpontot is szerezhetnek a jövő évi felsőoktatási felvételi eljárásban, közben akár a harckocsizóknál is kipróbálhatják magukat, sőt még pénzt is keresnek. Jelentkezni március 5-én éjfélig lehet az iranyasereg.hu oldalon, valamint az ország bármelyik toborzó irodájában.
2024.02.26

Baj lehet belőle - 1 hónappal korábban rügyezik a kajszibarack

Piros bimbós, kezdő fehér bimbós állapotban van a kajszi. Bár látványnak szép, a szakemberek szerint nagy baj is lehet belőle.
2024.02.22

Egyben 6 – a siker öröme: rendhagyó gazdaságfejlesztési fórumot szerveztek a Városházán

Egyben 6 – a siker öröme elnevezésű gazdasági fórumot tartottak ma (csütörtökön) délután az AIPA Nonprofit Közhasznú Kft. a Városházán. Az esemény rendhagyó volt, ugyanis a város központi szereplői egy múlt idéző barangoláson vehettek részt az épületben.
2024.02.22

Jubilált a Civil Véradás

Tizedik alkalommal szervezték meg a Civil Véradást. A Kecskeméti Területi Vérellátó Központban sorra érkeztek mindazok, akik a különböző civil szervezetek képviseletében fontosnak tartották a segítségadást. A mai napon a véradás mellett ingyenes szűrésen is részt lehetett venni.
2024.02.22

Boronkay Péter érzékenyít a kecskeméti iskolákban a Magyar Parasport Napján

Február 22-e a Magyar Parasport Napja. Ez alkalomból Boronkay Péter a Magyar Triatlon Szövetség szövetségi kapitánya, paralimpikon érzékenyítő-sportágbemutató előadást tartott ma (csütörtökön) reggel a Corvin Mátyás Általános Iskolában az 5. és 6. osztályosoknak.
2024.02.21

Akasztón landolt az első idei gólya

Kedden befutott Akasztóra az első gólya, aki ebben az évben visszaérkezett hazánkba a telelésből. Salamon már 5 éve ugyanabban a fészekben alapít családot. A helyiek nagy örömmel fogadták a madarat, ugyanis ez is azt jelzi, hogy itt a tavasz. Idén a szokásosnál mintegy két héttel hamarabb tért haza a gólya, aki immár a fészket tatarozza a párja érkeztéig.
2024.02.20

Navracsics Tibor: Kecskemét az alföldi régió gazdasági központjává vált

Kecskemét mára a magyar nemzetgazdaság és az alföldi régió központjává vált – mondta kedd délután Kecskeméten dr. Navracsics Tibor, miután Bács-Kiskun vármegyei vezetőkkel egyeztetett. A közigazgatási és területfejlesztési miniszter kifejtette, hogy míg 2014 előtt a vármegye településeinek 70 százaléka kimaradt az uniós források elosztásából, addig a 2014 és 2020 közötti időszakban már a legeredményesebben használták fel a rendelkezésére álló pénzeket.
2024.02.20

Kázmér csacsi a vadaskert legújabb sztárja

Vasárnap csikója született a Kecskeméti Vadaskert szamár párjának. Kázmér már a kifutóban futkározik és nyűgözi le a vendégeket, nem kérdés, ő az állatkert új sztárja. Ma a KTV stábját is bátran fogadta az új jövevény, a kamerát egyenesen imádta a kis csacsi.
2024.02.19

Szerelmes párok fotózkodtak az Agórában

Lezárult a hétvégén az idei Házasság Hete. Kecskeméten Több program közül lehetett válogatni. Az egyik népszerű esemény a szerelmesek fotózása volt. A párokat gyönyörű romantikus enteriőrben fényképezték le a Hírös Agórában.
2024.02.19

Májusban újra CityRocks Kecskeméten, ezúttal fesztivállá bővülve

Ismét lesz CityRocks idén Kecskeméten. Míg 2019-ben egy óriás flashmob keretében zenélt Közép-Európa legnagyobb rockzenekara, addig most egy háromnapos fesztiválon tombolhatunk, melynek része lesz természetesen a 12 dalból álló közös fellépés is. Május 16. és 18. között vendég lesz a Tankcsapda, a Fish!, a Depresszió és a Mobilmánia Vikidál Gyulával. Egy mozgó kamiont is bevetnek a szervezők, amelyen mintegy hatvanan zenélnek majd, és Kecskemét ikonikus helyszínein megállva mini koncertet adnak.
2024.02.16

Két diplomaosztót is tartott pénteken az egyetem

Történelmében először egy nap alatt két diplomaosztót is tartania kellett a Neumann János Egyetemnek a megnövekedett hallgatói létszámnak köszönhetően. A 2023/2024-es tanév őszi félévében összesen 329 hallgató záróvizsgázott. A GAMF Műszaki és Informatikai Karon 203, a Gazdaságtudományi Karon 91, míg a Kertészeti és Vidékfejlesztési Karon 35 hallgató tett záróvizsgát.
2024.02.16

Együttműködési megállapodást kötött az egyetem és az agrárkamara

A Kertészeti és Vidékfejlesztési Kar hallgatói profitálhatnak a Neumann János Egyetem (NJE) és a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara (NAK) együttműködési megállapodásából. Pénteken írták alá azt a dokumentumot, amely szavatolja, hogy az egyetemisták már tanulmányaik utolsó félévében minimálbérért dolgozhatnak bármelyik megyei agrárkamaránál.
2024.02.16

Hagyományokat idéző disznóvágás a Budai utcai piacon

Egy 160 kilós sertést dolgoztak fel ma (péntek) reggel a Budai utcai piacon. A Kecskeméti Piac szervezett hagyományos disznóvágást, melyen a látványsütés mellett természetesen kapható volt sült hurka, kolbász, de az érdeklődők forró italokat is kortyolhattak.
2024.02.15

Nemcsik Mátyás: a baloldal a kecskemétiek felett akar uralkodni

Óriási sikernek könyvelte el Nemcsik Mátyás, hogy országosan is egyedülálló kedvezményekkel utazhatnak a kecskemétiek a buszokon. Az önkormányzati képviselő úgy látja, hogy a baloldali politikusok nem tudnak örülni az eredményeknek, sőt, más tollával ékeskednek. Nemcsik Mátyás kiemelte, Kopping Rita és Király József Gyurcsány Ferenc helytartói.
2024.02.15

Egyre több a bölcsődei férőhely a városban

Felülvizsgálták Kecskemét szociális ellátórendszerét. Elkészült az a dokumentum is, mely az ellátórendszert értékeli. Az okiratban kiemelték, hogy az önkormányzat fenntartásában működő szociális intézményekben a fluktuáció az elmúlt 2 évben jelentősen csökkent és két új bölcsőde is épült.
2024.02.15

Leviczky Cirill elnökletével közvilágítást vizsgáló bizottság kezdi meg a munkát

A közgyűlés 13 igen és 6 tartózkodással fogadta el Szemereyné Pataki Klaudia módosító indítványát, miszerint Leviczky Cirill önkormányzati képviselő elnökletével álljon fel egy olyan ideiglenes bizottság, mely Kecskemét közvilágítását hivatott megvizsgálni és a problémákat orvosolni.
2024.02.15

Örömmel festettek még a kezdők is a Cifrapalotában

Valentin-napi élményfestést tartottak a Cifrapalotában tegnap délután. A február 14-ei különleges programon az is jól érezte magát és alkothatott, akinek nincs semmilyen festészeti jártassága.
2024.02.15

Dr. Fekete Gábor: a baloldal egymás szalámizásával van elfoglalva

„Sajnos mi, a várost vezető frakció tagjai úgy éreztük, hogy nem számíthatunk a baloldali képviselőkre. Általában egymás szalámizásával voltak elfoglalva.” Ezt dr. Fekete Gábor mondta napirend előtti felszólalásában. A helyi Fidesz-KDNP frakció vezetője kiemelte, hogy míg az ellenzék minden várakozást alul múlt, addig a Fidesz frakció egységes, jól szervezett, a városért dolgozik! A baloldali csapat egy nagy szalámicsapat – szögezte le dr. Fekete Gábor.
2024.02.14

A hentes szakmát népszerűsítették a MEZGÉ disznóvágásán

Hatodik alkalommal rendezte meg szombaton a Kiskunfélegyházi Mezőgazdasági és Élelmiszeripari Technikum, Szakképző Iskola és Kollégium a Farsangi Disznótort. Az esemény már hagyománnyá vált a város szívében, melyen most is több százan áltak sorba a legfinomabb ételekért.
2024.02.13

Átadták a kibővített bölcsődét Nagykőrösön

Két, egyenként 14 fős csoportszobával, valamint a kapcsolódó előtérrel, öltözővel, mosdóval és egyéb kiszolgáló helyiségekkel bővült a nagykőrösi bölcsőde. A bővítés mellett átalakították többek között a már meglévő épületrészt is. A projektnek köszönhetően 8 új munkahely is létesült, a bölcsődei dolgozók két nap múlva kezdik a munkát. A beruházást ma (kedden) ünnepélyes keretek között adták át.
2024.02.12

Hronyecz házaspár: „Nem volt hosszú ez a 60 év!”

„Nem volt hosszú ez a 60 év!” Így összegezte házasságát Hronyeczné Rakonczai Katalin és Hronyecz János, akik 1963. május 4-én kötötték össze életüket. A Házasság hete alkalmából mesélt nekünk a pár az életükről, kapcsolatukról. Azt is megtudtuk, hogy mi lehet a hosszú és boldog házasság titka, valamint hogy ki hordja a nadrágot otthon.
2024.02.12

Jól van az inkubátorban hagyott baba

Péntek hajnalban találtak rá, innen kapta a vezetéknevét, míg a keresztnevét a portás adta annak az újszülöttnek, akit a Kiskunhalasi Semmelweis Kórház babamentő inkubátorába tettek. A kislány így Péntek Zita lett, egészséges, de jelenleg még fénykezelést kap a sárgasága miatt. Az anyának hat hétig van ideje meggondolnia magát, ha mégis fel akarja nevelni. A kórházban 2018 óta van inkubátor, de most először találtak benne csecsemőt.
2024.02.11

Idén 170 éves a kiskunhalasi kórház - Fotókiállítással kezdődik az ünneplés

„Az egészségügy az emberről szól!” Így nyilatkozott Dr. Szepesvári Szabolcs, a Kiskunhalasi Semmelweis Kórház főigazgatója a Kecskeméti Televíziónak az intézmény fennállásának 170. évfordulója alkalmából elindított programsorozat nyitórendezvényén, szombaton. Szögi Ágnes fotóművész képeit mutatja be a most megnyílt tárlat. A vásznon öröm és bánat egyaránt megjelenik.
2024.02.11

Állati volt a farsang a Vadaskertben

Farsangi hétvégét tartanak a Kecskeméti Vadaskertben. Az információban bővelkedő látványetetések mellett álarcot is készíthetnek a családok. A zajkeltés sem marad el, a maszkfestés mellé zene is dukál, ahogyan annak farsangkor lennie kell.
2024.02.11

Fergeteges gálával ünnepelt a TST táncstúdió

175 vérbeli táncos lépett fel pénteken a Hírös Agóra színpadán. Az idén 20 éves TST Tánc és World Jumping Stúdió gálaestje óriási siker volt. Az eseményen Szemereyné Pataki Klaudia polgármester és dr. Mák Kornél, a vármegyei közgyűlés alelnöke köszöntötte a fiatalokat és szeretteiket.
2024.02.11

Hatodik alkalommal gyújtottak be a malac alá Katonatelepen

Sültvér, hurka, kolbász, perzselt bőr illata. Katonatelepen minden volt, aminek lennie kell egy disznóvágáson. A sportcentrumnál tartották meg a 6. disznóvágást a helyiek. A Katonatelepi Sportegyesület úgy szervezte meg az eseményt, hogy közben felállították a második kosárpalánkot is, tehát a gyerekek már meccset is játszhattak egymással.
2024.02.10

Cifra farsangot tartottak a palotában

Farsangi kreatív családi napot tartottak szombaton a Cifrapalotában. A gyermekek és szüleik elkészíthették saját velencei stílusú álarcukat a közelgő farsangi időszakra.
2024.02.10

Nem lehet elégszer mondani: „Igen!”

Közel 20 házaspár újította meg fogadalmát ma délelőtt a Városháza Dísztermében. Az önkormányzat első alkalommal szervezte meg a ceremóniát a Házasság Hete alkalmából a programsorozat nyitórendezvényeként.
2024.02.10

Rajzpályázat indul március 15-e alkalmából

Rajpályázatot hirdet az Alapítvány a ’48-as Hősökért, a Kecskeméti Katona József Múzeum és a Csemadok Dunaszerdahelyi Területi Választmánya. Március 15-e alkalmából indul útjára a pályázat 5 és 18 éves óvodások és diákok részére.
2024.02.09

2023 legeredményesebb kecskeméti sportolóit köszöntötték a Városházán

105 sportolót és 60 edzőt köszöntöttek ma (péntek) délután a Városházán. Ők azok a kiválóságok, akik 2023-ban Kecskemét város színeiben kiemelkedő eredményeket értek el. Az ünnepségen Szemereyné Pataki Klaudia polgármester hangsúlyozta, „A sport hosszú évtizedek óta meghatározó szerepet tölt be a város életében. Nem csak az életmód, vagy a testi egészség szempontjából fontos, hanem a közösségépítés, az összetartozás és a pozitív példák terjesztése miatt is.”
2024.02.08

Már 6500 emberen segített a Gondosóra

Már több mint félmillióan regisztráltak a Gondosórára, a szolgáltatás indítása óta 6500 súlyos, életmentő helyzetben segítettek már a diszpécserközpont munkatársai. Ezt a miniszterelnök főtanácsadója tette közzé közösségi-oldalán.
2024.02.07

Kezdődik a kadafalvi bölcsőde építése, év végén át is adhatják

Február közepén veszi kezdetét Kadafalva bölcsődéjének építése. A kétcsoportos bölcsi 28 kisgyermeket tud majd befogadni. Lesz terasz, játszókert, öt parkolóhely és akadálymentes parkoló. A tervek szerint decemberben, vagy legkésőbb januárban már birtokba is vehetik a gyerekek.
2024.02.07

Kontrasztok - Új kiállítás a Bozsóban

A Bozsó 100 emlékév és a művész halálának 25. évfordulója alkalmából újabb kiállítással tisztelegnek Kecskeméten Bozsó János festőművész előtt. Most a KONTRASZTOK kerülnek a középpontba.
2024.02.05

Óriási siker volt a Kösöntyű Találkozó Lakiteleken

Első alkalommal rendezték meg az Élő Hagyományunk Kösöntyű Találkozóját Lakiteleken a Hungarikum Ligetben. Az egész hétvégén át zajló, a teljes Kárpát-haza magyarságát megszólító programsorozat egyik fő célja az volt, hogy megéljük hagyományainkat.
2024.02.05

Megérkeztek a megemelt pedagógusbérek

Megérkeztek a pedagógusok és az óvónők számára a megemelt bérek. Volt olyan pedagógus, aki már pénteken megkapta fizetését. Az iskolákban a tanárok, a tanítók, az óvodapedagógusok és a gyógypedagógusok fizetését átlagosan 32,2 százalékkal emelték meg. A következő évben további 20 százalék emelés várható.
2024.02.02

Jósoltak a medvék: egyelőre marad a tél

Meglátták az árnyékukat a Kecskeméti Vadaskert örvös medvéi péntek délelőtt. A hiedelem szerint ez azt jelenti, hogy a tavasz még várat magára. Az állatkert macijai nem ma kezdték a jóslást, ugyanis idén 31 éves a pár. Buddha és Lucky reggelit is kapott, mely elfogyasztása közben érdekes információkat kaphattak az érdeklődők az állatfajról.
2024.02.02

Iskolai bántalmazás: közös felelősség a megelőzés

„Közös felelősség az iskolai bántalmazás megelőzése, a probléma megoldása.” Többek között ezt nyilatkozta Oppelt Józsefné Putnoki Katalin iskolapszichológus annak kapcsán, hogy a napokban napvilágot látott egy videó, amelyen az látszik, hogy két diáklány fizikailag bántalmaz egy harmadikat egy kecskeméti általános iskolában. Az ügyben rendőrségi feljelentés történt, a nyomozók vizsgálják a történteket.
2024.02.02

Töretlenül magyarok: több mint félmillió lehet Ukrajna vesztesége

Bár államtitkot képez Ukrajnában, hogy mennyien vesztették életüket a háborúban, a PestiSrácok számításait megerősítette a volt ukrán belügyminiszter. Eszerint Ukrajna veszteségei meghaladták a félmillió főt. Ebben a témában lesz vendége a mai Töretlenül magyarok magazinnak Kertész Dávid, a PestiSrácok újságírója, külpolitikai elemzője. Ezt követően a történelmi térképek hamisításával folytatódik az adás. Jeney János térképész beszél majd egy általa készített webes felületről, ahol megtalálhatóak ezek a dokumentumok.
2024.02.01

A Közbiztonsági Fórum elé került a banki csalások ügye

Ma tartotta meg soron következő ülését a Kecskeméti Közbiztonsági Fórum. Ezúttal Szemereyné Pataki Klaudia az online és banki csalások ügyét tárta a tagok elé és kérte őket, hogy kiemelten foglalkozzanak a problémával. A megbeszélésen összegezték a leggyakoribb elkövetési módokat, illetve megfogalmazták, hogy a lakosság tájékoztatása kiemelten fontos feladat.
2024.02.01

Felgyulladt a közvilágítás a Domby Lajos utcában

Egy régi probléma oldódott meg szerdán a Domby Lajos utcában, ahol eddig sosem volt közvilágítás. Mivel az állami céghez tartozó utcában csak kicsit később kerülnének ki a kandeláberek, így az önkormányzat saját hatáskörben elrendelte, hogy ideiglenesen napelemmel működő villanyoszlopok szolgáltassák a világítást az ott lakók számára.
2024.01.31

Sikeres a Nemzeti Dobogó Program

A színészmesterség titkaira tanítják a fiatalokat Kecskeméten. A Nemzeti Dobogó Program immáron két éve örvend nagy népszerűségnek. A Kecskeméti Katona József Nemzeti Színház dráma- és színházpedagógiai műhelye minden várakozást felülmúlt. Idén már négy csoportot indítottak, közülük több színházi előadásokban is részt vesz.
2024.01.31

Több problémát is megoldanak a Domby Lajos utcánál

A csapadékvíz elvezetésére és a földutak problémáira talált megoldást Szamler László önkormányzati képviselő az önkormányzattal karöltve a Széchenyivárosban. Az Illyés Gyula utcában az útfelület karbantartását és a szikkasztóárkok kibővítését végezték el a Kecskeméti Városüzemeltetési Nonprofit Kft. szakemberei. A közösségi kert mentén megnagyobbított ároknak nagy szerepe lesz a Domby Lajos utcában keletkező csapadékvíz helyben történő elszikkasztásában is.
2024.01.31

Tavasszal befejeződik az Izsáki út felújítása

„Szinte már teljes egészében járható a négysávos útszakasz az Izsáki úton.” Ezt Szemereyné Pataki Klaudia mondta tegnap (kedd) a Rádió1 Gongban. A polgármester arról is beszélt, hogy van egy kisebb fennakadás a Katona Gimnáziumnál található csomópontnál, ugyanis egy olyan elektromos kábelt ástak ki a földből, ami nem szerepelt a közműtérképen.
2024.01.31

34 ezer háztartás energiafelhasználását fedezi az új kiskunhalasi naperőmű

Átadták kedden a 100 hektáron elterülő kiskunhalasi naperőműparkot. A beruházás közel 23 milliárd forintból valósult meg és 34 ezer háztartás éves energiafelhasználását fedezi. A tegnapi átadón Lantos Csaba energiaügyi miniszter elmondta, Magyarország a nukleáris és a megújuló energiára alapozza jövőjét, ugyanis a pandémia és a háború megmutatta, hogy az eddiginél nagyobb energiaszuverenitást kell elérnünk.
2024.01.26

Silver-ügy: még mindig nem nyert 100%-os bizonyságot a koronatanú állítása

A Silver-ügy egyik központi kérdése a koronatanú azon állítása, miszerint épp betörni ment a diszkó közelében található irodába, amikor látta, hogy a sínekre helyezik a sértettet. Az üzlet tulajdonosa ma csupán valószínűsítette, száz százalékig ki nem jelentette, hogy a betörés és a haláleset ugyanazon az estén történt. Egy másik tanú a mai tárgyaláson azt mondta, szerinte a koronatanú nem mond igazat, ugyanis állítólag nem ismerte fel azokat, akiket ő elkövetőként írt le.
2024.01.26

Pannónia Program - A kecskeméti egyetem is pályázik

Miután az Európai Unió a magyarországi modellváltó egyetemeket kitiltotta az Erasmus programból, a Magyar Kormány útjára indította a Pannónia Programot. Ennek a lehetőségnek köszönhetően sokkal kedvezőbb feltételekkel utazhatnak külföldre tanulni a hallgatók és fejleszteni magukat az oktatók.
2024.01.25

Karkötőket fűztek a méhnyakrákban szenvedő nőknek

A héten tartják az Európai Méhnyakrák Megelőzési Hetet, melyet Magyarországon a Mályvavirág Alapítvány koordinál 11 éve. 200 településen tartanak különböző programokat, melyhez Kecskeméten a Rákóczi Nőgyógyászati Rendelő is csatlakozott több eseménnyel.
2024.01.25

Vasárnap ismét Yours Truly becsületfutás Kecskeméten

Ismét lesz Yours Truly becsület futás. A múlt évhez hasonlóan ismét a Széchenyiváros ad otthont az eseménynek. Kecskeméten vasárnap reggel fél 9-kor indul a rajt a Szent-Györgyi Albert Technikumtól.
2024.01.24

Ukrán és szlovák bűnszervezetek is érintettek a hazai banki csalásokban

Lassan nem marad olyan ember, akitől nem próbáltak bűnözők pénzt kicsalni. A nemzetközi szintűvé vált probléma hazánkat sem kíméli, Magyarországon a banki csalás az egyik legtöbbször alkalmazott módszer. A rendőrség külön csoportokat állított fel a bűncselekmények felgöngyölítésére. Az elmúlt időszakban leginkább külföldi csoportokhoz vezettek a nyomok, kiemelten ukrán bűnszervezetekhez, de a szlovákokhoz is köthetőek a csalások.
2024.01.23

1901 óta a 2023-as év volt a legmelegebb

1901 óta a tavalyi év volt az eddigi legmelegebb. Az adatok alapján 2023-ban másfél fokkal volt magasabb az átlaghőmérséklet. Az anomáliát nem a nyári, hanem a tél közepi és az őszi időjárás okozta. Ország Ferenc, okleveles meteorológussal beszélgettünk.
2024.01.23

Felújítási munkálatok a Cifrapalotában

Korszerűsítési munkálatok miatt közeljövőben változni fog egy rövid időre a Cifrapalota nyitvatartása. Egyrészt a fölszinti helyiségeket már az ikonográfiai biennáléra alakítják át, másrészt pedig zajlik a második emelet felújítása, valamint a teljes épületet érintő lift beszerelése is.
2024.01.22

Közel harminc fiatal vett részt a prózafelolvasó versenyen

Lezajlott a Hírös Agóra a magyar kultúra napja alkalmából megrendezett prózafelolvasó versenye az Ifjúsági Otthonban. A megmérettetésre 29 általános és középiskolás jelentkezett, akiknek Mikszáth Kálmán A beszélő köntös című regényéből kellett választaniuk egy részletet.
2024.01.20

Második alkalommal szervezett hagyományőrző disznóvágást a Műkertvárosért Együtt Egyesület

Második alkalommal szervezték meg szombaton a hagyományőrző disznóvágást Műkertvárosban. A Kecskeméti Vadaspark előtti téren reggel 6 órakor vette kezdetét a munka a Műkertvárosért Együtt Egyesület jóvoltából. A 220 kilós disznó feldolgozására a kicsik is kíváncsiak voltak.
2024.01.19

A 100 éves Bihal Andrásné Juliska nénit köszöntötték

Száz éves nénit köszöntöttek ma a Sion Nyugdíjasház és Gondozási Központ Budai utcai épületében. Az ünnepelt Bihal Andrásné Juliska még ma is sokat mozog, kertészkedik, fejből mond verset, teljes életet él. Korához képest egészséges, egy kis derékfájáson kívül nincsenek panaszai. Juliska nénit többek között Szemereyné Pataki Klaudia polgármester is felköszöntötte.
2024.01.18

Több beteget tud ellátni mostantól a kórház kardiológiai osztálya

Négy darab új mobil betegőrző monitort vásárolt a Bács-Kiskun Vármegyei Oktatókórház Invazív Kardiológiai Osztálya számára a Kecskeméti Szív- és Érgyógyászati Alapítvány. Az ehhez szükséges összeget a Jó Szívvel Tavaszköszöntő Jótékonysági Estély és Árverés szervezői adták át tavaly tavasszal. A közel 10 millió forintot a kórház kipótolta, így ki tudják cserélni a teljes számítógépes rendszert, valamint egy keringési paraméterek méréséhez szükséges csúcskategóriás monitort is be tudtak szerezni.
2024.01.18

20 millió forintnyi segítség érkezett a kecskeméti rászorulóknak

Karácsony előtt 20 millió forint összegben osztott rászorulóknak vásárlási utalványokat az Intézmény- és Piacfenntartó Szervezet Szemereyné Pataki Klaudia polgármester kezdeményezésére. Több mint 30 árus csatlakozott a kezdeményezéshez, melynek köszönhetően több család is ételt tudott tenni az ünnepekkor az asztalra.
2024.01.17

Extra odafigyelésben részesülnek a hidegben a vadaskert állatai

Dupla adagokat és energiadúsabb táplálékot kapnak a hidegben a Kecskeméti Vadaskert állatai. A mínusz fokokat nem minden faj viseli jól, ezért nagyon oda kell figyelni a takarmányozásra, az itatókra, a medencékre és az almozásra.
2024.01.16

Fantasztikus Petőfi-szobor várja a Kiskőrösre látogatókat

Kiskőrösön, a bicentenárium lezárásaként, Petőfi Sándor születésnapján avatták fel az ülő Petőfi-zsánerszobrot, Tóth Dávid szobrászművész alkotását a Petőfi Szülőház és Emlékmúzeum előtt. Az alkotás ünnepélyes leleplezése a Petőfi-szilveszter keretében zajlott, december 31-én délután. Az új köztéri bronzszobor felállításának célja az volt, hogy a látogatók és a város lakossága is megpihenhessen a költőóriás mellett.
2024.01.13

Szembeszálltak a jeges vízzel - Ilyen volt a 3. Rozmár Csobbanás Lakitelek-Tőserdőn

Nem riasztották vissza a mínusz fokok a fürdőzőket Lakiteleken. Tucatnyian mártóztak meg a jeges Holt-Tiszában ma (szombat) reggel. A 3. Rozmár Csobbanást ezúttal egy téli túrával bővítették ki a szervezők, hogy az is aktívan mozogjon, aki nem szeretne szembeszállni a fagyos folyóval.
2024.01.12

Megsértette a Pedagógus Etikai Kódexet a konzultációs íveket gyűjtő kecskeméti tanár

Egy kecskeméti általános iskola pedagógusa arra biztatta a szülőket a Facebookon még decemberben, hogy vigyék be neki, vagy küldjék be a gyereken keresztül a kitöltetlen konzultációs íveket. A nyíltan baloldali érzelmű oktató ellen vizsgálat indult, mely során a Kecskeméti Tankerületi Központ megállapította, hogy több ízben megsértette a fiatal nő a Pedagógus Etikai Kódexet. A pedagógus szóbeli megrovást kapott.
2024.01.11

Figyelnek a rászorulókra a kecskeméti városrendészek

Sorra járják a külterületen élő időseket, rászorulókat és a hajléktalanokat is segítik a Kecskeméti Városrendészet munkatársai. A hideg idő miatt hatványozottabban oda kell figyelni embertársainkra, ugyanis a keményebb mínuszokban hamar bekövetkezhet a baj. Ma elkísértük a városrendészeket a járőrözésük egyik állomására.
2024.01.10

-12 fok volt az éjjel a külterületeken, folytatódik a fagyos idő

Hétfő óta egyre csökken a hőmérséklet az országban, így Kecskeméten is. Míg tegnap éjjel -4, -5, mára virradó éjszaka már ennél jóval fagyosabb volt a levegő.
2024.01.09

Vörös kód: elsődleges feladat az emberéletek megóvása

Hétfő este nyolc órától életbe lépett a vörös kód. A következő napokban a hőmérséklet várhatóan napközben sem emelkedik 0 fok fölé, a hajnali és éjszakai órákban pedig tartósan mínuszokra kell számítani, ami életveszélyes lehet, ha valaki hosszabb ideig az utcán tartózkodik. A hajléktalanszállókon van elég hely, de a vörös kód ideje alatt bármilyen szociális intézmény köteles befogadni a hajléktalan vagy bajba jutott embereket.
2024.01.07

Nagy károkat okozhat a fagy a belvízzel sújtott területeken

Eddig a mezőgazdasági területek 15-20%-át öntötte el a víz, ezek többnyire gyep- és szántóföldek. Hamarosan sarkvidéki levegő érkezik, éjjel akár -15 fok is lehet. A belvíz emiatt meg fog fagyni, ami nagy károkat okozhat a földeken.
2024.01.06

Nem tesz jót a hektikus időjárás a gyümölcsöknek

Nagyon nagy probléma a jelenlegi időjárás. Ezt Kujáni László mondta a Kecskeméti Médiecentrumnak. A növényvédelmi szakmérnök hangsúlyozta, a kórokozók, a kártevők jól érzik magukat ebben az enyhe időben, szaporodnak, védekezni pedig nem tudnak a gazdák, ugyanis az Európai Unió sorra tiltja be a jó növényvédelmi szereket.
2024.01.05

Komoly megfélemlítések állhatnak a kárpátaljai nyílt levél hátterében

Erősen felborzolta a kedélyeket az a bizonyos nyílt levél, melyet december 11-én tett közzé az Ukrajnai Magyar Demokrata Szövetség. A nyilvános bejegyzést több kárpátaljai magyar is aláírta, miszerint támogatják Ukrajna EU-s csatlakozását. Azonban nagyon úgy néz, hogy nem önszántukból írták alá a dokumentumot, komoly fenyegetések, megfélemlítések állhatnak a háttérben.
2024.01.05

A tavaszias időjárás megviseli a szervezetet

Bár sokan örülnek a jó időnek, a tavaszias, változékony időjárás megviseli az arra érzékenyeket. Többen fejfájásra, ízületi fájdalmakra panaszkodnak. Gaszner András háziorvos szerint a szokatlan időjárásra minden szervezet másképp reagál.
2024.01.04

Jön a kemény tél, éjjel akár -15 fok is lehet Kecskeméten

Hétvégén éri el térségünket a sarki hideg. Ez azt jelenti, hogy a jövő hét elejétől éjjel akár -15 fok is lehet Kecskeméten. A havazásból is ki fog jutni rendesen, hétfőn egy 5-10 centiméteres hóréteg fog kialakulni, ami nem is fog elolvadni. Az előrejelzések szerint napközben maximum plusz 2 fokot mérhetünk majd. Ez az állapot körülbelül 2 hétig fog tartani.
2024.01.04

Belvíz sújtja a vármegyét

Jelenleg első- és másodfokú készültség is érvényben van Bács-Kiskun vármegyében a belvízhelyzet miatt. Eddig a mezőgazdasági területeknek a 15-20%-át öntötte el a víz, ezek többnyire gyepek és szántóföldek. Utóbbiak esetében a mélyebben fekvő területeken akár 10 %-os vetéskipusztulásról is beszélhetünk, amely jelentős bevételkiesés a gazdálkodónak. A témában Fekete Zsoltot, a NAK Bács-Kiskun Vármegyei Igazgatóságának vármegyei főfalugazdászát kérdeztük.
2024.01.03

Idén sem változik a Kecskeméti Városrendészet ars poeticája

„A város lakosságának mindig biztonságban kell éreznie magát” – ezt hangsúlyozta a Kecskeméti Városrendészet vezetője. Dr. Német Zsolt kiemelte, nem bírságolni akarnak, hanem harmonikus együttélést szeretnének kialakítani.
2024.01.03

Komoly tervekkel indítja az évet a Kecskeméti Vadaskert

Új állatokkal, kifutókkal és rengeteg programmal készül 2024-ben a Kecskeméti Vadaskert. Egy nagyobb volumenű felújítás is tervben van, melynek megvalósítása az idei pályázati lehetőségektől függ. A családbarát állatkert a legszínvonalasabb kikapcsolódási lehetőségeket, oktatási platformot biztosítja a vendégek számára.
2023.12.29

Tetőzik a Duna Paksnál

Paksnál tetőzik pénteken a Duna. A kikötőben található mólókhoz vezető lépcsőket elöntötte a víz. Ennek ellenére az árhullám szerencsére zavartalanul vonul le. A medréből nem lépett ki a folyó, az ártérben van és az előrejelzések szerint ott is marad.
2023.12.29

Lencse és disznóhús a legkedveltebb szilveszteri menü

A sertéshús és a lencse fogy a legjobban a boltokban és a piacokon. A szilveszteri menüből egyik sem hiányozhat, ugyanis hagyományaink szerint mindkét étel gazdagságot szerencsét hoz számunkra az újévben.
2023.12.29

Eredményes évet zárt a kecskeméti toborzó iroda

Számos sikeres eseményen, programon van túl a kecskeméti 13. Hadkiegészítő és Toborzó Iroda. Az Országos Haditorna Versenyen és az Országos Fekvenyomó Bajnokságon rengeteg fiatal vett részt. Mindezek mellett az országban elsőként Bács-Kiskun vármegyében köszöntötték az ezredik területvédelmi tartalékos katonát is idén.
2023.12.28

A bethlenvárosi szegényeknek osztott ételt a Lions Club

Több mint 100 adag palócgulyást osztott ki rászorulóknak az Első Kecskeméti Lions Club és a Bethlenváros Lakóinak Egyesülete december 23-án. A Bugaci Karikás Csárda ajánlotta fel az ételt. Az Első Kecskeméti Lions Club egyik célkitűzése, hogy senki ne maradjon egyedül, éhesen és meleg nélkül.
2023.12.28

Online is meg lehet vásárolni a parkolási bérleteket

Nem muszáj sorba állni az ügyfélszolgálaton, már online is meg lehet vásárolni a 2024-es parkolóbérleteket. A gépjárművezetőknek többféle fizetési lehetőség is rendelkezésére áll a díjfizetési kötelezettség alá tartozó várakozási területek igénybevételére.
2023.12.28

Együttműködés a közbiztonságért

Nagyon szép eredményeket ért el a Kecskeméti Városrendészet többek között az illegális hulladék elleni küzdelemben, a közúti forgalmat és közbiztonságot veszélyeztető autók elszállításában, valamint a külterületen élő, idős és rászoruló személyek felkutatásában és megsegítésében. A városrendészet sajtóközleményében hangsúlyozza, a legfőbb feladatuk a közbiztonság megteremtése.
2023.12.28

Tele volt a bevásárlóközpont az első munkanapon

Ruhákat, cipőket, sőt, ékszereket is visszavittek az üzletekbe karácsony után. Leggyakrabban a méretprobléma miatt szerették volna kicserélni az ajándékot a vásárlók. A bevásárlóközpontokba sokan ezért érkeztek 27-én. Az üzletek általában egy hónapot adnak a cserelehetőségre.
2023.12.23

Mézeskaláccsal kedveskedtek a kecskemétieknek

Célba értek Kecskemét adventi koszorújának negyedik gyertyagyújtásakor a Lendületben a Széchenyivárosért Egyesület által sütött mézeskalácsok. Az édességet a Városházánál, a szeretetvendégséggel együtt kínálták.
2023.12.23

Fellobbant a szeretetet jelképező negyedik gyertya is Kecskemét adventi koszorúján

Szemereyné Pataki Klaudia polgármester és dr. Szeberényi Gyula Tamás országgyűlési képviselő gyújtotta meg Kecskemét adventi koszorúján a negyedik gyertyát december 23-án, szombaton este. A szeretetet szimbolizáló láng tehát már ég a város szívében.
2023.12.22

Töretlenül népszerűek a hagyományos ünnepi ételek karácsonykor

Töltött káposzta, halászlé, kocsonya. Ezek az ételek továbbra is az ünnepi asztalra kerülnek a kecskeméti családoknál. A piacon tömött sorokban álltak az emberek az alapanyagokért, az árusok pedig felkészülten várták a vásárlókat.
2023.12.22

Ismét illegális szemetelőt fogtak a városrendészek

Hiába közelednek az ünnepek, a Kecskeméti Városrendészet rendületlenül végzi munkáját, védik a lakosok érdekeit. Ezen célok és elvek mentén lendültek nyomozásba és kutattak fel egy illegális szemetelőt tegnap.
2023.12.22

Téli Csodaország Kecskemét főterén és a Lechner díszudvarban

December 31-ig várja az érdeklődőket a Hírös Agóra idei, téli programdömpingje, a Téli Csodaország és Kecskeméti Advent. Igazi jégpálya, varázslatosan havas gyerekkuckó a városházi díszudvaron, Neumann Igloo és óriáskerék is várja a főtérre látogatókat.
2023.12.21

Ilyen lesz az ünnepi buszmenetrend

Kiadta tájékoztatóját a Kecskeméti Közlekedési Központ az ünnepi menetrendet illetően. December 24-e és 2024. január 1-je nem a megszokott módon közlekednek a járatok, melyekről utazás előtt érdemes tájékozódni a KEKO honlapján.
2023.12.21

Ilyen lesz az ünnepi tömegközlekedési rend Kecskeméten

Kiadta tájékoztatóját a Kecskeméti Közlekedési Központ az ünnepi menetrendet illetően. December 24-e és január 1-je között nem a megszokott módon közlekednek a járatok, melyekről utazás előtt érdemes tájékozódni a KEKO honlapján.
2023.12.19

Új gépjárműfecskendők és drónszállító terepjáró érkezett Bács-Kiskunba

Két új komplex tűzoltógépjármű-fecskendővel és egy terepjáróval bővült a Bács-Kiskun Vármegyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság gépjárműparkja. Az egyik gépjárműfecskendő a kecskeméti, a másik a kiskőrösi hivatásos tűzoltó-parancsnokságon, míg a Volkswagen Amarok terepjáró a katasztrófavédelmi igazgatóságon teljesít majd szolgálatot.
2023.12.15

Kecskemétre érkezik a ZF - 24 milliárdos beruházást valósít meg hazánkban a német autóipari beszállító

A ZF német autóipari beszállító 24 milliárd forintos beruházással több mint 300 új munkahelyet hoz létre Kecskeméten és Debrecenben. Ezt pénteken délelőtt jelentette be Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter Budapesten. Szemereyné Pataki Klaudia polgármester az eseményen a Kecskeméti Médiacentrumnak elmondta, Kecskemét versenyképessége még mindig erős, a város 10 éve az aranykorát éli.
2023.12.15

Küzdelmes éven van túl a Kecskeméti Vadaskert

Bár nehéz évet élt meg a Kecskeméti Vadaskert a gazdasági kihívások miatt, az állatkert országos szinten az első három helyen fog végezni, már, ami a látogatószám megtartását illeti. Az adatok szerint megközelíti a vendégek száma a tavalyit, 110 ezer körüli fővel fogják zárni az évet. Csütörtökön többek között erről is szó volt az intézmény évértékelőjén.
2023.12.14

Idén is a nordmann fenyő a sláger

A nordmann a formája, a luc pedig az illata miatt kelendő idén karácsonykor. Az árusok szerint a legtöbbet a nordmannból adnak el, a fenyők 90%-át ebből a fajtából értékesítik.
2023.12.14

Bozsó Jánosra emlékeztek

Bozsó János festőművészre emlékeztek halálának 25. évfordulóján csütörtökön délelőtt. A művész sírjánál, a Kecskeméti Köztemető díszparcellájánál egy mécses meggyújtására vagy egy szál virággal csendes főhajtásra várták a művész tisztelőit.
2023.12.14

Silver-ügy: viperával vághatták fejbe az áldozatot

Folytatódott a Silver-ügy tárgyalása a Kecskeméti Törvényszéken tegnap. Ezúttal a Nemzeti Szakértő és Kutatói Központ igazságügyi szakembereit hallgatták meg. Az összesített vizsgálatok alapján, melyek G. János kihantolása után készültek azt állapították meg, hogy „a valószínűség szintjét meghaladóan” az áldozatot halála előtt viperával vághatták fejbe, amelytől elveszíthette eszméletét.
2023.12.13

Újabb német tulajdonú vállalat érkezett Kecskemétre

Egy újabb német tulajdonú, az autóiparban szerepet vállaló cég létesített székhelyet Magyarországon, azon belül is Kecskeméten. Az InPro electric Kft. irodáját kedden adták át a Kisfaludy utcában. A vezetőket Gaál József alpolgármester is meglátogatta. Az eseményen szó volt többek között a Neumann János Egyetemmel való együttműködés lehetőségéről is.
2023.12.12

Karácsonyi zene, meleg tea, kívánságlista a vadaskertben

Karácsonyi zenékkel, meleg teával, vidám karácsonyváró hangulattal várta a Kecskeméti Vadaskert a látogatókat szombaton, egész nap. Az Oktatóteremben karácsonyi képeslapot lehetett készíteni kívánságokkal, melyet az angyalkák természetesen kézhez kapnak.
2023.12.11

Több mint 1 millió forint gyűlt össze a vadaskert jótékonysági napján

Megtartotta jótékonyság napját vasárnap a Kecskeméti Vadaskert. Az állatkert egyik munkatársának gyermekénél a leukémia ritkább és agresszív fajtáját diagnosztizálták szeptember elején. A kétéves kisfiú kemoterápiás kezelést kap, hosszú időt töltött intenzív osztályon életveszélyes állapotban. A gyermeknek csontvelő-átültetésre van szüksége. A jótékonysági napon több mint 1 millió forint folyt be a család megsegítésére.
2023.12.11

Bűnösnek vallotta magát hamis vád bűncselekményében a nő, élettársa tagadja

Ma kezdődött el az a per a Kecskeméti Járásbíróságon, mely több szállal kötődik a dr. Czeglédy Csaba ellen folyamatban lévő ügyhöz. Abban a perben nagyösszegű, 6 milliárd forintos költségvetési csalással vádolják Gyurcsány Ferenc ügyvédjét. Ezúttal Czeglédy az ügy érdekeltjeként volt jelen a mai tárgyaláson.
2023.12.10

Évértékelő szakmai fórumot tartottak a polgárőrök

15 millió forintot kap jövőre 8 helyi polgárőr egyesület Kecskemét város jövő évi költségvetéséből. Ezt Homoki Tamás alpolgármester jelentette be szombaton, a Hetény vezér Polgárőr Egyesület által szervezett évértékelő szakmai fórumon a Neumann János Egyetem GAMF karán. Az eseményen a nyolc egyesület mellett részt vettek a Kecskeméti Városrendészet munkatársai, valamint a rendőrség és az önkormányzat képviselői is.
2023.12.10

Második alkalommal hívogattak vásárra

Ünnepi kirakodóvásárral, népzenei koncerttel és RuhaCsereBerével várta az érdeklődőket a Népi Iparművészeti Gyűjtemény. Az idén második alkalommal került sor a Zöld Misszió Csomagolásmentes Bolt és a Duna-Tisza közi Népművészeti Egyesület társszervezésében megrendezett hétvégi kézműves vásárra.
2023.12.10

Fellobbant a második adventi gyertya Kecskemét adventi koszorúján

Tegnap délután fellobbant Kecskemét második adventi gyertyája. Ez a láng a remény jelképe, melyet a főtéren rendezett szombat esti műsor záróakkordjaként gyújtott meg Falu György és Prof. Dr. Sztachó-Pekáry István, Kecskemét alpolgármestere. Az adventi gondolatokat Feczák László, a Kecskeméti Görögkatolikus Parókia parókusa mondta.
2023.12.10

Karácsonyi zene, meleg tea és kívánságlista a vadaskertben

Karácsonyi zenékkel, meleg teával, vidám karácsonyváró hangulattal várta a Kecskeméti Vadaskert a látogatókat szombaton, egész nap. Az oktatóteremben karácsonyi képeslapot lehetett készíteni kívánságokkal, melyet az Angyalkák természetesen kézhez kapnak.
2023.12.08

Megnyílt a vacsiközi posta

Megnyitotta kapuit az új vacsiközi posta. A városrészben élők így már az ünnepi időszakban is elérhetik a legfontosabb postai szolgáltatásokat. A mai ünnepség után már használatba is vették a helyiek a postát, leveleket adtak fel, csekkeket fizettek be.
2023.12.08

Adventi családi délutánt tartottak a Hírös Lovardában

Adventi családi délutánt tartott csütörtökön a Neumann János Egyetem Hírös Népfőiskola Lovardája. Az eseményen a lovagolni járó kilenc osztály vett részt, melyek közül két osztály külön meglepetésben is részesült. A gyerekek műsort adtak elő és közösen díszítették fel a lovarda karácsonyfáját.
2023.12.07

Dr. Fekete Gábor: „Az ellenzék facebookozik, a Fidesz dolgozik.”

– Pénteken nyílik a vacsiközi posta – adta hírül dr. Fekete Gábor. A Fidesz-KDNP frakcióvezetője napirend előtti felszólalásában elmondta, miután Pászti András elsőként állíttatta helyre a postát Hunyadivárosban, megelégelte a Vacsiközben az ellenzék „teszetoszaságát” és elintézte, hogy ott is megnyíljon a postapont.
2023.12.07

Nem büntetett szerdán a városrendészet

Mikulás alkalmából december 6-án nem büntette meg a Kecskeméti Városrendészet azokat, akik nem fizettek a parkolásért. Az autókon a piros csomagokban tájékoztató és szaloncukor volt, a jó tett helyében jót várj elv alapján. Ezzel a kedvességgel szerették volna ösztönözni a sofőröket a városrendészek arra, hogy váltsák meg a jegyeket.
2023.12.06

Gyermekek hada találkozott a Rimóczi Mikulással

Egy gyermek sem maradt édesség nélkül kedden a lajosmizsei Rimóczi-Art Csokoládé Grillázs Szalonban. Az üzlet kapuja kinyílt a vendégek számára, ahol a Télapó várta a családokat. A kicsik közül volt, aki a Mikulás fülébe súgta a kívánságát, volt, aki gitározott a nagyszakállúnak.
2023.12.06

Szaloncukor jár ma minden utasnak a buszokon

Ma (szerdán) egész nap meglepetés várja az utasokat Kecskeméten. Buszra szállt a Mikulás, hogy a helyi közlekedést még élvezetesebbé tegye december 6-a alkalmából.
2023.12.05

30 méter magasból ereszkedett alá Kecskemét és a Gong Rádió Mikulása

Ma délután óriási meglepetés várta a kecskemétieket. A Városháza épületéről, 30 méter magasból ugyanis, leereszkedett a város és a Gong Rádió Mikulása. Eddig a Nagytemplomról mászott le az ipari alpinista, most pedig a felújított Városházát választotta helyszínül, mint Kecskemét egyik ékkövét.
2023.12.04

Adventi műsort adott a Kecskeméti Nótások Baráti Köre

„Öreg prímás tégy hangfogót… ” címmel tartott adventi műsort szombaton a Kecskeméti Nótások Baráti Köre. A karácsonyra hangolódhatott a közönség a Piarista Gimnázium dísztermében rendezett eseményen.
2023.12.03

Teltház előtt ünnepelt a tízéves Kecskemét City Balett

Teltházzal ünnepelt szombat este a 10 éves Kecskemét City Balett. A társulat tagjai a Kecskeméti Nemzeti Színház nagyszínpadán Barta Dóra rendező–koreográfus, művészeti vezető legnépszerűbb munkáiból adtak elő válogatást. Szemereyné Pataki Klaudia polgármester az eseményen a táncok értékei között említette, „hogy együtt élnek, együtt gondolkodnak a kecskemétiekkel és otthonuknak tekintik Kecskemét városát.”
2023.12.02

Bemutatták Árpádváros új kosárlabdapályáját

Bemutatták a sajtónak a Damjanich utca új kosárpályáját szombat délután. A Mercedes-Benz Kosárlabda Akadémia és Kecskemét Megyei Jogú Város Önkormányzatának mintegy 7 millió forintos beruházásának köszönhetően nem csupán az Árpádváros lakói kaptak egy, a modern kornak megfelelő pályát, hanem az akadémia növendékei is használhatják, mint edzés helyszínt.