Archívum

Molnár H. Boglárka

Keresés
Dátum választó
Rendezés
2023.03.23

Lakatos László humorista volt a Példaképek vendége

Lakatos László humorista volt az első vendége annak a Példaképek című sorozatnak, melynek köszönhetően a cigány fiatalok kaphatnak útmutatást a jövőjüket illetően. A Dumaszínház társulatának roma származású tagja életéről, nehézségeiről, örömeiről beszélt ma délután a Kecskeméti Katona József Könyvtárban.
2023.03.22

Gyurcsány elítélt ügyvédjét támogatja Kopping és Király

Újra a vádlottak padjára ült Czeglédy Csaba március 21-én a Kecskeméti Törvényszéken. A tárgyaláson megjelent Király József MSZP-s és Kopping Rita DK-s önkormányzati képviselő is, mindketten jóbarátként üdvözölték a korábban már elítélt Czeglédyt, és szimpátiájukat fejezték ki Gyurcsány ügyvédje iránt.
2023.03.21

Újra a vádlottak padján Gyurcsány ügyvédje

Újra a vádlottak padjára ült Czeglédy Csaba ma (kedd) a Kecskeméti Törvényszéken. A tárgyalás annak a koronatanúnak a kihallgatásával folytatódott, aki tavaly novemberben terhelő vallomást tett Gyurcsány Ferenc ügyvédjére, Czeglédy Csabára és több volt munkatársára. A mai tárgyaláson a védőügyvédek kérdeztek a tanútól, de Czeglédy Csaba is többször felszólalt.
2023.03.20

Egy év fogházat kapott a Kodály Iskolánál zebrán gyalogost gázoló buszsofőr

Egy év fogházra, valamint 3 év 6 hónap közúti járművezetéstől való eltiltásra ítélte a Kecskeméti Járásbíróság azt a buszsofőrt, aki járművével 2019. augusztus 2-án Kecskeméten, a Dózsa György úton elütött egy járókelőt. A zebrán átkelő férfi két nappal a baleset után belehalt sérüléseibe. Az ítélet nem jogerős.
2023.03.18

„Elindultam Gyergyó felé” – népzenei gyűjtés a Szórakaténuszban

Gyergyó vidékére kalauzolták el a vendégeket ma délelőtt a Szórakaténusz és Játékmúzeumban. 2017-ben a Lakiteleki Népfőiskola Alapítvány egy kollégiumot indított Gyergyóban, értékfeltárás volt a cél. Ennek a kezdeményezésnek köszönhetően jutott el először Csüllög Edina és Vadas László Gyergyóremetére, ahol a szakemberek népzenegyűjtésbe kezdtek. A gyergyói gyűjtések tapasztalatairól, élményeiről számoltak be ma a játékmúzeumban.
2023.03.17

Összefogás a népességfogyás ellen

Hazánk lakossága a 2022-es népszámlálási adatok szerint 9,6 millió főre csökkent. Aggasztó a népességfogyás a határainkon kívül élő nemzettársaink esetében is. A helyzet javulása érdekében péntek délelőtt megalakult a Szülessen Több Gyermek a Családban Multidiszciplináris Tudományos Társaság Kecskeméten. Ennek részeként tartották meg a Szent-Györgyi Albert Technikumban az első tudományos konferenciát a témában.
2023.03.17

Izzott a levegő a Nemzetközi Kerámia Stúdióban

Megnyitotta kapuit az Izzik a levegő - Fatűz akkor és most című kiállítás a Nemzetközi Kerámia Stúdióban csütörtökön délután. A csoportos tárlaton a változatos és egyre nagyobb népszerűségnek örvendő műfaj alkotóinak több évtizedet átölelő munkáiba nyerhetünk betekintést. A megnyitó nagyon izgalmas volt, még a kemencéket is begyújtották.
2023.03.13

Rendbe tették a Noszlopy Gáspár-szobor környékét és a 48-as emlékművet

Rendbe tették a Noszlopy Gáspár-szobor és a mellette lévő kecskeméti '48-as emlékkő környezetét. A közelgő március 15-e alkalmából szervezett programon Szemereyné Pataki Klaudia polgármester köszöntötte a megjelenteket. A takarítás nagy részét a Gáspár András Technikum kadét növendékei végezték el.
2023.03.09

Megnyílt Öveges László "Látszat és valóság" című kiállítása

Megnyílt Öveges László "Látszat és valóság" című kiállítása Kiskunfélegyházán, a Hattyúházban tegnap (szerda) délután. A Pro Architectura díjas építész, fotóművész az által készített képeken az építészeti absztrakt fotóit és a Balatont jeleníti meg.
2023.03.09

Reagáltak az országgyűlési képviselők a Kecsup-botrányra

„Nem maradhat el a felelősségre vonás.” Így reagált dr. Szeberényi Gyula Tamás országgyűlési képviselő arra a hírre, miszerint a Kecsupot baloldali alapítványok egész sora, köztük a Soros Györgyhöz kötődő Nyílt Társadalom Alapítvány is finanszíroz a háttérből. Dr. Salacz László országgyűlési képviselő pedig azt mondta, sem függetlennek, sem objektívnek nem tekinthető ez a baloldali médium.
2023.03.08

A magyar nőt ünnepli Máday Norbert kiállítása

Megnyílt a Magyar nő – Két évszázad női portréi című kiállítás ma délután a Cifrapalotában. A Máday Norbert magángyűjteményéből összeállított tárlat a 18. század elejétől a reformkor és a szabadságharc időszakán keresztül egészen a dualizmus koráig tartalmaz többek között hölgy, nemesasszony, parasztasszony képmásokat. Ezenkívül a 20. század elejéről és a két világháború közötti időszakból is kerülnek bemutatásra kiemelkedő darabok. A megnyitó házigazdája Szemereyné Pataki Klaudia polgármester volt.
2023.03.08

Összefogásban valósul meg a jakabszállási őstermelői piac fejlesztése

Esőbeállót kap Jakabszállás őstermelői piaca. A fejlesztés egy összefogásnak köszönhetően valósulhat meg. A lakosok öt köbméter fával járultak hozzá a védőépítményhez, az önkormányzat pedig a lemezborítást állja.
2023.03.07

A máriavárosi templom építése volt központi téma a Városszépítő Egyesület ülésén

A máriavárosi templom építésére állt a középpontban a Kecskeméti Városszépítő Egyesület hétfői ülésén. Dr. Tóth Szilárd levéltáros egyebek mellett a kecskeméti plébánia belső feszültségeiről beszélt előadásában. Továbbá az eseményen Király József, az egyesület elnöke beharangozta a március 25-ei Barackfa Virágzás Ünnepét.
2023.03.02

Röpképtelen rétisast ápolnak a Kecskeméti Vadaskertben

Röpképtelen rétisasról érkezett bejelentés február 22-én. A Kiskunsági Nemzeti Park munkatársai a ragadozó madarat elfogása után a Kecskeméti Vadaskertbe vitték további ellátásra. A következő napokban egy állatorvos fogja megvizsgálni a sast, aminek most a kondícióját erősítik a vadaskertben.
2023.03.02

Közel félmillió forint adományt gyűjtött a Lions Club a Hírös Rescue Teamnek

Közel félmillió forint adományt gyűjtött össze az Első Kecskeméti Lions Club a Hírös Rescue Team számára. Az összeget tegnap délután adta át a Club a kecskeméti kutató-mentő csapatnak. Az Életmentés földrengés után című eseményen Trencsényi Péter, a Hírös Rescue Team alapítója beszámolót is tartott a Katona József Könyvtárban törökországi tapasztalataikról.
2023.03.01

Felcsendült Kecskemét híres harangjátéka

Szerda reggel 7 órakor megszólalt a harangjáték Kecskemét szívében. Először a „Kecskemét is kiállítja” című toborzódalt lehetett hallani. A Városháza felújítása miatt 2019 októberében felfüggesztették a zenét, ám a munkálatok befejezése után mától ismét élvezhetjük a gyönyörű dallamokat.
2023.03.01

Beemelték a helyére az egyetem gyalogoshídját az Izsáki úton

Kicsivel kedd éjfél előtt mozdították ki a GAMF parkolójából a 34 méternyi hídszerkezetet, melyet bő egy óra alatt a helyére illesztettek a szakemberek. A bravúros megoldást figyelemmel kísérték a Kecskeméti Médiacentrum munkatársai is. Miután a gyalogoshídnak az Izsáki utat átívelő részét a tartóoszlopokhoz erősítették, már meg is érkezett a következő elem, melyet hamarosan szintén a pillérekre emelnek majd.
2023.02.28

Bodri Ferencnek állít emléket a vasútállomáson nyílt kiállítás és "művészi firka tér"

Megnyílt kedden délután a Festmény Fotó Firka című kiállítás a kecskeméti vasútállomás Kultúrvárójában. A három hónapig látogatható tárlat Bodri Ferencnek állít emléket 80. születésnapja alkalmából. A 2021-ben elhunyt Pilinszky-díjas grafikus- és festőművész életútját és gyermekművészeti műhelyét ismerhetjük meg. Egyúttal megnyílt a "BODRI művészi firka tér", ahol bárki szabadon rajzolhat.