Átvették mandátumaikat Kecskemét június 9-én megválasztott önkormányzati képviselői

2024. 06. 24., 17:22
Hétfőn délelőtt ünnepélyes keretek között adták át a Városháza dísztermében Kecskemét június 9-én megválasztott önkormányzati képviselőinek mandátumleveleit. A következő önkormányzati ciklus képviselő-testületének tagjait dr. Temesvár Péter jegyző és dr. Török Zoltán, a Helyi Választási Bizottság elnöke köszöntötte.
Fotó: Banczik Róbert
A galéria 31 képet tartalmaz

Ma délután vehették át mandátumleveleiket a Városháza dísztermében Kecskemét június 9-én megválasztott önkormányzati képviselői a polgármester és országgyűlési képviselőink jelenlétében. Dr. Török Zoltán, a Helyi Választási Bizottság elnöke köszöntötte a következő önkormányzati ciklus képviselőit, és beszámolt a június 9-ei önkormányzati választás részleteiről is. Mint elmondta, Kecskeméten a helyi önkormányzati képviselői választás rendben lezajlott. Nyugodt szavazás történt városunkban.

A szavazásra jogosultak közül 47. 512 fő járult az urnákhoz, ez Kecskemét lakosságának 55,26 százaléka. Dr. Török Zoltán megerősítette, hogy a választás minden szavazóhelyen törvényesen folyt le, így a helyi Választási Bizottság határozataiban megállapította az egyes választókerületekben legtöbb érvényes szavazatot szerzett személyt, ezek a határozatok pedig jogerőre emelkedtek. Így kerülhetett sor ma a megbízólevelek átadására. Dr. Temesvári Péter jegyző egyenként szólította ki a képviselőket és adta át számukra a mandátumokat. Azoknak, akik nem tudtak eljönni a mai ünnepségre, postán küldik ki a megbízóleveleket. Az ünnepség pezsgős koccintással zárult.