Címke: közgyűlés
Keresés
Dátum választó
Rendezés
6214 találat
2024.04.18

Elnémította a jegyzőt Vancsura

Leintette a törvényesség őrét, Kecskemét jegyzőjét dr. Vancsura István. A baloldali képviselő a Jogi és Ügyrendi Bizottság elnökeként nem adott szót dr. Temesvári Péternek a hétfői ülésen. A jegyzőnek kötelessége, hogy jelezze törvényességi észrevételét, ám amikor ezt megtette, Vancsura elhallgattatta őt. Erről is szó volt a mai közgyűlésen.
2024.04.18

Elnémította a jegyzőt Vancsura István

Leintette a törvényesség őrét, Kecskemét jegyzőjét dr. Vancsura István. A baloldali képviselő a Jogi és Ügyrendi Bizottság elnökeként nem adott szót dr. Temesvári Péternek a hétfői ülésen. A jegyzőnek kötelessége, hogy jelezze törvényességi észrevételét, ám amikor ezt megtette, Vancsura elhallgattatta őt. Erről is szó volt a mai közgyűlésen.
2024.04.18

Több mint 6,5 milliárd forinttal bővült Kecskemét idei költségvetése

Több mint 6,5 milliárd forinttal bővült Kecskemét város 2024. évi költségvetése a tavalyi maradványösszeg felosztásának, valamint a béremelések fedezetére biztosított állami támogatásnak köszönhetően. Szemereyné Pataki Klaudia polgármester a csütörtöki közgyűlésen elmondta: a maradványösszegből többlettámogatást kap többek között a helyi tömegközlekedés, fejlesztik a közvilágítást, és többletforrásokhoz juthatnak a sportszervezetek, sportlétesítmények is.
2024.04.15

Dr. Fekete Gábor: Miért akarja megszerezni a baloldal a vezetést, ha nem végzik a dolgukat?!

„Miért akarja a város vezetését megszerezni a gyurcsánypárti baloldal, hiszen amikor dolgozni kellene, nem teszi.” Így reagált dr. Fekete Gábor arra, hogy Király József, a baloldali Szövetség a Hírös Városért Egyesület frakció vezetője, a letűnt szocialisták utolsó hírvivője kibújt a frakcióvezetői megbeszélés alól és ezt a médiában megjelent cikkekkel magyarázta. A Fidesz-KDNP frakcióvezetője szerint a közgyűlési munkának és a médiamegjelenéseknek semmi köze egymáshoz.
2024.03.01

41 fiatal kap lakhatási támogatást Kecskeméten

A Kecskeméti Kreatív Tudásközpont Közalapítvány csütörtöki döntése alapján 50 kérelmezőből 41 fog kapni lakhatási támogatást Kecskeméten. A közgyűlés még decemberben döntött arról, hogy támogatja a helyben munkát vállaló fiatalok havi albérleti díjának 50 százalékát, pályázat útján, legfeljebb 50 ezer forint vissza nem térítendő támogatás formájában. Az önkormányzat elégedett az első akció eredményével és azt ígéri lesz folytatása.
2024.02.15

Dr. Fekete Gábor: a baloldal egymás szalámizásával van elfoglalva

„Sajnos mi, a várost vezető frakció tagjai úgy éreztük, hogy nem számíthatunk a baloldali képviselőkre. Általában egymás szalámizásával voltak elfoglalva.” Ezt dr. Fekete Gábor mondta napirend előtti felszólalásában. A helyi Fidesz-KDNP frakció vezetője kiemelte, hogy míg az ellenzék minden várakozást alul múlt, addig a Fidesz frakció egységes, jól szervezett, a városért dolgozik! A baloldali csapat egy nagy szalámicsapat – szögezte le dr. Fekete Gábor.
2024.02.15

Döntött a közgyűlés: radikálisan csökken a buszbérletek ára

Egyhangúlag fogadta el a közgyűlés azt az előterjesztést, amely a helyi tömegközlekedés árainak radikális csökkentésével, illetve P+R parkolók kialakításával szeretné csökkenteni a belváros gépkocsiforgalmát és ezáltal javítani a város levegőjének minőségét. A döntés legjelentősebb eleme, hogy április 1-től 100 forintra csökkennek a tanulói illetve nyugdíjas bérletek árai. A Kecskemét klímastratégiájához illeszkedő „zöld” program kapcsán hosszas vita alakult ki a közgyűlésben, de a fő célban és irányvonalban teljes volt az egyetértés.
2024.02.14

2024 első közgyűlése jön csütörtökön

Holnap (csütörtök) idén első alkalommal ül össze a kecskeméti közgyűlés. A képviselőkre várhatóan 19 napirendi pont megtárgyalása vár. Az egyik legjelentősebb döntés lesz a helyi buszbérletek díjának radikális csökkentése, amelyet a bizottság már egyhangúlag támogattak az elmúlt napokban.
2024.02.13

Nagyobb sebességfokozatra kapcsol Kecskemét - Cél a személygépkocsi forgalom csökkentése

Több bizottság napirendjén is szerepel a helyi tömegközlekedés díjainak radikális csökkentése Kecskeméten. Ezek között a legjelentősebb, hogy havi 100 forintért vehetnek bérletet majd a nyugdíjasok illetve diákok, de a munkába járást segítő dolgozói bérletek ára is drasztikusa csökken, sőt még idén Homokbányán megépül a megyeszékhely első P+R parkolója, az ott váltott jegyekkel pedig ingyenes lesz a helyi buszok használata.