Címke: közgyűlés
Keresés
Dátum választó
Rendezés
1 találat
2023.03.30

Szigorodnak a szabályok a közgyűlésre beadott kérdések és interpellációk kapcsán

Szigorítja a képviselőtestület a közgyűlésre beadott kérdések és interpellációk módját. Ezt azzal indokolta a Fidesz-KDNP frakció, hogy a baloldal részéről megszaporodott azon témák száma, amelyek nem a város közügyét érintik. A mai közgyűlésen elhangzott, ezeket az ügyeket az ellenzéki politikusok a képviselői munkájuk során, a közgyűlési munkát nem leterhelve, meg tudnák oldani.
2023.03.30

Önkormányzati imacsoport alakult Kecskeméten

A Fidesz-KDNP képviselőcsoport megalapította a kecskeméti önkormányzat imacsoportját – derült ki Lévai Jánosné tanácsnok a közgyűlés elé került tájékoztatásából. A csoport havonta tart ökumenikus imádságot többek között a békéért, városunk polgáraiért fohászkodnak.
2023.03.30

Fekete Gábor: a baloldalt és a médiájukat külföldről finanszírozzák

„Mint kiderült önöket és az önök médiáját külföldről finanszírozzák.” Utalt Fekete Gábor az ellenzéki sajtóorgánum, a Kecsup és Soros György kapcsolatára, miszerint az üzletember Amerikából pénzeli a baloldali portált. Az önkormányzati képviselő napirend előtti felszólalásában feltette a kérdés, „a bérbaloldal képviselői kinek az érdekeit szolgálják a közgyűlésben?”.
2023.03.30

A baloldal továbbra sem érti: nem építtet akkumulátorgyárat a Mercedes Kecskeméten

"Teljes félretájékoztatás és álhírgyártás történik a kecskeméti Mercedes-Benz tevékenységével kapcsolatosan" - így reagált Szemereyné Pataki Klaudia polgármester Kopping Rita napirend előtti felszólalására a csütörtöki közgyűlésen. A baloldali önkormányzati képviselő, a Szövetség a Hírös Városért Egyesület többi képviselőjével együtt továbbra sincs meggyőződve arról, hogy nem épül akkumulátorgyár Kecskeméten, még annak ellenére sem, hogy ezt a Mercedes-Benz megerősítette.
2023.03.28

Tisztújító közgyűlést tartott a Magyar Kodály Társaság kecskeméti tagcsoportja

Új elnökkel és elnökséggel folytatja munkáját a Magyar Kodály Társaság kecskeméti tagcsoportja. A Kodály Zoltán teljes szellemi hagyatékát ápoló és népszerűsítő közösség hétfő este tartott tisztújító közgyűlést az Ókollégiumban. A megjelentek egyhangú szavazatai alapján részben új tagokból álló ötfős elnökség alakult, akik azután maguk közül Virág Barnabást választották elnöknek.
2023.03.28

Bővülhet a Pressley Ridge Alapítvány kecskeméti tevékenysége

A városi önkormányzattal kötendő együttműködési megállapodása révén kiszámítható keretek között folytatódhat és bővülhet a Pressley Ridge Magyarország Alapítvány kecskeméti tevékenysége. A felzárkóztatással foglalkozó szervezet évek óta sikeres munkát végez a Tóth László Általános Iskolában és három kecskeméti óvodában - hangzott el az esélyteremtési bizottság kedd reggeli ülésén.
2023.03.27

Elkészült az idei év földút-karbantartási ütemterve

A jogi és ügyrendi, valamint a városüzemeltetési és fejlesztési bizottságok üléseivel hétfőn megkezdődött a csütörtöki közgyűlés napirendjeinek szakbizottsági áttekintése. A bizottságok támogatták egyebek mellett a köztemetői díjszabások módosítását, a városüzemeltetési bizottság pedig elfogadta a földutak karbantartásának idei évre kidolgozott ütemezését.