Címke: Kecskemét
Keresés
Dátum választó
Rendezés
4 találat
2023.11.30

Adventi trendek

Különleges és természetes. Ezzel a két szóval lehet talán a legjobban jellemezni az idei adventi koszorú trendeket. Profi virágkötőt kérdeztünk arról, mik az idei kedvencek, az egyik legszebb ünnepi jelképünk esetében.
2023.11.30

Adventi Ökumenikus Kórustalálkozó lesz Kecskeméten

Idén már második alkalommal lesz Adventi Ökumenikus Kórustalálkozó Kecskeméten a Barátok templomában. A szervezők a helyi felekezeti sokszínűségre alapozva, már korábban elkezdték a hagyományteremtő rendezvénysorozat szervezését, ám a világjárvány ezt megakadályozta. Az előkészítő munka azonban tavaly ismét elindult és akkor 6 kórus fogadta el a meghívást. Idén viszont már hét kórus vesz részt a december 5-én 18-órakor kezdődő találkozón. A részletekről beszélt a KTV Múzsa magazinjában két karnagy, Zöldi-Kovácsné Korompai Mónika és Erdélyi Zsuzsanna.
2023.11.30

Kecskeméten járt a volt lengyel nagykövet

Jerzy Snopek, a Lengyel Köztársaság volt budapesti nagykövet és felesége tett látogatást Kecskeméten. A vendégeket Prof. Dr. Sztachó-Pekáry István alpolgármester köszöntötte a Lechner Kávéházban.
2023.11.30

Krisztus a jövőnk! – Dr. Bábel Balázs tartott előadást Kecskeméten a KÉSZ szervezésében

Dr. Bábel Balázs kalocsa-kecskeméti érsek tartott előadást szerda este Kecskeméten a Keresztény Értelmiségiek Szövetsége (KÉSZ) szervezésében. Az Érseki Helynökség Lestár téri épületében tartott, Krisztus a jövőnk! című előadáson az érsek rámutatott: napjaink bizonytalanságai közepette egyre nagyobb szükség van a mindennapok „kis reményei” mellett a „nagy reményre”, azaz Krisztusra.
2023.11.29

Idén is lesz élő adventi naptár Kecskeméten

Vasárnap gyújtjuk meg az első adventi gyertyát, december 1-jével pedig Kecskemét több városrészében is elindul az adventi ablaknyitogató program. Információink szerint idén Hunyadivárosban, Kadafalván és a Katonatelepen is megszervezték a karácsonyváró közösségi rendezvényt. Nem csak a résztvevők, de a városrész apraja-nagyja is figyelemmel kíséri majd, melyik nap melyik ablak öltözik ünnepi díszbe.