Harmadik helyezést ért el a Kecskemét Táncegyüttes a néptánc világbajnokságon

2024. 08. 12., 08:09
Büszkén és méltón képviseltük hazánkat, városunkat! - írta Facebook oldalán a Kecskemét Táncegyüttes, amely harmadik helyezést ért el a 20. jubileumi Nova Prata Nemzetközi Néptánc Világbajnokságon Brazíliában. Zenekaruk pedig elnyerte a fesztivál legjobb zenekarának díját.

Mint megtudtuk, viszontagságos módon ért el a csapat Brazíliába. Egy törölt repülőjárat miatt két napra Londonban ragadtak, majd sok akadály és megpróbáltatás után a három részre szakadt a táncegyüttes. Párizsból, Zürichből és Lisszabonból különböző időpontokban érkeztek meg a csapatok Sao Pauloba. Innen még egy 1000 kilométeres buszozás várt rájuk Nova Prataig, a fesztivál helyszínéig.

Ott azonban nagy sikert arattak néptáncosaink. Az orosz és a kínai hivatásos táncegyüttesek után a Kecskemét Táncegyüttes állhatott a dobogóra a fesztivál és a világ többi, fesztiválra jelentkező, de meghívást nem kapó amatőr együttesét megelőzve. De nem csak a harmadik helyet szerezték meg, hanem zenekaruk Szilágyi Márton, Nagy Dóra, Szabó János és Inoka Győző megnyerte a fesztivál legjobb zenekarának díját is.

A Facebook posztból kiderül, hogy a fesztivál után az együttes Rióba repül, hogy kipihenje fáradalmait! Azt írták, köszönik mindenkinek, hogy velük izgultak, szurkoltak a világbajnokságon.