Matkó is bemutatkozott a XXVII. Térségi Kertészeti és Élelmiszeripari Kiállításon

2024. 08. 25., 11:07
Új, de várhatóan hagyományteremtő kezdeményezésként az idei XXVII. Térségi Kertészeti és Élelmiszeripari Kiállításon a térség települései között Kecskemét egyik városrésze Matkó is bemutatkozott.
Fotó: Bogdándi Ferenc
A galéria 14 képet tartalmaz

A XXVII. Térségi Kertészeti és Élelmiszeripari Kiállításon is, a hagyományoknak megfelelően bemutatkoztak a térség települései. Helvécia csülökpörköltjével, Tiszakécske fejedelmi hagyományos kenyerével, Felsőlajos pásztortarhonyájával és Márka üdítőjével. Lajosmizse tejespitéjét mutatta meg, Nyárlőrinc különleges csülökpörköltjét, Bugac keménylebbencsét, Lakitelek Bólyai túrós lepényét és békebeli burgonyás pogácsáját a rendezvénysorozaton. De az érdeklődők megkóstolhatták Tiszaalpár jellegzetes halászléjét, Kunbaracs babgulyását sőt Bugacpusztaháza palacsintáját is. Az idei bemutatkozások újdonsága volt, hogy Kecskemét-Matkó is megjelent jellegzetes baracklekváros süteményével. A megyeszékhely városrészei közül ők voltak az elsők.

- A kezdeményezés az ott élőktől érkezett. Szerettek volna ők is bemutatkozni, hiszen bár a megyeszékhelyhez tartoznak megvannak a saját értékei. Ilyen például a sárgabarack, amelynek ottani története hosszú évszázadokra nyúlik vissza
— - nyilatkozta a Kecskeméti Médiacentrumnak Sipos László a városrész önkormányzati képviselője.

A szervezők azt tervezik, hogy Matkó után jövőre újabb kecskeméti városrész mutathatja meg értékeit  a kertészeti és élelmiszeripari kiállításon.