Idén is lesz PsychART24-Művészeti Maraton

2024. 09. 19., 14:02
A tavalyi nagy sikerre való tekintettel szeptember 27-én újra megrendezik az antistigma programot a Bács-Kiskun Vármegyei Oktatókórház Pszichiátriai Osztály és Járóbeteg Szakellátásának munkatársai. „Művészettel a pszichiátriai betegséggel élők megbélyegzése ellen” - ez a program mottója, az érdeklődők pedig ezúttal is szabadon alkothatnak, festhetnek a Hírös Agóra Ifjúsági Otthon Tükörtermében.
Fotó: Banczik Róbert

Idén is lesz PsychART24-Művészeti Maraton a Bács-Kiskun Vármegyei Oktatókórház Pszichiátriai Osztály és Járóbeteg Szakellátásának munkatársainak jóvoltából. A szervezők célja, hogy pozitív, közösségi élményt teremtsenek a mentális betegséggel élők és hozzátartozóik, valamint az erre nyitott érdeklődők számára együtt, egy helyen, egy időben, egy közös valóságban.

A Psychart24 lehetőséget kínál közös alkotásra mentális betegséggel élők és mentálisan egészségesek számára. Lehetőség az alkotás örömének, és az értékteremtés képességének megtapasztalására, a kölcsönös elfogadás erősítésére és az élményen alapuló szemléletváltozásra. A rendezvény évről-évre összehoz felnőtteket és gyerekeket, időseket és fiatalokat, amatőröket és professzionális művészeket, hogy közösen, előítéletektől mentes környezetben alkothassanak. A rendezvényt követően egy szakértő zsűri választja ki azokat a műveket, amelyek egy, a Moravcsik Alapítvány által szervezett, országos vándorkiállításon szerepelnek majd.

Az esemény időpontja: 2024. szeptember 27.(péntek) 12.00-től szeptember 28. (szombat) 12.00-ig

Helyszíne: Kecskemét, Hírös Agóra Ifjúsági Otthon, Tükörterem

Időpontot foglalni ITT lehet!

Az előzetes regisztráció nélkül érkezők is ecsetet ragadhatnak a szabad helyek függvényében! Az alkotáshoz minden szükséges eszközt a szervezők biztosítanak.

Az esemény szervezői

A program kecskeméti szervezői a Bács-Kiskun Vármegyei Oktatókórház kecskeméti Pszichiátriai Osztályának és Járóbeteg Szakellátásának munkatársai és a Hírös Főnix Madár Közhasznú Egyesület, mely mentális betegséggel élők, az ő hozzátartozóik és segítésükben résztvevő szakemberek kezdeményezésére jött létre.