Címke: Bács-Kiskun Vármegyei Oktatókórház
Keresés
Dátum választó
Rendezés
202 találat
2024.02.28

Új eljárást vezettek be a kecskeméti invazív kardiológián

Új eljárást honosított meg a Bács-Kiskun Vármegyei Oktatókórházban dr. Berta Balázs PhD, az Invazív Kardiológiai Osztály osztályvezető főorvosa, melynek segítségével az eddig nehezen megnyitható koszorúér-elzáródásokat tudják helyreállítani. Az első ilyen beavatkozást Kecskeméten 2024 februárjában egy 74 éves férfibetegen végezték el, a kétórás műtét sikeresen, szövődménymentesen zárult.
2024.02.18

Miniszteri elismerő oklevélben részesült a Bács-Kiskun Vármegyei Oktatókórház Csecsemő- és Gyermekgyógyászati Osztályának szakdolgozói kollektívája

A magyar ápolók napja alkalmából kimagasló szakmai tevékenységük elismeréséül vették át az osztály munkatársai az elismerést Budapesten, a Stefánia Palotában rendezett ünnepségen Takács Péter egészségügyi államtitkártól, melyre a Magyar Ápolási Egyesület terjesztette fel a munkacsoportot.
2024.02.15

Közel 40 éve gyógyítja elhivatottan a kecskeméti kórház betegeit - interjú dr. Tóth Jánossal

Dr. Tóth János a Bács-Kiskun Vármegyei Oktatókórház II.sz. Belgyógyászati Osztályának osztályvezető helyettes főorvosa 1985 óta gyógyítja az intézménybe kerülő betegeket. Példamutató pályáját és munkáját 2023 év végén Semmelweis Ignác Emlékplakettel ismerte el a kórház vezetősége. Ennek apropóján készült a doktor úrral az alábbi interjú, mely a kórház Facebook-oldalán jelent meg.
2024.01.25

"Ezt a hivatást csak szenvedéllyel lehet művelni."

A Bács-Kiskun Vármegyei Oktatókórház kecskeméti Sürgősségi Betegellátó Osztályának (SBO) vezetésére 2023. december 1-től Tóthné dr. Agárdi Szilvia osztályvezető főorvosi kinevezést kapott. Agárdi Szilvia Kecskeméten született és töltötte gyermekkorát, 12 évig a Kodály Iskola tanulója volt. Az orvosi egyetemet Szegeden végezte, majd később aneszteziológiából és intenzív terápiából szakvizsgázott. Férjével három fiút nevelnek, így anyai teendői mellett nem kis kihívás számára egy ilyen fontos és nehéz területet vezetni, mint a sürgősségi. Szilvia azonban rengeteg tervvel és lendülettel rendelkezik.
2024.01.18

Több beteget tud ellátni mostantól a kórház kardiológiai osztálya

Négy darab új mobil betegőrző monitort vásárolt a Bács-Kiskun Vármegyei Oktatókórház Invazív Kardiológiai Osztálya számára a Kecskeméti Szív- és Érgyógyászati Alapítvány. Az ehhez szükséges összeget a Jó Szívvel Tavaszköszöntő Jótékonysági Estély és Árverés szervezői adták át tavaly tavasszal. A közel 10 millió forintot a kórház kipótolta, így ki tudják cserélni a teljes számítógépes rendszert, valamint egy keringési paraméterek méréséhez szükséges csúcskategóriás monitort is be tudtak szerezni.
2024.01.17

Kecskeméten is lesz kijelölt meddőségi szakambulancia

Még az idei évben elindulhat a Bács-Kiskun Vármegyei Oktatókórházban a meddőségkezelési szakambulancia. Országos szinten nyolc ilyen központot hoznak létre annak érdekében, hogy minél többen érhessék el a meddőségi kivizsgálásokat. Kecskeméten eddig is számos szolgáltatás elérhető volt, már csak a meddőségi szakpszichológus szolgálat létrehozása van hátra ahhoz, hogy kijelölt központ legyen az intézmény.
2023.12.15

Kórházi elismeréseket adtak át

A Bács-Kiskun Vármegyei Oktatókórház szerdán délután tartott Ünnepi Főorvosi Értekezletén - melyen részt vett a kórház menedzsmentje, a kiskunfélegyházi és kalocsai telephely vezetősége, az intézmény osztályvezető- illetve részlegvezető főorvosai, vezető ápolók, igazgatási szervezeti egységvezetők és természetesen a díjazottak- az évértékelés mellett elismeréseket adtak át. Az ünnepi műsorban közreműködött a kórház MEDrigál Kórusa Szabó Sándor karnagy […]
2023.11.18

A kis hősöket ünnepelték a koraszülöttek világnapja alkalmából

„Minden élet nagyon fontos! Ezek a kicsi hősök a szülőkkel együtt megküzdöttek az életükért, megharcolták már magzati korban azt, hogy ők erre a világra születhessenek és boldogan éljenek!” Ezt mondta Szemereyné Pataki Klaudia polgármester a Kecskeméti Televíziónak szombaton a koraszülöttek világnapja alkalmából megrendezett ünnepségen. A „Királylánynak, királyfinak születtek” elnevezésű eseményen a mosolyok és a könnyek váltották egymást.