Mozdulj, nézz és láss!

Sportverseny Probojáczné Túri Éva emlékére

2024. 09. 20., 15:10
A korábbi eseményekhez képest több elemében megújulva indult el ma reggel a Kecskeméti Nyugdíjasszövetség sokakat megmozgató sportrendezvénye, melyet a kecskeméti nyugdíjasklubok részvételével rendeztek az Arborétumban. Az esemény a közös játék, mozgás és szemlélődés örömének jegyében zajlott a szövetség korábbi elnökhelyettese, a múlt évben elhunyt válogatott kosárlabdázó, kiváló közéleti ember, Probojáczné Túri Éva emlékére.
Fotó: Bogdándi Ferenc
A galéria 38 képet tartalmaz

A résztvevőket Kormányosné Makai Eszter elnök köszöntötte, aki elmondta, hogy a "Mozdulj!"- mozgalom a Nyugdíjasszövetség legnépszerűbb rendezvényeihez tartozik. Több mint másfél évtizeddel ezelőtt Probojáczné Túri Éva szorgalmazta, hogy az idősek tornája mozgalom elinduljon, aki az évszakokhoz kapcsolódóan szervezett változatos programokat.

A 33. alkalommal útnak indult gyaloglótúra mától a „Mozdulj! Probojáczné Túri Éva emlékére” nevet viseli és megújult formában folytatódik. A szövetség ugyanis csatlakozott a Magyar Nyugdíjasok Egyesületeinek Országos Szövetsége (NYOSZ) kezdeményezéséhez, mely elnyerte az Aktív Magyarországért Felelős Államtitkárság szakmai és anyagi támogatását. Ennek köszönhetően a Kecskeméti Nyugdíjasszövetség bekapcsolódott az Országos Gyalogló Idősek Klubhálózatába, 36 klubja közül több mint a felében alakultak gyaloglókörök.

A mai eseményt Szamler László önkormányzati képviselő nyitotta meg, aki elmondta, hogy szívmelengető érzés az összetartó közösséget látni és nagy számban megmozdulni a város életében a civil társadalom nélkülözhetetlen közösségeként. A képviselő tolmácsolta Szemereyné Pataki Klaudia polgármester üdvözletét, aki vidám, izgalmas, sérülésmentes napot kívánt a résztvevőknek és biztosította további támogatásáról a Nyugdíjasszövetséget.

A jelentkező 29 hatfős csapat az ügyességi feladatok megoldása közben közel 2 km-es utat tett meg, ily módon is gyarapítva a Millió lépések számát. A lelkes versenyzőket a szépség szemlélésére ösztönözve, a nézz és láss! bátorító szavakkal indították útnak a szervezők.

A délelőtt folyamán az Egészségfejlesztési Iroda munkatársai állapotfelmérést, egészségügyi szűréseket végeztek a jelentkezők körében. A verseny lebonyolítását a Túri Éva Tornaklub tagjai és a Kecskeméti Lánchíd Utcai Sport Általános Iskola tanulói segítették.