Távhőre csatlakozott a Kecskeméti Fürdő

KÖZLEMÉNY
2024. 09. 24., 10:35
Szeptembertől a TERMOSTAR Kft. biztosítja a Kecskeméti Fürdő hőellátását. Ennek köszönhetően a medencék és belső terek fűtése, valamint a sportlétesítmény melegvíz ellátása jelentős részben megújuló energiával történik.

Kecskemét távhőszolgáltatója több mint 40.000 lakossági fogyasztó, és mintegy 200 intézmény, valamint egyéb fogyasztók hőellátásáról gondoskodik. A tavaly átadott, megújuló energiát hasznosító biomassza fűtőmű, és a beruházáshoz kapcsolódó, mintegy 6 km hosszú, új gerincvezeték megépítése lehetővé tette, hogy újabb nagy fogyasztók csatlakozzanak távhőre.

A Kecskeméti Fürdő hőigénye téli időszakban több mint 3,5 MW. Ezzel az uszoda a távhőszolgáltatásban érintett legnagyobb fogyasztó Kecskeméten. A megújuló energia hasznosítása és a korszerű technológia tovább erősíti a sportlétesítmény zöld és fenntartható működését, ugyanakkor hozzájárul a kecskeméti távhőhálózat hatékonyságának további növeléséhez. Ezt a folyamatot támogatja, hogy jelentősen megnőtt az igény a megújuló energia alapú távhőszolgáltatás iránt. A közelmúltban távhőre csatlakozott – többek között – a Messzi István Sportcsarnok, a Kecskeméti SzC Kada Elek Technikum, a Család- és Gyermekjóléti Szolgálat és a Széktói Stadion.

A biomassza technológia jól vizsgázott az elmúlt egy évben. Az import földgáz helyi megújuló energiaforrással való kiváltása tovább erősítette a távhőszolgáltatásban érintett kecskeméti fogyasztók ellátásbiztonságát, emellett éves szinten mintegy 20.500 tonna CO2-megtakarítást eredményez.