Csípőn rúgta élettársát - Vádat emeltek ellene

2024. 10. 17., 08:28
A Bács-Kiskun Vármegyei Főügyészség életveszélyt okozó testi sértés bűntette miatt vádat emelt egy férfival szemben, aki egy vita során úgy csípőn rúgta az ágya mellett álló élettársát, hogy a nő az ágy végénél álló vas ruhafogas lábára esett és életveszélyes sérüléseket szenvedett.

A vádirat szerint a vádlott és a sértett idős emberek, 27 éve éltek élettársi kapcsolatban a Bács-Kiskun vármegye északi részén található településen. Megromlott egészségi állapotuk mellett anyagi gondokkal is küzdöttek és ez gyakran okozott nézeteltéréseket közöttük.

2024. április 26. napján az esti órákban a sértett, az anyagi nehézségek miatt, vitatkozni kezdett a párjával, majd kölcsönösen szidalmazták egymást. A kialakult vita során, az ágyon hanyatt fekvő férfi csípőn rúgta az ágy mellett álló élettársát, aki a rúgástól elvesztette az egyensúlyát és az ágy végénél álló vas ruhafogas lábára esett.

A rúgás miatti elesés következtében az idős nő súlyos, közvetlen életveszélyt okozó sérüléseket szenvedett. A légzési nehézségekre panaszkodó sértetthez az élettársa mentőt hívott, így az életveszélyes helyzetet a szakszerű orvosi ellátás elhárította.

Az ügyészség a férfit életveszélyt okozó testi sértés bűntettével vádolja és ezért vele szemben végrehajtásában próbaidőre felfüggesztett szabadságvesztés büntetés kiszabását indítványozza.

A vádlott bűnösségéről a Kecskeméti Törvényszék fog dönteni.