Jótett helyébe lopás

KÖZLEMÉNY
2024. 10. 18., 08:35
Kölcsönadott több háztartási cikket szomszédjának egy szabadszállási idős asszony, ám a férfi amellett, hogy nem adta vissza őket, még a nő arany ékszereit is elkobozta.

A 72 éves nő elmondta a rendőröknek, hogy a férfi segített rendbe rakni az udvarát tavaly decemberben, amikor különös kéréssel rukkolt elő: szerette volna megnézni az asszony arany gyűrűit. Az idős eleget tett a kérésnek és kihozta a házból az ékszereket. Ám mire észbe kapott azok már a férfi kedvesének ujjain voltak és úgy tűnt nem is szándékozik visszaadni azokat.

A szomszédnak nem ez volt az első dobása, többször kölcsönkérte a használati tárgyaikat: tévét, porszívót, étkészletet, talicskát és elektromos fűnyírót. Egyik alkalommal a nő épp porszívózott, amikor megjelent szomszédja és kivetette a kezéből az eszközt azzal az indokkal, hogy vendégeket vár és szeretne kitakarítani. Megígérte, hogy januárban visszaviszi a holmikat, ám erre nem került sor.

A nő megelégelte, hogy kihasználja a jószívűségét a szomszédja és februárban feljelentést tett a rendőrségen. A nyomozók kihallgatták a férfit, aki először tagadta a bűncselekmény elkövetését, azonban a bizonyítékok nem őt igazolták. Végül beismerte a lopásokat és bevallotta, hogy a kölcsönkért holmikat eladta, majd az árát elitta. A kunszentmiklósi nyomozók befejezték az ügy vizsgálatát és vádemelési javaslattal megküldték az iratokat az ügyészségnek.

Bács-Kiskun Vármegyei Rendőr-főkapitányság