Hagyományos disznótor Katonatelepen
Reggeli sült vér, sült pecsenye, majd hurka-kolbásztöltés, friss leves, töltött káposzta. Mindehhez jó hangulat és sok-sok szorgos kéz társult Katonatelepen, ahol a mintegy 200 kilós disznót dolgozták fel a hétvége első napján a hagyományőrző disznóvágáson.
Fiatalok és idősek közösen kezdték feldolgozni a malacot. A gyerekek mosták le a megpörkölt állatot és segítettek a böllérnek, így megismerhették a régi húsfeldolgozási hagyományokat. A disznótort színes programok egészítették ki egész nap.
A disznóvágás ma már nem annyira a mindennapok része, mint amennyire régen volt. Annak idején a családoknak ez egy ünnep volt a disznótor, ilyenkor összejött a rokonság. A mai fiatal generáció már csak az üzletekben találkozik a hússal, ezért úgy gondolom, jó dolog, ha látják, hogy valójában, hogyan is kerül a hús a tányérra – magyarázta Inoka Győző böllér.
A színes programoknak és a jó hangulatnak köszönhetően mintegy 200 helyi lakost mozgatott meg az esemény, amely a disznótort és a vacsorát követően hajnalig tartó bulival zárul.