Fülöpszállási csapaté lett Magyarország étele
A „Magyarország étele” szakácsverseny egy teljes mértékben hazai kezdeményezés, melyben annak rendezői olyan innovatív, de populáris ételek nevezését várják, mely alkalmas lehet arra, hogy a „Magyarország étele” címet elnyerje - olvasható a verseny honlapján. Felcsúton, a Magyarország étele 2023 szakácsverseny döntőjén, a fülöpszállási csapat bezsebelte az első helyet.
Arról, hogy Magyarország étele pontosan miből is áll, a verseny Facebook-oldalán adtak tájékoztatást.
Malac pofa-nyelve-orra konfitálva, mangalicasonka-köntösben prés alatt készítve, füstölt kalocsai pirospaprikás krémmártással. Pirított kukoricapuliszka, kapros juhtúróval bélelve, házi tejföllel. Savanyított malacfüles, nemzeti, langyos vitaminsaláta, zöldfűszeres-velős roppanccsal
A verseny második helyezettje a kecskeméti Vincent Restaurant & Pastry által nevezett Vincent csapat lett Bíbor hajnal elnevezésű ételsorával. A harmadik helyen a szabadszállási Zöld Ász fogadó által nevezett Róna Ászai nevű csapat végzett Csonkatányér nevű ételkompozíciójával.