Archívum

Tóth Enikő

2024.02.20

Kodály koncert

2024.02.17

Szerelemre hangolva - kerámia workshop a Hírös Agórában

A Házasság hete programjaihoz kapcsolódóan kerámia foglalkozást szervezett a Hírös Agóra, kiemelten a szerelmes párok számára. A szerelmesek együtt merülhettek el a különleges alkotói folyamatokban, közösen készíthették el a lustálkodós reggelek egyik főszereplőjét, egy bögrét vagy müzlis tálat.
2024.02.15

Shizen 1300°C - Antal Kitti kerámiaművész a Hónap Alkotója

A kecskeméti kortárs képzőművészet egy fiatal, de annál kiemelkedőbb alakjának kiállítását tekintheti meg a közönség a Hírös Agóra Panoráma Galériájában.
2024.02.11

Az összetartozás jelképe a Nemzetiségi Bál

Már hagyományként találkozik minden évben több nemzetiségi önkormányzat és azok vendégei, hogy hagyományaikat, kultúrájukat, nyelvüket megmutassák egymásnak, átadván ezeket a fiatalabb generációnak. Így történt ez szombat este is a Bajor Étteremben, ahol ismét megrendezésre került a Nemzetiségi Bál.
2024.02.11

Hatalmas sikere volt a Hírös Sportbálnak

Néhány év szünet után ismét megrendezték a sportbálat Kecskeméten. A rendezvény főszervezője ezúttal a Hírös Sport Nonprofit Kft. volt. A Hírös Sportbál keretében átadták az elismeréseket is a város kiemelkedő teljesítményt nyújtó sportolóinak.
2024.02.10

Ismét csobbantak a rozmárok

A korábbi lakiteleki Rozmár csobbanások sikerén felbuzdulva ezúttal a Café Plázs Dessert Boutique mellett mártóztak a fagyos vízben a merész fürdőzők.
2024.01.28

Egy kecskeméti fiatalt támogatnak a XXI. Rotary Jótékonysági Bál bevételéből

Január 27-én rendezték meg a XXI. Rotary Jótékonysági Bált, amelynek bevételéből egy kecskeméti fiatalt támogatnak.
2024.01.27

Idén is jól sikerült a jótékonysági kamarai bál

Közel kétszáz üzletember és közéleti személyiség vett részt azon a jótékonysági bálon, amelyet a Bács-Kiskun Vármegyei Kereskedelmi és Iparkamara rendezett szombat este. A vállalkozókat támogató köztestület rendezvényének a Four Points by Sheraton Hotel és Konferenciaközpont adott helyet. Az 1998 óta kétévente megrendezésre kerülõ rendezvény bevételébõl az Élethinta Közhasznú Alapítványt és az SOS-Gyermekfalu Magyarországi Alapítványa kecskeméti központját támogatják.
2024.01.27

Hívogató ovi-suli börze a Corvin Mátyás Általános Iskolában

Nyílt napon mutatták be a Kecskeméti Corvin Mátyás Általános Iskolák és a Corvina Óvodák széles kínálatukat és felszereltségüket a gyermeknevelés terén szombaton délelőtt.
2024.01.15

Korcsolyapályákká alakultak a befagyott belvizes területek

Kecskeméthez egészen közel, Fülöpszállás környező területein igazán természetközeli élményben lehet része a jégkedvelőknek.
2023.12.30

14 csapat mérkőzött meg a második Mega-Sped Teremlabdarúgó Tornán

Második alkalommal rendezte meg szombaton a Kecskemét Városi Szabadidőport Szövetség és az IZOMLÁZ Szabadidősport Egyesület a Mega-Sped Teremlabdarúgó Tornát a Messzi István Sportcsarnokban.
2023.12.30

Szilveszteri népszokások, babonák és tilalmak

A december 31. a népi kalendárium szerint újesztendő első napjával összefüggő nap. Szilveszterkor – akárcsak az év más ünnepein és jeles napjain – a szokások és hiedelmek az emberi életre, az állatállomány és a termés bőségére vonatkoztak. A magyar hagyományok és népszokások ezen jeles nap alkalmával is bőséges babonákkal, hiedelmekkel szolgálnak, ezt gyűjtöttük most össze.
2023.12.13

Kórus flashmob

2023.12.12

Csütörtökig várja a látogatókat a MŰVÉSZETTEL SZERETETTEL jótékonysági kiállítás

December 14-e csütörtök 17 óráig tekinthető meg a Kecskeméti Médiacentrum MŰVÉSZETTEL SZERETETTEL elnevezésű jótékonysági kiállítása, amelyet helyi fiatal alkotók és képzőművészek felajánlott munkáiból állítottunk össze. A kiállított műveket bárki lefoglalhatja támogatóként, ezzel a kecskeméti árva gyermekeket támogatva.
2023.12.09

Ismét óriási az érdeklődés a Filléres Börze iránt

Idén is megrendezték a Jótékonysági Filléres Börzét Kecskeméten a Lánchíd utcai iskola sportcsarnokában. Az Első Kecskeméti Lions Club börzéjén műszaki cikkek, sporteszközök, ruhák és más kincsek is megvásárolhatók.
2023.12.02

HArt placc

2023.11.25

„Stigmán innen a teljesség felé” gálaműsor a mentális betegséggel küzdőkért

Ünnepélyes gálaműsorral zárult az antistigma programsorozat szombat délután. A programsorozatban a Bács-Kiskun Vármegyei Oktatókórház Pszichiátriai Osztálya és Járóbeteg Szakellátása, valamint a Hírös Főnix Madár Egyesület közösen összefogva azon munkálkodtak, hogy segítsenek túllátni az előítéleteken. Az ünnepségen mentális betegséggel küzdők és mentálisan egészséges vendégek együtt vettek rész.
2023.11.25

Közösségépítő kolbásztöltés az előítéletek ellen

Több napos, közösségépítő és szolidaritást elősegítő programsorozaton vettek részt Kecskeméten az ország külöböző pontjairól érkező csoportok. A mai napot közös kolbásztöltéssel, versennyel, és közös étkezésekkel töltötték.
2023.11.25

Ismét megrendezték a Gáspár Pomádé fodrászversenyt

A Kecskeméti SZC Gáspár András Technikum a L’oréal Professionnel Magyarország Kft. fő támogatásával és segítségével idén is megrendezte a diákok körében népszerű országos fodrászversenyt.
2023.11.10

Márton nap

2023.11.09

Tűzoltófutás

2023.11.02

Radnai Zoltán kiállítása a Katona József Színházban

A képző- és iparművészet kiemelkedő alakjának kiállítása nyílt meg a mai napon a Kecskeméti Nemzeti bárjában. Radnai Zoltán zománcképeinek alakja egytől-egyig nő, vagyis maga a Múzsa.
2023.10.28

Kisiskolások lestek be a Kecskeméti Médiacentrum kulisszái mögé

Második osztályos diákok látogattak el szerkesztőségünkbe pénteken délelőtt, hogy belekukkantsanak a média világába.
2023.10.26

Ünnepélyes keretek között mutatták be Kriskó János Varga László életútjáról készült interjúkötetét

Kígyózó sor várakozott dedikálásért a rendezvény kezdete előtt szerdán délután a Kecskeméti Református Egyházközség Újkollégiumának Dísztermében. Kriskó János interjúkötete Varga László nyugalmazott református lelkipásztor életpályáját foglalja magába.
2023.10.20

Változó dimenziók - Gyenes Zsolt fotográfus kiállítása

Gyenes Zsolt fotográfus képeiből nyílt ma kiállítás a Magyar Fotográfiai Múzeumban. A kiállítás egyik fele egyfajta visszatekintés az alkotó 1990-es és a 2000-es évek eleji munkáiból, míg a másik fele új munkákat sorakoztat fel.
2023.10.13

Fehér bot napja: a vakok és gyengénlátók legszebb ünnepe

A nemzetközi Fehér bot napja alkalmából díjátadóval és színes programokkal várta a látássérülteket és a támogatóikat a Magyar Vakok és Gyengénlátók Bács-Kiskun Megyei Egyesülete. A rendezvényen átadták a Z. Kovács Bertalan emlékplaketteket és díjazták az irodalmi felhívásukra érkezett alkotásokat is.
2023.09.30

Idén sem csalódtunk a Kutatók Éjszakája kecskeméti programjaiban

Az est folyamán interaktív kísérleteket, bemutatókat, előadásokat láthattak a résztvevők a fizika, kémia, biológia, matematika, földrajz, média, történelem, művészetek, építészet és robotika témaköréből.
2023.09.27

Trend Optika

2023.09.24

Szívünk Napja - az egészségünkért

A világon mindenütt egyszerre rendezik meg a Szívünk Napját, amelyhez ma Kecskeméten is lehetett csatlakozni. Az eseményre közös sétával, egészségügyi ingyenes szűrővizsgálatokkal és tanácsadással készültek a szervezők.
2023.09.24

Szívünk Napja

2023.09.23

Világraszóló Kiskunsági Lakodalom volt a mi utcánkban

Gyönyörű népviseletbe öltözött násznép gyűlt össze szombaton délután a Városháza dísztermében, ugyanis "férjhez ment a falu legszebb lánya". A Hírös Agóra a Kecskeméti Népzenei Találkozó keretein belül egy világraszóló lakodalmat szervezett, a násznéphez bárki csatlakozhatott.
2023.09.23

Évet nyitott a Kecskeméti Sportiskola

Szombaton tartotta évnyitó ünnepségét a Messzi István Sportcsarnokban a Kecskeméti Sportiskola (KESI), amelyben mintegy ezerháromszáz fiatal sportol tizenkét sportágban.
2023.09.23

KESI évnyitó

2023.09.23

Méltón ünnepelték meg városrészüket a XIX. Hunyadivárosi Napok résztvevői

Pénteken délután vette kezdetét a XIX. Hunyadivárosi Napok rendezvénye, a városrész legnagyobb ünnepe. A megnyitó keretében adták át Kecskemét új Postapontját a Hunyadivárosi Közösségi Házban kialakított helyen, és ekkor tartották a hagyományos díjátadó ünnepséget is. Vasárnap a babák köszöntésével folytatódott a rendezvény.
2023.08.27

Nagy sikerrel ért véget a Hírös Hét

A több napos rendezvénysorozaton több ezer ember fordult meg, a rengeteg programra pedig alig győztünk eljutni.
2023.08.27

István, a király - rockopera a Hírös Héten

Óriási tömeg gyűlt össze a népszerű István, a király rockopera előadására tegnap este. A nézőtér megtelt, a nullkilométerkő melletti kivetítő előtt rengetegen voltak és óriási sikerrel zárult a produkció.
2023.08.26

Hagyományokra alapuló nem hagyományos fesztivál: Ilyen a 26. Térségi Gasztrohét

Van egy különleges kis fesztivál Kecskeméten, amelyet minden évben a környék kis települései várnak a legjobban. A Térségi Gasztrofesztivál és Kiállítás egyfajta kapocs a települések között, itt a hagyományok, a közös érdekek, ízek, illatok összefonódnak.
2023.08.25

Óriásit szólt a Bagossy Brothers

Bátran merjük állítani, hogy a Hírös Hét történetében az egyik legnépszerűbb koncertet élhettük meg tegnap. Óriási műsort adott a Bagossy Brothers Company, amire több ezer ember érkezett.
2023.08.24

Jazzre perdítette Kecskemétet a Budapest Jazz Orchestra

Óriási sikerrel indult a Hírös Hét nyitónapja, amelyre a koronát a Budapest Jazz Orchestra helyezte fel. A város szívében összegyűlt óriási közönség apraja és nagyja is táncra - vagyis jazzre - perdült.
2023.08.23

Fergeteges hangulatban telt a Térségi kiállítás első napja

Viseletes lényok, asszonyok, legények és táncosok lepték el a belvárost tegnap délután. A hagyományos ízek és szokások mellett bárki megismerkedhetett a térség vidéki településeivel és azok legkiemelkedőbb helyi értékeivel. De beszéljen helyettük a geléria!
2023.08.16

Augusztus 20-án kerül megrendezésre a Bács-Kiskun Vármegyei Kenyérünnep

Augusztus 20-án kerül megrendezésre a Magyarok kenyere - 15 millió búzaszem program, Bács-Kiskun Vármegyei Kenyérünnepe. Idén már tizenharmadik alkalommal hirdette meg a programot a Magyarok Kenyere Alapítvány, a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara és a Magyar Gazdakörök és Gazdaszövetkezetek Szövetsége.
2023.08.12

Csillagles a Dombról

Emlékezetes estét szervezett a Kecskeméti Planetárium a Hírös Sport Nonprofit Kft.-vel és a Spiritstore-al karöltve. A két napos csillaglesen közel százan vettek részt.
2023.07.23

Pál Dénes varázsolta el a közönséget tegnap este

Nosztalgikus koncertélménnyel térhetett haza pénteken este Pál Dénes koncertjéről a közönség. Az énekes a Hírös Agóra HA ESTÉK A DÍSZUDVARBAN című rendezvénysorozatának keretén belül látogatott el Kecskemétre.
2023.07.14

Kerekasztal-beszélgetés a 41. Magyar Sajtófotó Kiállításról

A Deák téren látható 41. Magyar Sajtófotó Kiállításról tartottak kerekasztal-beszélgetést a Hírös Agórában. A kiállított pályaművekről Bánkuti András Balogh Rudolf-díjas fotóriporter, Bús Csaba sajtófotós, Gyenes Kata fotográfus és Kriskó János televíziós szerkesztő beszélgetett.
2023.07.08

Elrajtolt a 11. Jótifuti

Szombaton reggel elstartolt a 11. Trizoli Jótifuti. A fogyatékkal élők megsegítéséért szervezett eseményen most is rengetegen gyűltek össze. A közös sportolás célja a figyelemfelhívás. Az 57 kilométeres távot – esetlegesen résztávot – Kiskőrösig futva vagy gurulva is teljesíthetik a résztvevők, fogyatékkal élő társaik oldalán.
2023.07.02

Megnéztük a kiskunsági Woodstockot, a Sza.R. Fesztivált

2016-ban azt hittük végleg lehúzták a rolót a Szabadszállási Amatőr Rockfesztivál szervezői, ezért igencsak meglepődtem, amikor idén a rég feledésbe merült közösségi oldalukon bejelentkeztek. Természetesen nem maradhattunk le mi sem a nagy visszatérésről.
2023.06.24

Kincsvadászós művészvásár a Múzeumok Éjszakáján

A Cifrapalota zegzugos termeiben barangolók izgalmas kincsekre lelhettek ma este, ugyanis a Múzeumok Éjszakáján egy művészvásáron mutatták be alkotásaikat a helyi művészek.
2023.06.22

Hármas kiállítás: Toldi, Kojot és a képregények a KAFF-on

Hármas kiállítás nyílt szerdán délután a Hírös Agórában a 16. Kecskeméti Animációs Filmfesztivál keretein belül. Jankovics Marcell Toldi és Gauder Áron Kojot négy lelke című egész estét filmjéből egy kulisszatitkokba beavató, interaktív tárlatot tekinthet meg a közönség. Az animációsfilm és a képregény közös vonásai előtt tisztelegve pedig az elmúlt 150 év magyar képregény-alkotásaiból nyílt nagyszabású tárlat.
2023.05.27

Petőfi LEGO-ból

A Deák téren felállított gyereknapi nyüzsgés közepén egy különösen izgalmas programmal találkozhatnak a kicsik és szüleik. A Petőfi Emlékévhez kapcsolódóan Bács-Kiskun Vármegye Önkormányzata egy óriási Petőfi képet épít LEGO-ból, amelyet a sok segítő apró kéz segítségével állítanak össze.
2023.05.27

Lego Petőfi

2023.05.27

Fashion Reggeli

2023.05.23

A fotórealista Hopper: Művészettörténeti vetítés az Otthon moziban

Ismét egy merész vetítéssel lépett elő az Otthon mozi, ugyanis a hosszas téli pihenője után, igazi kultur-vezérként mutatta be Phil Grabsky dokumentumfilmjét, amely Edward Hopper alkotó magánélete és pályája bemutatására törekszik – átfogó jelleggel. A vetítés előtt Németh Ábel, a Fotográfiai Múzeum munkatársa mondott bevezetőt.
2023.05.21

Négyes ikerbárányok születtek Fülöpszálláson

Négyes ikerbárányok láttak napvilágot a Kecskeméthez közeli faluban, Fülöpszálláson. A ritka eseményről a gazdával beszélgettünk.
2023.05.13

Emlékhangverseny Nemesszeghy Szentkirályi Márta emlékére a Kodály Iskolában

Emlékhangversenyt szervezett a Kodály Iskola Nemesszeghy Szentkirályi Márta születésének 100. és halálának 50. évfordulója tiszteletére, ma délután. A megemlékezést megelőzően a Kecskeméti Köztemetőben sírkőavatásra és koszorúzásra is sor került.
2023.05.12

Három ecset színei: kiállítás az Iparkamarában

Három ecset színei címmel nyitották meg tegnap a Csernus Erzsébet, Szalontai Mariann Edit és Szalontai László Tibor hármasának legjobb festményeit. A kiállítás megtekinthető a Bács-Kiskun Megyei Kereskedelmi és Iparkamara nyitvatartási idejében.
2023.04.29

Margeaux Claude amerikai keramikusművész kiállítása a Kápolna Galériában

Margeaux Claude amerikai művész egészen Minneapolisból, MN-ből érkezett Kecskemétre. Kerámiáiból összeállított kiállítása május 12-ig megtekinthető a Kis-Kápolna Galériában.
2023.04.15

Országos Természetgyógyász Napok az Agórában

Két napig látogatható az Országos Természetgyógyász napok a Hírös Agóra aulájában. A rendezvényen a természetgyógyászaté, állapotfelméréseké, masszázsoké, fizikai és lelki terápiáké a főszerep.
2023.04.15

Megkezdődött a XII. Fedett Pályás Nyílt Szenior úszó OB

Hetedik alkalommal kerül megrendezésre a hétvégén a BÁCSVÍZ Kecskeméti Vízmű Sport Club és a Magyar Szenior Úszók Országos Szövetsége szervezésében a Szenior Úszó Egyesületek csapatversenye, valamint a 2023. évi fedett pályás úszóbajnoki címeinek és helyezéseinek döntője.
2023.04.14

Duális partnereinek tartott workshopot a Kecskeméti Szakképzési Centrum

Partneri workshopot szervezett csütörtökön délután a Kecskeméti Szakképzési Centrum, a Kada Elek Technikum Dísztermében. A közös interaktív program során a partnerek közvetlenül ismerkedtek meg a Képzőközpont felépítésével, elmondhatták tapasztalataikat, megismerkedhettek a diákok véleményével és egymással.
2023.04.05

Elindult a Kerekegész programsorozat második évada

A Kerekegész programsorozatot az egyetem lelkes hallgatói és oktatói szervezték 2022-ben, hogy a maguk területén kiemelkedő eredményeket elérő és társadalmilag meghatározó szerepet betöltő prominens személyekkel inspiráló és innovatív közegben cserélhessenek eszmét az egyetem hallgatói. A Kerekegész a generációk közti tudásátadás, a közös gondolkodás és véleményformálás miatt született, hiszen a szervezők szeretnének egy olyan hallgatói csoportot […]
2023.03.28

Online tájékoztatót tartott az Iparkamara az NTAK kötelezettségéről

„Amit az NTAK-ról tudni érdemes” címmel tartott online tájékoztatót a Bács-Kiskun Megyei Kereskedelmi és Iparkamara. Az online térben megrendezett előadás során a résztvevők megismerkedtek a vendéglátósok számára kötelező regisztráció folyamatával és áttekinthették az elérhető szoftvereket is.
2023.03.27

Szakmai előadássorozatot tartott az Iparkamara

Szakmai napot szervezett a Bács-Kiskun Megyei Kereskedelmi és Iparkamara HR vezetők és könyvelők klubja a mai napon, amelyen személyesen 12, online pedig közel 150 fő vett részt. Az előadássorozaton a hallgatók megismerhették az átalányadózással járó kötelezettségeket, a fontos határidőket és a NAV Ügyfélportáljának megújult felületét.
2023.03.23

Kecskeméten nyílt tárlata Jankovszky Györgynek

A mai napon nyílt meg Jankovszky György A rejtőzködő Neoavantgárd című tárlata Kecskeméten, a Magyar Fotográfiai Múzeumban.
2023.03.19

Fülöpszállási csapaté lett Magyarország étele

Az MTI szombat este számolt be arról, hogy a Székekpuszta Ifjai csapatának kiskunsági préselt malacarc étele nyerte a versenyt, ez lett Magyarország étele 2023-ban. A verseny második helyezettje a kecskeméti Vincent Restaurant & Pastry által nevezett Vincent csapat lett Bíbor hajnal elnevezésű ételsorával. A harmadik helyen a szabadszállási Zöld Ász fogadó által nevezett Róna Ászai nevű csapat végzett Csonkatányér nevű ételkompozíciójával.
2023.03.18

Egyéves születésnapját ünnepli az Erdőpark

Az Erdőpark egyéves születésnapját ünnepelte a Zöld Küldetés Egyesület összetartó közössége. A több száz önkéntes összefogásával az egy év alatt, 35 ezer csemetével gazdagodott a terület.