A dollárbaloldal továbbra sem a békét pártolja

Reagáltak az országgyűlési képviselők a Békepárti Határozatra

2023. 04. 03., 16:12
Március 31-én fogadták el a kormánypárti képviselők a Parlamentben a Békepárti Határozatot, mellyel Magyarország kinyilvánította, hogy elkötelezett a béke mellett. Azonban Gyurcsány Ferenc és a dollárbaloldal tagjai nem szavazták meg ezt a határozatot.

– Megszavaztuk a Parlamentben a Békepárti Határozatot, mellyel hitet tettünk az orosz-ukrán háború békés lezárása mellett. Leszámolhatunk egy újabb illúzióval. Nincs olyan, hogy helyi baloldal. Olyan pedig végképp nincsen, hogy lokálpatrióta baloldal. Csak nemzetközi dollárbaloldal van. Megálljt kell parancsolni a guruló dollároknak, hogy azzal tönkretegyék ezt a térséget, mely most virágzik, fejlődik, békés és biztonságos hely. Azért emeltük most fel a szavunkat, mert mi a szívünkön viseljük gyermekeink, unokáink jövőjét. Magyarországnak az az érdeke, hogy mielőbb véget érjen ez a háború és visszatérjünk a normális, békés élethez – nyilatkozta dr. Salacz László, országgyűlési képviselő.

– Egyértelművé vált, hogy a helyi baloldal nem a város, hanem nemzetközi pénzügyi körök érdekei szerint működik. Ráadásul ezek a körök ugyanazok, amelyek most nagyon sokat keresnek a háborún. Rengeteg bizonyíték van erre. A béke helyett a háború pártján állnak, fegyvereket és katonákat küldenének a háborúba - másként nem tudjuk értelmezni azt a döntésüket, hogy nem támogatták a közgyűlési többség által elfogadott békenyilatkozatot. Támogatjuk a közgyűlés józan többségét, amely valóban a kecskemétieket képviseli. Egyértelművé tettük eddig is és a jövőben is így fogunk eljárni: Kecskemétnek is az az érdeke, hogy véget érjen a háború és visszakapjuk a normális életünket – mondta dr. Szeberényi Gyula Tamás országgyűlési képviselő.