A kecskeméti börtönben töltheti büntetését Lagzi Lajcsi

2023. 02. 02., 11:19
Vélhetően a kecskeméti börtönben tölti majd le a büntetését Galambos Lajos, művésznevén Lagzi Lajcsi, akinek a hosszú évek óta elhúzódó áramlopási ügye miatt kell felelnie. A zenész dolgozhat, sőt, talán muzsikálhat is a rácsok mögött.
Fotó: bv.gov.hu (Bács-Kiskun Megyei Büntetés-végrehajtási Intézet)

Tavaly decemberben Galambos Lajost – vagy ahogyan a legtöbben ismerik, Lagzi Lajcsit – 3 év 6 hónap börtönbüntetésre ítélték másodfokon a hosszú évek óta elhúzódó áramlopási ügyében. Most az is kiderült, mely büntetés-végrehajtási intézetben tölti majd le a büntetését.

A 62 éves zenész bírósági ügye 2015-ben indult: ebben víz-, gáz- és áramlopással vádolták. Bár Lajcsi hivatalosan még nem kapta meg a behívóját a több mint 3 éves büntetés letöltésére, sajtóinformációk szerint a kecskeméti börtönbe kell majd bevonulnia. Ez az intézmény a zenész mocsai birtokától körülbelül 170 kilométerre van.

Miután kiderült, hova kell majd bevonulnia, Galambos Lajos elárulta, milyen érzések munkálkodnak benne élete egyik legnehezebb időszakának kapujában.

Megyek, ahova menni kell, ahova beosztanak. Ennek ellenére az ügyvédeimmel érdeklődéssel várjuk az ítélet írásos formáját, ami véleményem és az írástudók véleménye szerint is részben szembemegy az alaptörvénnyel és az ítélkezési gyakorlattal – nyilatkozta a zenész.

Mint írják, az elítéltek között jó híre van ennek az intézménynek, már amennyire egy börtönre lehet ezt mondani. Mint A zenész dolgozhat, sőt, talán zenélhet is a rácsok mögött.

Mint megírtuk, Lajcsit nem csak a büntetése, de az egészségi állapota is aggasztja mostanában. A trombitást fulladásos rohamok gyötrik, s kórházi kezelésre is szorult.

Forrás: Blikk