A Kovács Képkeretnél úgy alakítják, hogy mindenre legyen keret

2022. 11. 29., 13:25
A Kovács Képkeret egy igazi kézműves családi vállalkozás, ahol teljesen mindegy, hogy valaki festményt, fotót, kézimunkát, focimezt, filmplakátot, érmegyűjteményt, vagy éppen pezsgőt, neaggyisten, MIG 21-es botkormányt visz be, biztos lehet benne, hogy azt bekeretezik, és egyedi, különleges, az adott tárgy hangulatához leginkább illő keretet kap.
A galéria 28 képet tartalmaz

21 éve várja vásárlóit, ügyfeleit Kecskeméten, a László Károly utca 16. szám alatt a Kovács Képkeret Bt. A több mint két évtized alatt Anita, István és Pisti nem csak nagy tapasztalatra tett szert, de igen széles állandó ügyfélkörre is. Festőművészek, fotóművészek, belsőépítészek, lakberendezők járnak hozzájuk rendszeresen. Noha a hangulatos, rendkívül színes üzletben igen nagy az egy négyzetméterre eső képzőművészek száma, nem jelenti azt, hogy Kovácsék csak őket szolgálnák ki. Ellenkezőleg! Mindenkit szeretettel várnak, aki nem elégszik meg a boltban kapható – gyakran nem a legjobb minőségű - egyenkeretekkel. Ilyenkor szívesen segítenek az ügyfeleknek, akikkel együtt választják ki az ízlésünknek és pénztárcájuknak legjobban megfelelő képkeretet.

A segítség persze nem csak azokat illeti meg, akik először járnak itt, hiszen a félévente megújuló, a legújabb trendeket követő készlet még a törzsvásárlók számára is a bőség zavarát okozza. A hatalmas raktárkészlet (több száz féle magyar, spanyol és olasz keret és paszpartu) nem csak bárki ízlésének megfelelő kínálatot biztosít, de arra is van lehetőség, hogy akár 24 órán belül elkészüljön egy megrendelés.

Milyen szolgáltatásokkal várja ügyfeleit a Kovács Képkeret?

Képkeretezés: fa, fém, extra képkeretek. Nem csak fotók, festmények, de egyedi méretű tükrök keretezése is.

Múzeumkeretezés, vagy tartósító keretezés: értékesebb képeknél múzeum hátlap és múzeumüveg, savmentes papírok felhasználásával konzerválni lehet egy-egy értékes képet, okmányt, oklevelet.

Paszpartu: Több száz féle színben választható, akár ovális formában is

Vakráma: festmények, vászonnyomatok vakrámázása egyedi méretben 

Kasírozás: hablemezre, finnkartonra, egyéb anyagokra

Gobelinek: keresztszemes, gobelin alapok, fonalak és egyéb kiegészítők

Minigaléria: pasztell-, olajképek, kis választékban kaphatóak

Mit üzen az ügyfeleknek Anita?

- Még mindig nagy hagyománya van a kézimunkának és a gobelineknek. Nem csak ezek keretezésével foglalkozunk, de nagy választékban kaphatóak nálunk gobelin fonalak és keresztszemes kézimunka alapok is, DMC fonalakkal. Nem kell megijedni, a kézimunka nem idejétmúlt dolog! Sőt, kiváló ajándék lehet az egyedileg készített meglepetés karácsonyra is. Megveszi a hozzávalókat, elkészíti, mi bekeretezzük, és olyan alkotás díszíti a saját vagy az általa megajándékozott személy falát, amilyen garantáltan senki másnak nincs a világon! A kézimunka mellett remek ajándék lehet egy bekeretezett családfa, saját készítésű rajz vagy festmény. Újra nagy divat a saját készítésű dolgok ajándékozása, melyeket egy egyedi keret még különlegesebbé varázsol.

Mit üzen az ügyfeleknek István?

- Azok, akik először járnak nálunk, meglepődnek a kínálaton, és még akkor is kicsit elbizonytalanodnak, ha határozott elképzeléssel érkeztek. De nincs ezzel baj, nagyon szívesen segítünk. Van, hogy valakivel akár egy órán keresztül is beszélgetünk, hogy a lehető legjobb megoldás szülessen. Vendégeink közül néhányan már eleve vagy egy belsőépítésszel érkeznek, vagy olyan – lakásukról készült -fotókkal, melyeken látszik, hogy milyen környezetbe kerül majd az adott kép: a fal színe, a fények, a bútorok… El lehet jutni idáig, és érdemes is.

Mit üzen az ügyfeleknek Pisti?

Tulajdonképpen nincs olyan kívánság, amit ne teljesítenénk. Kerültek már itt keretbe dedikált focimezek, hatalmas pezsgő, érmegyűjtemény, sok ezer darabos puzzle, de még egy MIG21-es botkormánya is. Szóval itt csak a képzelet szab határokat. De igazából még az se! Bírjuk a nyomást, a mennyiség se lehet nálunk akadály. Nem egyszer volt már, hogy alkotótáborok, kiállítások teljes anyagát mi kereteztük. Például a Lakiteleki Népfőiskola, a Keceli Művésztelep vagy a KEFAG Zrt. alkotótáboraiban készült festményeket.

Mit üzen a városnak a Kovács Képkeret?

A családi vállalkozás nagyon sok hely is környékbeli művésszel áll közvetlen kapcsolatban, akik között sok a már ismert, elismert és díjazott alkotó. De olyanok is vannak, akik még csak most bontogatják szárnyaikat.

Érdemes tehát betérni a Kovács Képkeretbe, mert sokkal többet nyújtanak, mint egy keretezés. Az egyedi, méretre szabott különleges keretek mellett tanácsokat adnak, ajándékötletekkel és ajándékokkal is szolgálnak. Ha őket bízza meg, ha náluk vásárol, biztos lehet benne, hogy egyedi dolgot kap. Olyat, aminek nem csak az ajándékozó, de az ajándékozott is örül. Ez pedig, karácsony előtt különösen jól jöhet. És utána is. Bármikor.

Kovács Képkeret Bt.

6000 Kecskemét, László Károly u. 16.
+36 76 497 125
+36 30 248 85 08
[email protected] 

Facebook

Nyitvatartás:

Hétfőtől-csütörtökig: 8-17 óráig
Péntek: 8-15 óráig
Szombat-vasárnap: zárva

(x)