A pécsi püspök látogatott a Wojtyla Házba

2023. 03. 27., 18:18
Felföldi László, a Pécsi Egyházmegye püspöke látogatott a Wojtyla Házba hétfő délután. Felföldi László atya megáldotta a népkonyha udvari kertjében újonnan felállított acélszobrokat és a szabadtéri tárlatot.
Fotó: Mátyus István

Felföldi Lászlót, a Pécsi Egyházmegye püspökét fogadta ma a Wojtyla Barátság Központ. Az atya látogatása során elsőként megkoszorúzta Szent II. János Pál pápa mellszobrát, majd megtekintette a szociális-közművelődési intézmény udvarán lévő köztéri alkotásokat: Fazekas József kecskeméti piarista tanár, botanikus emlékoszlopát, Balanyi Károly Ferenczy Noémi-díjas képzőművész alkotását, a Szegények kenyere nevet viselő Krisztus-keresztet, a magyar-lengyel barátság emlékoszlopát, valamint a Wojtyla-napórát.

Balanyi Károly és Felföldi László (fotó: Mátyus István)

Az eseményen jelen volt Balanyi Károly képzőművész mellett Dénus Kiss Jenő festőművész, akinek szakrális témájú képei a Wojtyla Barátság Központot díszítik. A művészeti alkotások fontos szerepet kapnak a szociális-közművelődési intézményben. A tervek szerint hamarosan egy újabb szépséggel gazdagodik a központ: Lakatos Pál Sándor Munkácsy-díjas szobrászművész egy plasztikájával.

Fotó: Mátyus István

Felföldi László pécsi püspök szintén megáldotta a Wojtyla Ház Reménység-kertjében található acélszobrokat, melyekről Árvai István, a K-ARTS Művészeti Alapítvány elnöke elmondta: az alkotások a Kecskeméti Acélszobrászati és Képzőművészeti Szimpozion alkotótáborában készültek, és adományként kerültek a központhoz.

Fotó: Mátyus István